Is this an out of season April Fool’s joke?

O întrebare destinată să rămână în istorie, după ce Blizzard și-a dat cu tesla de +10 damage against Demons ață-n coaie. Atât de tare, că și chinezii care au dezvoltat Diablo Immortal pe scheletul unor clone mobile de (ați ghicit) tot Diablo au urlat de durere.

Așa cum era de așteptat, comunitatea a explodat, a huiduit și a hulit batjocura adusă unei francize respectabile la final de BlizzCon 2018, de parcă trebuia prezentat un Diablo IV revoluționar, la care s-a muncit ani buni, cu un respect echivalent față de fani. Or, știm prea bine că și D3 a avut metehnele lui, retușate parțial în timp cu feedback-ul aceleiași comunități.

Mai rău e că Activision-Blizzard, cu mențiunea că prima particulă este foarte importantă în această ecuație, a început să aplice metode staliniste de cenzură. Comentariile negative sunt șterse de pe forumul oficial, iar câțiva YouTuberi au descoperit un soi de rollback aplicat sutelor de mii de dislike-uri.

Din punctul meu de vedere, Blizzard are tot dreptul din lume să dezvolte și să publice un joc mobile din franciza Diablo. Știți ce? Eu chiar intenționez să-i dau o șansă. Una singură, 5 minute. Dar problema, în cazul de față, este aroganța arătată cumpărătorilor loiali de acasă și participanților la BlizzCon.

Cum adică, voi nu aveți telefoane? Săracilor!

3 Comentarii

 • Alin
  Publicat noiembrie 6, 2018 11:41 am 0Likes

  Problema nu a fost niciodata faptul ca vor sa scoata Diablo pt telefon. Din contra, sa faca ce vor, e compania lor, banii lor, franciza lor.

  Oamenii sunt deranjati de faptul ca dupa atata teasing, la o conventie PC celebra pentru anunturi ale jocurilor pe PC, main event este un anunt despre jocuri pe telefon. Aici nu e E3, unde ai un public generalist. Aici este Blizzcon si trebuie sa prezinti chestii pentru fanbase-ul tau hardcore care zboara si plateste sute/mii de dolari pt conventia asta.

  Blizzard le-a aratat o lipsa de respect masiva (sa nu mai pomenim ca au incercat sa vorbeasca de Destiny de parca cui dzeu ii pasa de Activision stuff), aratandu-le ca gamerii nu mai fac parte de mult timp din structurile lor si acum sunt acolo doar niste idioti care vor sa faca bani multi si repede.

  O atitudine de „stim noi mai bine ce vreti”.

  • Aidan
   Publicat noiembrie 7, 2018 1:26 pm 0Likes

   „O atitudine de „stim noi mai bine ce vreti”. – Eu am o suspiciune in legatura cu originea acestei atitudini adoptate de Blizzard. Pardon, Activision-Blizzard. Ahem! Ahem!

 • popescu ion
  Publicat noiembrie 7, 2018 8:29 pm 0Likes

  Cauzele pentru care a fost cel mai mare fail din istoria blizzcon-urilor
  -d3 nu s-a ridicat la asteptarile multora (desi a avut success si a vandut multe copii)
  -cu cateva luni inainte au fost anuntate multiple proiecte diablo
  -toti fanii diablo asteptau de multa vreme o veste (d2 remaster, d4, etc….)
  -cred ca bulk-ul gamerilor din universul diablo prefera jocuri pe PC (in nici un caz pe telefon!)

  Stiind toate aceste lucruri cum au putut sa ia o decizie constienta de a anunta acest titlu la blizzcon? Chiar daca doresc sa faca un joc pe telefon (si inteleg de ce au vrut asta) NU trebuia sa il faca in universul diablo care e cred singurul lor joc pentru care nu au facut absolut nimic de multa vreme. Personal as fi fost nemultumit si daca ar fi anuntat un nou patch sau o noua clasa pentru d3 dar macar ar fi fost pe placul jucatorilor iubitori de d3. E absolut justificata marea reactie negativa si pot doar sa ma rog sa invete din aceasta greseala si sa isi asculte jucatorii dar de ceva vreme tot mai dezamagit sunt de blizzard ;<

Adaugă un comentariu