Gone Hawken Gone: Misterul Mechapocalipsei [UPDATE]

UPDATE: HAWKEN se află acum în proprietatea Reloaded Games, dezvoltatorul APB.

Postare recentă pe pagina oficială Facebook (14/03/15):

„Cockpit cracked. Low on oxygen. Repair drone offline. Wow that was a big freakin’ boom. Gonna take some time to fix these dents and bring her back online.

I guess we’d better get started… Heading back to base on reserve power… Will update report as soon as repairs are underway…”

Urmată de:

„Just to confirm, yes, Hawken is here to stay.

I haven’t been able to say *anything* until just this afternoon, but here’s a checklist of things we’ll be working on:

Fix password reset
Get Forums working again
Fix more deployment stuff
Fix a bunch of tools systems
Play Hawken
Fix more back end systems
Play more Hawken and get rolled by the good players
Fix Fix Fix (yeah, lots of this)
Plan new updates and future changes

-capnjosh”

Hawken a murit. A rămas plutind într-un etern beta pe Steam, ţinut activ de comunitate şi de un server scheletic. Producătorii independenţi sunt tăcuţi acum şi detaşaţi de soarta jocului lor. La întrebarea „Is Hawken dead?”, grupul steamcommunity.com oferă un răspuns divizat în „no update/developer ghost/unbalanced mech/server less reliable/a postcard of the Bahamas/a nice cocktail at the side of a pool”. Just şi explicativ, ţinând cont că ultimul update din partea Adhesive Games datează de prin 2014, iar orice informaţie relevantă a dispărut odată cu forumul oficial.

hawken_image_05_N2

A rămas doar arta.

Nu ştiu câţi dintre voi aţi jucat acest mech-FPS free-to-play sau câţi aveţi idee ce era — de fapt, încă mai este, deşi forma actuală pare suspendată, letargică. Eu m-am îndrăgostit lulea de Hawken de la bun început, iar primul contact serios s-a lăsat cu un review publicat în eterna revista LEVEL, articol concluzionat astfel:

„(…)Dacă tot se vorbește despre un posibil film Hawken, de ce nu ar exista, în viitor, și câteva machete la scară?(…)Ce-i drept, atmosfera incredibilă insuflată de grafică și cromatică este neimitabilă, iar universul jocului are atât de multe lucruri frumoase de oferit încât producătorii ar comite un păcat prin a se opri aici. O, sau un anime! Vă puteți imagina un anime inspirat din Hawken? Poate au de gând să nu împrumute și screen cluttering-ul. Unii jucători se declară mulțumiți de aglomerația datelor și culorilor din HUD, presupunând că un mecha futurist ar pune accent pe operabilitate și eficiență, nu pe estetica minimalist-elegantă. Uneori tind să fiu de acord, indicatorii de pe bord având un rol practic, folositor în timpul luptelor. Alteori, am senzația că Hawken îmi toarnă Sriracha în ochi.”

Apoi i-am puşcat un 8.8, pentru că „este unul din cele mai bine realizate jocuri, cu toate că se află încă în fază beta. Are old school style în ADN și se mândrește cu asta, oferind jucătorilor cele mai intense lupte mecha-a-mecha, de la Starsiege încoace.”

hawken_image_04_N2

10 Comments

 1. Cosmo martie 8, 2015
  • Aidan martie 8, 2015
 2. Pakistan martie 9, 2015
  • Aidan martie 9, 2015
 3. Pakistan martie 9, 2015
 4. yui000 martie 10, 2015
  • Aidan martie 11, 2015
 5. Aidan martie 14, 2015
 6. Yui martie 17, 2015
  • Aidan martie 17, 2015

Leave a Reply