MOGA Pocket: Jumătate de consolă portabilă
Jocurile destinate platformelor mobile se dezvoltă într-un ritm alert, la fel ca numărul titlurilor clasice portate pe Android sau iOS. Acum puţină vreme am scris despre primul joc mobile testat de mine, cu mai multă încântare şi apreciere decât credeam iniţial că pot simţi faţă de ceva „butonabil” pe ecranul telefonului mobil. Singura problemă serioasă – în cazul meu –, este tocmai această cerinţă de a interacţiona cu jocul atingând displayul. Pe lângă faptul că nu îmi place să îl murdăresc, senzaţia receptată prin degete este nulă şi scade nivelul preciziei. Nu suport cu uşurinţă interacţiunea de tip touch şi mă simt neputincios fără câteva butoane solide în preajma. Ei, aici intervine necesitatea unei extensii care să faciliteze relaţia dintre jucătorii pretenţioşi şi smartphone – un gadget precum MOGA Pocket Controller.
Mkay, tipul din reclama de mai sus mi-a trimis fiori pe şirea spinării între 0.04 şi 0.15, dar cei suficienţi de curajoşi şi cu putere mare de concentrare au prins din zbor câteva dintre funcţiile micului controler. Pe scurt, MOGA Pocket transformă orice smartphone cu Android într-o consolă portabilă, perfectă pentru sesiuni prelungite de mobile gaming confortabil. Controlerul se conectează la telefon prin Bluetooth şi utilizează aplicaţia proprietară MOGA Pivot, descărcabilă din Google Play, pentru configuraţia corectă şi accesul la titluri special optimizate. Puteţi lasă grijile deoparte, căci instalarea necesită doar trei paşi simpli, explicaţi printr-un proces intuitiv. Din fericire, prietenii noştri de la Ovilex, importatorul MOGA în România, şi Gamesline.ro ne-au furnizat Pocket-ul spre testare însoţit de câteva jocuri potrivite. Prima trăsătură observabilă la MOGA Pocket este profilul redus, conceput pentru a fi uşor de purtat în buzunar. Carcasa din plastic este compusă din trei suprafeţe diferite: o zonă sensibil rugoasă în jurul butoanelor, marginea din plastic lucios şi suprafaţa inferioară, realizată dintr-un material ce pare cauciucat, pentru mai multă aderenţă. Protecţia suplimentară este asigurată de un plic stilat din piele neagră, extrem de practic. Personal, apreciez combinaţia negru-portocaliu, iar designul ales de producător mi-a picat cu tronc încă din prima clipă.
MOGA Pocket dispune de patru butoane, aranjate în format XYAB, două thumb stick-uri cu profil redus, butoane Start şi Select, două trăgace R – L în partea frontală şi un buton destinat conexiunii cu telefonul. Deşi butoanele lasă o senzaţie plăcută la atingere, de precizie şi rezistenţă, stick-urile sunt mult prea rigide, riscând să alunece sub degete, în ciuda inserţiei de cauciuc. „Mânerele” laterale servesc drept lăcaşuri pentru două baterii AAA de 1.5 V, ce asigură o autonomie mai mult decât suficientă. Cel mai important feature se află poziţionat pe centru şi constă într-un braţ extensibil rabatabil, mărginit de capete ultra-aderente. Datorită unui arc puternic, suportul pentru telefon susţine orice smartphone cu dimensiuni de până la 3.2 inch. Desigur, MOGA Pocket se poate conecta cu aceeaşi uşurinţă la tabletele Android, graţie funcţionalităţii wireless via Bluetooth. Trebuie menţionat faptul că nu există vreun delay între dispozitiv şi telefon/tabletă, comenzile având un timp de răspuns foarte bun.
Dintre titlurile Android ce beneficiază din plin de avantajele oferite de controler, ţin să amintesc fantasticele Sonic CD şi Pac-Man, ambele fiind distribuite gratuit, în pachetul de bază. Experienţa de gaming rezultată din utilizarea lui MOGA Pocket este net superioară şi elimină problema murdăririi ecranului sau a lipsei de exactitate. Veţi avea senzaţia că ţineţi în mâini o consolă Android solidă şi practică. Toate aceste calităţi justifică cu vârf şi îndesat preţul oficial de 149 RON. În plus, Pocket este uşor de transportat, are o autonomie ridicată şi arată super bine când îmbrăţişează un telefon de ultimă generaţie. Aşadar, vorbim despre un gadget care nu ar trebui să lipsească din arsenalul oricărui gamer aflat în deplasare.
Concurs MOGA Pocket, aici!
9 Comentarii
Mihai Ioan
In afara faptului ca arata a very cheap, n-am nimic de comentat. Plasticul ala si butoanele zici ca-s slefuite cu piatra de moara.
Aidan
Te-ai jucat cu el, cu un MOGA? Te asigur ca nu pare deloc cheap. Efectul este doar rezultatul unor fotografii digitale 🙂
Morko
Noob question: un magazin/site de unde se poate cumpara, aveti?
Morko
Never mind, am gasit…. As i said, noob question
Radu
daa…, m-am ferit de astfel de dispozitive bluetooth pt ca imi omoara viata telefonului.
Aidan
Am si eu problema asta cu al meu – telefonul, vreau sa zic. Bateria tine o jumatate de zi – o zi , in cel mai fericit caz. S-au dus vremurile autonomiei prelungite.
Magnumutz
„Datorită unui arc puternic, suportul pentru telefon susţine orice smartphone cu dimensiuni de până la 3.2 inch.”
Sincer, n-am mai văzut de mult telefon cu touchscreen atât de mic.
Sigur nu de la dimensiunea aia pleacă suportul, până la dimensiuni mai mari de 5 inch?
Radu
cred ca se refera la latimea telefonului, stii, americanii folosesc inch
Magnumutz
Păi inch folosesc și eu când mă refer la display-uri, așa m-am și exprimat.
Dar dacă e lățime maximă de 3,2 inch, se ajunge exact la lățimea telefoanelor cu diagonala ecranului de aproximativ 5 inch.
Nah, în articol nu s-a explicat concret…