Notebook Warrios: un Lan Party mai altfel care ne-a amintit de vremurile bune

Pe vremuri, adică pe la 2000, internetul de mare viteză și noțiunea de gaming pe net nu erau încă atât de larg răspândite cum sunt astăzi, când cei mai mulți dintre noi iau internetul prin fibră optică sau cablu ca pe un lucru banal. Mulți dintre voi au prins internetul prin fibră încă de la naștere, spre deosebire de alții, care încă își mai aduc aminte de curelele pe care le încasau dacă factura telefonică conținea de trei ori valoarea suportabilă a netului prin dial-up. Era o vreme când Lan Party însemna să ne strângem câte opt la unul dintre noi acasă, și să încingem partide  interminabile de Unreal Tournament, Call of Duty, Medal of Honor, StarCraft, Need for Speed și ce mai era la modă pentru grămadă. Timp de câteva zile nu făceam altceva decât să jucăm până la epuizare, cu pizza și scurte pauze de cafea și somn, claie peste grămadă sau pe scaune, dacă ni se închideau ochii în fața monitoarelor.

notebook_warriors_n2-2

Probabil că tocmai nostalgia acelor vremuri i-a împins pe cei de la Acer România și NVIDIA România să organizeze, pe 21 aprilie, o competiție ce a strâns la un loc NIVELUL2 și trei site-uri IT de pe la noi, în incinta Nexus Gamers Pub din București. Regulile au fost simple. Atât reprezentantul NIVELUL2 (mandea), cât și al celorlalți, a trebuit să aleagă în prealabil un fan al său care să-i întregească echipa. Jocul ales a fost Call of Duty: Black Ops III, iar sculele pe care ne-am întrecut între noi au fost notebook-uri Acer Predator și Nitro, propulsate de plăci video NVIDIA. Însă adevărații câștigători aveau să fie aleși din rândul fanilor, pe baza celui mai bun scor, iar premiile pentru care au concurat au fost cele de mai jos.

locul 1: căști de gaming Acer + mouse de gaming Acer + 1 joc de pe Steam* + tricou NVIDIA (toate astea pot fi ale tale!)
locul 2: căști de gaming Acer + 1 joc de pe Steam* + tricou NVIDIA
locul 3: 2 jocuri de pe Steam* + tricou NVIDIA
locul 4: 2 jocuri de pe Steam* + tricou NVIDIA
* în limita a 60 €/joc

notebook_warriors_n2-3

Și a fost fain, aproape ca pe vremuri, căci nu a fost tocmai genul de Lan Party în cadrul căruia să ne jucăm până la epuizare. Harta aleasă – Nuketown. Sincer, cred că putea fi oricare alta, căci nici eu, nici Greuceanu’, fan ales și coechipier de nădejde, nu mai jucaserăm Call of Duty: Black Ops III până atunci. Dar cum amândoura ne plac FPS-urile competitive și știam cu ce se mănâncă într-o anumită măsură CoD-ul, am reușit să ieșim cu bine din încăierare. Greuceanu’ nostru (foarte concentrat în imaginea de intrare în articol) a reușit să obțină locul al doilea, la foarte mică distanță de primul, iar meciul final, ce s-a desfășurat între redactori și fani, a fost câștigat de primii. Good for us. Meciurile au fost intense și distractive, compania plăcută, iar notebook-urile de gaming Acer și-au îndeplinit misiunea cu success. E clar cu ce voi merge la următorul Lan Party. Poate că nu va fi un Predator, bestie cu care ați făcut deja cunoștință la noi pe site, însă notebook-urile de gaming au dovedit că avem cu ce înlocui sacoșa care ne apasă spinările când cărăm una bucată monitor de cinci kile și un sistem desktop de șapte la un astfel de eveniment.

notebook_warriors_n2-4

Am plecat dorind mai mult, însă mă aștepta un drum înapoi spre Brașov și, oricum, evenimentul se încheiase. Inițiativa celor de la Acer și NVIDIA mi-a confirmat că Lan Party-urile nu au murit, ci doar că ar trebui reinventate. Pentru că mobilitate.

4 Comentarii

 • LauRoman
  Publicat aprilie 27, 2016 8:16 pm 0Likes

  Lan party-urile au murit din cauza jocurilor de tipul Half-Life 2, Starcraft 2 si altele dinaintea lor. Exista mari adunari cu participanti de ordinul a 4 cifre sau mai mult, dar experienta nu e foarte placuta, sau sanatoasa, dpdv igienic. Petrecerile astea mai mici oricum risca sa aiba o latenta mai mare daca intra si ies atatea pachete UDP din acelasi loc, cand puteau pur si simplu sa circule intre calculatoare. Sper ca wifi-ul a fost cu voi. Si mi se pare un pic comica alegera castilor atat ca premiu cat si ca utilizare propriuzisa (vezi imaginile).

 • Augustin Ioan Lates (@AugustinLatesI)
  Publicat aprilie 27, 2016 8:48 pm 0Likes

  Lan pe laptop?

 • gION
  Publicat aprilie 28, 2016 7:59 pm 0Likes

  Asta din poza cu barba si grasut, nu e Greuceanu de la IGN?
  Draguta colaborare!

  • KiMO
   Publicat noiembrie 15, 2018 12:54 pm 0Likes

   E cel mai mare fan si avid cititor al nostru. Csf… 🙂

Adaugă un comentariu