Gălăgia de duminică: Unreal Tournament vs Quake III Arena

Într-o nouă incursiune pe culoarul amintirilor din copilăria mea gameristică, sâmbăta aceasta o dedic muzicii din două jocuri care nu mai au nevoie de nicio prezentare: Unreal Tournament și Quake III Arena.

Dacă primul este considerat tăticul Death Match-ului modern competitiv, Quake III Arena (lansat la scurt timp după) este concurentul lui direct de la începutul anilor 2000 și până în prezent, iar părerile sunt încă împărțite – care a fost cel mai bun? Eu încă înclin spre Unreal Tournament, iar soundtrack-ul lui superb este doar unul dintre motivele pentru care a fost dragoste la prima confruntare.

Muzica din UT99 te atinge ireversibil chiar din clipul introductiv – un discurs memorabil, care pavează calea către cel mai intens turneu din toate timpurile, pe acordurile de proporții epice, intense, ale unei orchestre care mi-a întipărit definitiv acest pasaj în minte.

The time has come to prove you are the best.
To crush your enemies.
To win the Tournament.

Soundtrack-ul nu ar fi fost însă complet fără episoade techno, riffuri “metalice”, drum-bass-and-synth rapid și rock electronic. Când rapide, când domoale, toate te introduc perfect în atmosfera specifică fiecărei hărți în parte. Legende precum DM-Deck16, CTF-Face (Facing Worlds), DM-Morpheus, DM-Liandri sau DM-HyperBlast.

În colțul opus, muzica din Quake III Arena reflectă la fel de bine atmosfera de pe fiecare hartă, fie că este vorba despre o bucațică de iad sau o simplă platformă în spațiu. În opinia mea, Quake III Arena este alternativa “colorată” la Unreal Tournament, în puternic contrast cu aerul industrial și mai serios al celui din urmă. UT pentru războinici, Quake III pentru circari. Nu-i așa? 🙂

Care este câștigătorul vostru și care este harta voastră preferată?

Apasă aici pentru și mai multă gălăgie!

2 Comentarii

 • Tsunami
  Publicat februarie 1, 2021 2:10 pm 0Likes

  Unreal este preferatul meu. Am bagat cateva zeci de ore numai in demo-ul de pe un cd Level de prin ’99.
  Iar cea mai tare harta este probabil Facing Worlds.

  • KiMO
   Publicat februarie 1, 2021 2:40 pm 0Likes

   Cea mai buna harta CTF ever.

Adaugă un comentariu