Galerie: Când Eram Mici Şi Jucăuşi [UPDATE]

Regret amarnic faptul că am crescut înconjurat de jocuri, calculatoare şi console, dar nu am nicio poză care să confirme acest lucru. Am poze cu jucării de pluş, căţei pisici şi maşinuţe, însă sunt văduvit de prezenţa unei probe fotografice ce ar putea demonstra ataşamentul meu faţă de Atari, desktop-ul IBM sau SNES. Colegul cioLAN a publicat deja o mugetare superbă despre primul său contact, iar eu stau aici, plantat în faţa calculatorului, într-un moment critic din viaţa mea: tocmai ce m-am întâlnit pe o reţea de socializare cu poza unui cititor N2 – o poză drăguţă şi epică în acelaşi timp, probabil cea mai simpatică imagine de pe întreg internetul. Scăldaţi-vă în toată gloria ei!

ronan_facebook_01
Aşa se formează cititorii Nivelul 2.

Ar fi păcat să mă opresc la el, aşa că apelez la voi. Vă propun o galerie cu poze din copilărie, care să prezinte momente petrecute în compania jocurilor. Iniţiativa nu este inedită, dar le puteţi trimite pe adresa aidan[at]nivelul2.ro, apoi eu le voi publica aici pe cele mai haioase. Nu există premii, doar clipe retro bune de împărtăşit.

PS: Da, am acordul puştiului din imagine pentru a-i folosi poza. E băiat mare acum şi a dorit să rămână anonim.

O imagine de la Tom cu puştiul său, Patrick, realizată folosind Game Boy Camera. Cool retro vibe!
O imagine de la Tom cu puştiul său, Patrick, realizată folosind Game Boy Camera. Cool retro vibe!

8 Comentarii

 • Drow
  Publicat ianuarie 15, 2015 10:48 pm 0Likes

  Pfuu, teoretic Atari 2600 – eu practic am avut o clona gen „350 in 1” sau Rambo (sau cum naiba le zicea), facuta prin Egipt, pe undeva 🙂

  • Aidan
   Publicat ianuarie 15, 2015 11:41 pm 0Likes

   Eu il aveam de la un unchi marinar. Calatorea des si mi-a adus un 2600 cand aveam 4-5 ani. Cat despre PC, mai tarziu am avut un IBM PC-330 (parca asa se numea).

   http://retropages.uw.hu/Gepek/PC/IBM_PC330.jpg

  • Demolishor
   Publicat ianuarie 16, 2015 2:14 pm 0Likes

   Same here. Copie fidela numai ca jocurile erau deja introduse in consola apoi un „486”. Cred… Foarte bune vremuri O_O

 • LauRoman
  Publicat ianuarie 16, 2015 2:34 am 0Likes

  Si eu am abut binecunoscuta clona 2600 apoi clona NES si o clona parca de ZX Spectrum.

 • cioLAN
  Publicat ianuarie 16, 2015 9:19 am 0Likes

  Hehe. Jucăria din poza de intro e un Amstrad CPC464, iar omușorii cei micuți joacă Paperboy pe el.

 • Razvan
  Publicat ianuarie 16, 2015 12:55 pm 0Likes

  Good old times …

  1. (probabil clona) de Atari 2600.
  2. Terminator, clona de SEGA.
  3. Alt Terminator.
  4. SEGA original, a fost furat.
  5. HC cu BASIC pe el pe care am invatat progamare.
  6. 486.
  7. Pentium 1.
  8. Pentium 4 la 2.8 GHZ si 512 RAM.

  Acestea au fost cand eram copil.

  Dupa, cand am inceput sa am un venit propriu, le-am incercat pe toate – Wii, XBOX (clasic), XBOX 360, Play Station 2, Play Station 3, etc.

  Da, imi amintesc cu placere si acum. Aveam vreo 7 sau 8 ani si invatasem sa progamez in BASIC. Imi facusem un joc de X si O. Era scriptat dar din moment ce nu sunt atat de multe miscari posibile, aveam si trei nivele de dificultate. Sau cand copiam dintr-o carte 500 – 600 linii de cod pentru a juca ceva iar in clipa in care il inchideam, pierdeam tot (dischetele de 5 inch erau destul de rare).

  Cand am primit un 486, aveam vreo 12 MB de jocuri deja pe el. Cred ca erau in jur de 50, Wolfenstein 3D fiind cel mai mare.

  Pe P1 am jucat si terminat Half Life (1) la 7 – 15 cadre pe secunda. Chiar daca uneori parea un slideshow, mi s-a parut cea mai tare chestie de pana atunci. Acelasi lucru cu Red Alert 2, nu mergea perfect dar nu ma deranja cu nimic. Acum chiar daca nu am mai jucat nimic de vreo 6 luni, absolut nimic, parca nu este in regula daca nu merge la 60 de cadre pe secunda.

  Cand am primit P4, eram atat de entuziasmat, credeam ca poate face absolut orice. Si teoretic facea. Dar acum telefonul din buzunar poate face mai multe decat acel calculator 🙂

  Imbatranim prieteni, imbatranim …

 • Radu
  Publicat ianuarie 16, 2015 1:10 pm 0Likes

  cand eram mic, tin minte ca avem un sonitendo playsixty-four – adica ceva ce semana cu un playstation, dar mergea pe cartrige; la scoala jucam ca prostii mario pe calculatorul din clasa (probabil ceva emulat), iar acasa, pe langa asta, ma delectam cu rouge squadron si king of the road (la cel din urma ma plimbam prin tara, fara nici un tel, ebia intelegeam meniul); ce vremuri!
  regret, Aidan, fara dovezi fotografice.

 • Tara
  Publicat ianuarie 16, 2015 4:43 pm 0Likes

  Printr-a treia, într-o tabără la mare, m-au pierdut profele. M-au găsit după ore bune pe faleză, în confortul unei săli de arcade, butonând în draci Knights of the Round. http://www.hardcoregaming101.net/finalfightclones/knights-8.png

  Într-a patra, era greu să mă scoţi de la https://www.youtube.com/watch?v=pmPjsBDN9Xw

  Am primit ulterior un HC. Nether Earth (https://www.youtube.com/watch?v=PEnq8L6IT0o), Dizzy, A Day In The Life, Elite şi mă opresc că iar mă apucă mâncărimea şi pun emulatorul. http://i.ytimg.com/vi/PEnq8L6IT0o/hqdefault.jpg

Adaugă un comentariu