QuakeCon Europe – 2019 – Year of DOOM

Îți trebuie viteză, agilitate și strategie și vei fi nevoit să te adaptezi la fiecare luptă, pentru că altfel o să mori destul de rapid și de ușor. Mi s-a întâmplat de câteva ori până să îmi intru în ritm, dar odată integrat, fiecare luptă e o plăcere și DOOM rămâne probabil singura serie la care simți adrenaline rush-ul. Ca să contribuie la asta, DOOM Eternal e mult, mult mai vertical decât DOOM 2016. Cu combinații de dash, double jumps și ceva wall climbing o să acoperi distanțe ceva mai mari, iar nivelele arată mult mai interesant cu elementele de platforming. Știu, vă gândiți la căzăturile pe lângă (Q3DM17 anyone?), dar nu vă faceți griji, sau gândit și ei. Pe scurt, nu veți fi penalizați, o să fiți repuși fie pe platforma de pe care încercați să săriți, sau pe cea pe care încercați să ajungeți. Partea bună e că luptele devin ceva mai dinamice și se pot crea niște combo-uri interesante. Fun fun fun.

Glory kills și chainsaw kills devin și mai cruciale, iar sentimentul pe care îl ai când reușești un glory kill când mai ai 1 la viață și reușești să-ți revii e ceva ce nu poate fi egalat de prea multe lucruri. Sunt critice și ajută enorm. DOOM Eternal e epic și va fi cu siguranță un day one buy pentru mine, dacă nu chiar pre-order.

Achievement unlocked

După ce mi-am îndeplinit obiectivul, am verificat și restul conferinței. Erau ceva stand-uri dedicate VR-ului, cu ceva Skyrim, ceva Wolfenstein si ceva DOOM. Am trecut și pe la spațiul dedicat lui Wolfenstein Youngblood și am jucat un pic. Drăguț, dacă ai cu cine să joci, că e co-op only. Am jucat și DOOM-ul clasic pe Switch și mi s-a părut foarte tare că pe lângă laptop-uri unde puteai să joci toate DOOM-urile apărute până acum, erau și ceva console clasice pe care puteai juca, de la Sega, Nintendo și cam toate platformele pe care a apărut. Sincer, cred că era și un toaster pe-acolo care putea să îl ruleze. Mai era un spațiu dedicat Rage 2-ului unde nu prea stătea nimeni, că nah, nobody cares. La fel și la Blades, care apropo, se lansează și pe Switch dacă îi pasă cuiva. Mai aveau ceva table-top stuff, n-am înțeles prea bine exact ce și cum, și ceva spațiu de Fallout 76 pe care am reușit să-l evit.

Ah, în caz că nu știați, DOOM 1, 2 și 3 s-au lansat vineri pentru Switch, Xbox One și PS4 și sunt ieftine. Eu am luat 1 și 2 pentru Xbox, că mi se pare o scuză bună să le rejoc.

paișpe mii de demoni împrăștiați pe paișpe metri pătrați

Sincer, pentru mine a fost un eveniment reușit, dar nu știu sincer dacă a fost sau nu de succes. Posibil să fi fost ceva mai multă lume de dimineață, dar adevărul e că dacă nu te interesau keynote-urile prea tare, mai mult de o oră jumate, hai două, nu prea aveai ce să faci, deci clar nu s-a comparat ca scară sau popularitate cu cel din Dallas.

artworks

Pentru o primă tentativă, nu cred că a fost rău deloc și sper să se întâmple și la anul, poate cu ceva mai multă promovare. Reviste și site-uri de gaming locale, măcar, pentru că am mai fost pe la evenimente de gaming în Londra și știu sigur că public este.

BFG

P.S. știu că pozele-s cam jalnice, sunt făcute cu telefonul și nu era luminozitatea ideală.

Adaugă un comentariu