PES 2019: cu ce compensează Konami absența licenței UEFA?

În niciun caz doar cu David Beckham care, deși s-a retras din activitate, a acceptat fără probleme să joace în echipa PES 2019.

După un parteneriat de zece ani, Konami a renunțat cu ușurință la licența UEFA pentru Pro Evolution Soccer, care a fost înșfăcată imediat de către cei de la EA pentru FIFA 19, conform spuselor unui gură-spartă. Însă nu mai suntem la fel de convinși că seria FIFA nu va mai avea concurență, căci cei de la Konami promit o serie de noutăți, schimbări și îmbunătățiri tehnice majore față de PES 2018, care au șansa să echilibreze balanța, ba chiar să o dea peste cap. Problema este că FIFA este în continuare mult mai popular decât PES, prin prisma licențelor cu care se laudă, iar acum că deține și licența UEFA Champions League și Europa League, singura șansă pentru PES 2019 este să aducă ceva cu totul deosebit.

PES 2019 va veni pe 30 august, pentru PC, Xbox One și PlayStation 4, și va fi disponibil în două ediții fizice: una standard, cu Philippe Coutinho pe coperta față, și una specială, cu David Beckham. O ediție digitală, care va include conținut suplimentar pentru myClub, va fi de asemenea disponibilă. PES 2019 promite și licențe mai complete pentru ligi licențiate și stadioane, mai multe parteneriate licențiate de cluburi și o mulțime de Legende, despre care vom afla mai multe în săptămânile următoare.

Componenta myClub a fost complet refăcută, cartonașele cu jucători beneficiază de un nou look și schimbă modul în care jucătorii își construiesc echipele. A fost introdusă și o nouă mecanică de șutat, sistemul Visible Fatigue fiind și el complet regândit. Acesta ia în calcul fizica îmbunătățită a mingii, poziția jucătorului față de ea, precum și skill-urile și stilurile acestuia de a șuta, urmărind să influențeze în mod realist rezistența lui în teren. Dacă sistemul le iese așa cum trebuie, s-ar putea ca mulți fani FIFA să uite de franciza lor preferată. De asemenea, parteneriatul cu International Championships Cup continuă, iar elemente ale acestui turneu vor fi implementate în Liga Master a jocului, ce include un nou sistem negociere și transferuri realiste.

Evident, PES 2019 are parte de îmbunătățiri și pe partea vizuală, iar aici se remarcă o nouă interfață, rezoluție 4K și efecte HDR disponibile pe toate platformele, o mai bună iluminare în timp real, umbre care definesc mai bine spectatorii, precum și noi texturi pentru iarbă. În plus, vom putea juca din nou și pe ninsoare.

Acum, mi se pare inutil să vă încarc cu și mai multe detalii tehnice, dar devine din ce în ce mai clar că un simulator bun de fotbal nu înseamnă în primul rând licențe mari. Mai bine așteptăm frumos să apară noi filmulețe ce vor scoate în evidență calitățile jocului, de care sigur vom avea parte până la lansare. În plus, nici nu sunt un fan înfocat al detalierii tehnicalităților ce pun în mișcare un simulator de fotbal. Eu doar apăs pe butoane.

2 Comentarii

  • Sol
    Publicat mai 14, 2018 2:22 pm 0Likes

    Mai e cineva care joaca FIFA doar pentru story mode? (pe Origin/EA Access, ca doar nu sunt nebun sa platesc full price)

  • Stefan Iozu
    Publicat septembrie 25, 2018 8:47 pm 0Likes

    Hallo I m really wonder if they will keep longer the network platform which is very important to me,because i was very upset when in the middle of season 2017 they stop the platform,so when i really format my team to play online they say sorry we stop it. NOT NICE AT ALL.SHAME

Adaugă un comentariu