Gălăgia de duminică: World of Warcraft

Un clasic precum World of Warcraft mai are nevoie de vreo introducere? Câți dintre voi și-au lăsat măcar o bucățică din suflet în cel mai bun MMORPG din toate timpurile? Nu puțini, mai mult ca sigur. Și mă refer mai ales la Classic și Vanilla.

Cu un impact cultural de necontestat și moduri multiple în care poate fi experimentat, World of Warcraft continuă însă să ne ofere suficient de multe motive să-l (re)vizităm, fie și ocazional, căci unii dintre noi au ajuns între timp să aibă propria viață. A mirat pe cineva faptul că în 2020, la 16 ani de la lansare, jocul a căpătat un nou expansion? Asta doar le-a demonstrat tuturor că World of Warcraft încă mai are o bază solidă de jucători, iar cei de la Activision Blizzard nu se vor opri prea curând din a-i adăuga conținut (mai mult sau mai puțin) nou.

În World of Warcraft nu evadai (mai evadezi?) nopți și zile întregi doar pentru componenta socială și lumea de basm, în care puteai fi mai mult decât un simplu pământean dornic să iasa din cotidian. Nu era doar pentru sentimentul plăcut de a aparține unui grup, până la un punctul în care risca să devină un obicei nesănătos, căci nu puține au fost cazurile în care exact așa s-a întâmplat. Mai era și muzica.

Poate că atunci mulți dintre voi nu și-au dat seama, însă coloana sonoră din World of Warcraft a jucat un rol cel puțin la fel de important ca mecanicile sale sociale și de joc. Dacă muzica are puterea de a uni oameni, cea din WoW a reușit să o facă, de multe ori, fără să vă dați seama. Iar dacă vă mai amintiți de timpul „pierdut” în Vanilla, la auzul temei principale, Legends of Azeroth, o să suspinați.

Sunete:

Apasă aici pentru și mai multă gălăgie!

1 Comentariu

  • Alex
    Publicat iunie 16, 2021 6:20 am 0Likes

    Păcat că acuma OST-ul vine doar sub formă digitală tip cod in Collector’s de mai bine de 2 expansion-uri … și culmea ca sunt și mai scumpe decât erau pe vremuri cu mai puține goodies fizice. Greed is big … nu știu de ce dar am așa o impresia cum că echipa noua de devi de la Blizz are așa un hate față de devi old school de la Blizz doar pentru faptul că lumea apreciază mai mult titlurile vechi față de astea noi. Nici nu e de mirare că au plecat așa mulți de acolo …

Adaugă un comentariu