E3 2018: PC Gaming Show Press Conference & Sable

Conferința PC Gaming Show, organizată de publicația PC Gamer, nu a stârnit interes și nici nu a strălucit atât de tare precum conferințele celor de la Microsoft, Sony, Bethesda, Ubisoft sau Nintendo, însă a fost foarte bogată în conținut. Anunțurile au inclus jocuri exclusive sau dedicate în primul rând PC-ului, iar printre titlurile prezentate s-au numărat câteva producții independente cu potențial. Nu au lipsit însă nici prezentări noi ale unor jocuri mai mult sau mai puțin comerciale, pecum Star Citizen, Anno 1800 sau Overkill’s The Walking Dead. Știați că cei de la Crytek încă mai fac jocuri?

Recapitularea de față, dacă o putem numi așa, nu scoate în evidență niciun anunț din cadrul conferinței, cu excepția unuia, pentru simplul motiv că mi-a rămas întipărit pe retină. Și pe bună dreptate!

Pentru pachetul complet, vă îndemn să vizionați înregistrarea integrală a conferinței de presă, disponibilă la finalul articolului. S-ar putea să descoperiți mai multe titluri care meritau o atenție specială. Sau măcar unele pe care le veți urmări cu mai mult interes de cum înainte, până la lansarea lor.


SABLE

Indie-ul care mi-a atras cel mai mult atenția la E3 2018 este surprinzătorul Sable, un joc de explorare open-world creat de Shedworks. Sable este chiar numele eroinei, a cărei singură misiune în joc pare să fie aceea de a explora un imens deșert și să păstreze pentru ea secretele descoperite în el.

Sable nu este un joc de acțiune. De fapt, luptele lipsesc cu desăvârșire din el. Sable este povestea singuraticului din tine, căruia tot ce i-a lipsit până la el a fost o lume încremenită în care să se scufunde fără nicio grijă sau scop imediat, să interacționeze cu oameni și locuri de a căror existență să știe doar el.

Estetica captivantă te trimite cu gândul la o carte de benzi desenate ce a prins viață sub penița unui simplu stilou cu cerneală. Producătorii au menționat că stilul artistic al jocului este influențat de comic book-uri franțuzești și belgine, dar și anime-uri japoneze, precum cele produse de Studio Ghibli. La rândul ei, muzica, ce se potrivește de minune cu aerul meditativ al jocului, este compusă de o formație indie japoneză intitulată Japanese Breakfast. Nici că-și puteau găsi un nume mai bun.

Serile de relaxare promise de Sable sunt însă departe, căci nu avem încă o dată de lansare, dar de un lucru sunt sigur deja: abia aștept să mă pierd în deșert.


În continuare, vă invit să vă pierdeți în înregistrarea integrală a conferinței PC Gaming Show. Cine știe, poate vi se întipărește și vouă ceva interesant pe retine.

Adaugă un comentariu