OlliOlli, Anita Sarkeesian şi Sexul Muzical din Gamergate

Dacă voi nu ştiţi ce este OlliOlli, eu nu ştiu ce este Gamergate, aşa că ne putem ajuta reciproc. Ne putem scărpina împreună pe spate, fiecare pe spinarea cocoşată de ruşinea celuilalt. Păi cum să ai pretenţia că eşti un butonator fantastic fără să te laşi captivat de OlliOlli – un joc pe care eu l-am visat, explicat şi desenat într-un act bizar de sincronism telepatic, înainte să fie dezvoltat. Dar asta este cu totul altă poveste. Sau cum să practici scrisul despre jocuri fără să cunoşti detaliile scandalului Gamergate? Ei, fuck the details.

gamergate_meme

Prezenţa Anitei Sarkeesian în emisiunea lui Colbert mă lasă rece, feminismul din jocuri nu mă interesează. Am pretenţia că ştiu să disting singur un produs voit sexist de unul încadrat în tiparele normale ale industriei, aşa cum ştiu să mestec mâncarea după ce o bag în gură. Anita Sarkeesian este doar o altă scânteie a unei societăţii de consum suprasaturată cu opinii şi prea puţine fapte – o societate de consum care simte nevoia să halească din când în când Anite Sarkeesiene şi teorii agresive. Ascultaţi-o vorbind şi consideraţi nivelul conversaţiei apogeul productivităţii intelectuale din tagma comentatorilor de gaming. Vă provoc.

Colbert este amuzant. Anita nu poate numi trei jocuri sexiste fără să condamne ÎNTREAGA industrie. Să fie ceva în neregulă cu mine dacă mintea îmi fuge la sex după un astfel de moment – şi nu orice fel de sex, ci dragostea neprotejată cu pulsul muzical din OlliOlli? Frustrarea unora este mai mereu oaza de pace a celorlalţi, iar eu am găsit-o într-un skateboarding platform/arcade definit de o coloană sonoră pe cât de dinamică, pe atât de lascivă şi tentantă, precum o tipă grozav de frumoasă după un antrenament intens în sala de sport.

Long Arm – The Roots. Un fusion elegant, electronic şi totuşi crud, rece. La fel ca industria pe care o urmăresc cu interes, toamna intră în ultima ei fază de răceală cumplită, când singurul subiect de conversaţie este un ciorchine degerat, uitat în viţă de producătorul rural de vin, sau când te întrebi singur pe stradă de unde au apărut norii ăştia cenuşii atât de repede. Apoi vrei 110% skateboarding fantastic.

OlliOlli mi-a atins coarda rezervată de regulă lui Hotline Miami ori Kentucky Route Zero. The Qemists au percutat unde a percutat şi M.O.O.N., grafica fluorescentă şi acţiunea FTL extrem de pedepsitoare s-au împerecheat în faţa ochilor mei. OlliOlli este iubire trupească, în forma unui joc sport cu iz retro. În acest segment al universului jocurilor nu există sexism, ci sex. Aici nu există femei şi bărbaţi, doar jucători. Aici nimeni nu lansează ameninţări cu moartea, ci invitaţii la un ludism orgiastic.

Game on, pentru că fuck it.

4 Comentarii

 • Frostsaben
  Publicat noiembrie 3, 2014 3:43 pm 0Likes

  Poftim, o explicatie asupra a ce e Gamergate:
  http://i.imgur.com/LLIZVAl.png

 • D3F3
  Publicat noiembrie 4, 2014 8:54 pm 0Likes

  Putem va rog sa nu o mai vedem niciodata pe Anita Sarkeesian in vreun articol? Ea este o Udrea a jurnalismului din America, e o pitipoanca, care se da mare intelectuala. Isi alege exemplele si spune ca toate-s la fel, cere bani sa isi faca emisiune, dupa care pentru a pastra banii fura gameplay-ul de pe youtube. Ah si aparent are atat de multi hateri in cat a trebuit sa isi dezactiveze comenturile, ca de ii ziceau numai mesaje de genul sinucide-te. Acum ea aparent are multi sustinatori, asa de multi in cat a dezactivat bara de like/dislike. De poate haterii au reusit sa scrie cu sange si dislike-uri Suie Markeesian.
  Oricum ce imi place in Romania, este ca gaming-ul e mult mai pur aici. Nu ne prostim cu, vai ce mameloane are caracterul ala, hai pe tweeter sa zicem cat de curva e, si cat de mult sustinem femeile. Nu nene, noi doar ne jucam jocurile sa ne distram. Nu sa ne plangem si sa ne retardam in legatura cu chestii care nu conteaza. La finalul zilei jocurile sunt pentru distractie (si cateodata au rol educativ de asemenea), baietii se distreaza altfel decat fetele, si viceversa. Nu trebuie sa fie fiecare joc facut dupa preferintele ambelor sexe, da ar trebui sa avem drepturi egale, dar nu vom fi niciodata egali in fiecare aspect. Si aceasta diversitate o consider un lucru bun.
  Oricum bun articol, si explicatia Gamergate de deasupra este foarte informativa, recomand.

  • Aidan
   Publicat noiembrie 4, 2014 8:59 pm 0Likes

   „Oricum ce imi place in Romania, este ca gaming-ul e mult mai pur aici. Nu ne prostim cu, vai ce mameloane are caracterul ala, hai pe tweeter sa zicem cat de curva e, si cat de mult sustinem femeile. Nu nene, noi doar ne jucam jocurile sa ne distram.” –> This. Sunt 110% de acord cu tine. De fapt, sunt de acord cu tot ce ai spus in comment.

  • D3F3
   Publicat noiembrie 4, 2014 9:13 pm 0Likes

   Nu ai idee cat de mult ador cum e cu jocurile in Romania, in afara parca nu ai voie sa critici nimic, decat daca il critica toata lumea. Trebuie sa fii mereu parte dintr-o turma. Oricine e critic, si nu are o mica turma dupa el, este un hater.

Adaugă un comentariu