NEXT LEVEL Podcast 78: XO Delet, Nu Stau La Discuți

După ce Cyberpunk 2077 (pe care noi l-am numit Zaibărpanc) a fost lansat cu surle și acțiuni în instanță, a venit în sfârșit momentul ca noi să reacționăm la reacțiile celorlalți (pentru că aparent așa funcționează internetul).

Dar în loc să luăm partea Sony sau a altor corporații care au susținut CD Projekt Red atât timp cât au avut bani de încasat și le-au întors spatele imediat ce jucătorii au reclamat probleme anterior ignorate, noi am ales să explicăm de ce Cyberpunk 2077 este un joc special… în sensul bun.

Formularea pe care o veți auzi pe parcursul episodului este „jocul are suflet”. Pentru că, dincolo de poligoane prost randate, optimizare slabă chiar și pe sisteme high-end, NPC-uri care se comportă bizar și linii de dialog care se declanșează în momentele cele mai nepotrivite, Cyberpunk 2077 prezintă o lume interesantă și care merită explorată.

La fel ca în Witcher III (despre care ar trebui să ne reamintim că a fost numit „Glitcher III: Bug Hunt” în momentul lansării), avem de a face cu personaje complexe și inteligente. De fapt, există șanse destul de mari să te atașezi de anumite NPC-uri și să le apreciezi caracteristicile. Și în aceeași măsură, atmosfera este atât de bine realizată încât chiar simți că faci parte dintr-un viitor distopic inspirat de Blade Runner și Neuromancer.

Spre deosebire de Vaideplmhalla care pune estetica înaintea imersiunii și încearcă să impresioneze mai degrabă prin caracteristicile tehnice decât prin poveste și personaje (și așa cum spune colegul Adrian Dobrescu, eșuează la toate capitolele), Cyberpunk 2077 încearcă să le facă pe toate și probabil că va ajunge să reușească după un an de patch-uri.

Dacă vreți să ne ascultați cum luăm apărarea CD Projekt Red fără a fi măcar plătiți sau recompensați în vreun fel (deși le oferim partea de critică pe care o merită pentru managementul lacom și defectuos), atunci ați venit unde trebuie.

Episodul 78 din podcastul NEXT LEVEL este disponibil pe YouTube (link mai jos).

1 Comentariu

  • simion bogdan
    Publicat ianuarie 1, 2021 4:02 pm 0Likes

    de acord partial, n am avut de suferit cu jocu

Adaugă un comentariu