East European Comic Con 2014: Amintiri, Mici şi LoL

Am fost şi noi, Nivelul2, la East European Comic Con 2014, locul unde micii, berea şi League of Legends fac legea! Vă spunem din start că ne-am distrat mai tare anul trecut (aşa suntem noi, romantici), chiar dacă organizarea şi locaţia au fost puţintel mai bune acum. Oricum ai privi situaţia, Romexpo bate Palatul Copiilor în materie de spaţiu de desfăşurare.

Da, au fost prezenţi foarte mulţi cosplayeri, nenumăraţi artişti din ţară şi străinătate, standurile exponanţilor erau pline cu benzi desenate, jucării şi memorabilia, dar atmosfera generală nu avea aceeaşi vibraţie. Din motive ce ţin de percepţia românească asupra evenimentului, hala dedicată jumătăţii „Comic” din „Comic Con” era simţitor mai mică şi înghesuită decât cea dedicată jumătăţii „gaming competitiv” din…ei, „gaming” nu apare în numele evenimentului, însă este asociat prin numărul mare de elemente pop culture comune. Noi apreciem evenimentele cultural-ludice de orice natură şi ne bucură faptul că România a ajuns pe harta Comic Con, dar sperăm să vină o vreme când pasiunea pentru benzile desenate şi cosplay va putea propulsa de una singură o astfel de convenţie – nu că am avea ceva cu League of Legends sau competiţiile de gaming! Dimpotrivă, le adorăm, în contextul potrivit!

Organizatorii s-au dat peste cap şi au reuşit să aducă actori celebrii şi nume mari din cosplay: Jason Momoa, Mark Sheppard şi Natalia Tena au fost însoţiţi de Yaya HanKamui şi Giada Robin. La masa artiştilor de renume au stat Ian Churchill, Victor Drujiniu, George Munteanu şi Alex Negrea. Generaţia YouTube a fost reprezentată cu mândrie de Creative Monkeyz, Sector 7, Doza de Haş şi 10 Lucruri. Nu a lipsit nici tronul pe care Robert Baratheon a trebuit să îşi înghesuie masivul posterior. Au avut loc ateliere, concursuri de desen şi competiţii de gaming, însă punctul forte a fost prezentarea costumelor pe scenă. Băieţii şi fetele de la Harap Alb Continuă au făcut senzaţie cu standul lor dedicat revistei de bandă desenată cu acelaşi nume, iar mesele de board gaming au văzut dueluri pe viaţă şi pe moarte. Privit în ansamblu, East European Comic Con 2014 a fost un eveniment reuşit, pe gustul tuturor. Cumva, varza a fost împăcată cu capra şi toată lumea a plecat acasă cu zâmbetul pe buze după un weekend de distracţie. La urma urmei, asta contează cel mai mult.

Comunitate dragă, să ne vedem şi la anul sănătoşi, costumaţi şi cu un mic lângă muştar!

4 Comentarii

 • cg1700
  Publicat mai 22, 2014 6:47 am 0Likes

  Otaku Fest a fost ceva mai interesant.

  • Aidan
   Publicat mai 22, 2014 6:52 am 0Likes

   Regret si acum ca nu am putut ajunge :(( Next time, nu mai pierd ocazia!

  • cg1700
   Publicat mai 22, 2014 7:15 am 0Likes

   Poti sa vii la Nijikon, Din pacate Nijikon-ul e cam plictisitor comparativ cu Otaku Fest.

  • Aidan
   Publicat mai 22, 2014 11:34 am 0Likes

   Cine stie, poate ajung. Facem noi atmosfera, nu-i bai :))

Adaugă un comentariu