Review: Call of Duty: Advanced Warfare

Segmentul MP a primit o îmbrăţişare caldă şi un pupic pe obraz, după cum am fost obişnuiţi. În toată sinceritatea, seria Call of Duty s-a concentrat prea puţin pe componenta SP de-a lungul ultimelor iteraţii, axiomă cunoscută de noi toţi, consumatorii de produse ludice pac-pac războinice marca Activision. Iată de ce mă bucură atenţia acordată de producători campaniei, cu toate segmentele ei explozive, over-the-top. Mda, me gusta iniţiativa si eficienţa dezvoltatorilor. Eu am zburdat prin ediţia last-gen PS3, însă experienţa online a fost fluentă şi rapidă. Dacă tot am deschis subiectul viteză, holy shit – Advanced Warfare dispune în timpul jocului de un ritm accelerat fantastic, cu un pas demenţial. Ce-i drept, nu am zăbovit prea mult pe serverele oficiale, căci sunt un n00b obosit. Am preferat un split-screen survival, val de inamici după val de inamici, alături de Doamna Aidan.

Cu ajutorul sistemului Exo, fiecare participant devine un pion supra-dinamic şi incredibil de mobil. Harta poate fi acum explorată pe toate axele dimensionale, cu rezultate spectaculoase. Overkill? Nici vorbă! Asistenţa Exo transformă Call of Duty AW în altceva, dar în ceva ce şi-a recăpătat bucuria jocului, spre gloria eternă a FPS-urilor moderne, oricum ar fi ele. Hiperbolă? Desigur. Ei, indiferent de convingerile anterioare, mărturisesc că m-am simţit bine în MP, cu loadout-urile personalizabile ridicate acum la nivelul Create-a-Class: Pick 13 şi proaspătul Scorestreak cooperativ.

call-of-duty-advanced-warfare-screenshot_05
Drona sau frezatul zburător? Nu va grăbiţi, avem muniţie inteligentă pentru toată lumea.

Indiscutabil mai tactic ca niciodată, în mare parte datorită noilor perk-uri şi unelte – binecuvântată fie grenada Threat, cu al ei scanner –, Call of Duty Advanced Warfare are şansa deschiderii unui drum nou. Tot ce trebuie să facă pentru a-mi redobândi încrederea este să mai adauge 3-4 ore de campanie single şi să menţină calitatea multiplayer.

call-of-duty-advanced-warfare-screenshot_04
M-m-m-m-multiplayer!

PS: La urma urmei, numai Kevin Spacey ştie ce ne rezervă viitorul. El ştie tot. La naiba, trebuie să-mi schimb parolele conturilor online!

Cu siguranţă cel mai bun Call of Duty din epoca post-Modern Warfare. Un FPS militar exploziv şi furios, cu momente incredibile de acţiune pură, în single şi multiplayer.

+ Kevin Spacey;
+ Supradoză de acţiune;
+ Tehnica militară Exo şi grenadele tactice;
+ Multiplayer fenomenal;

- Personajele secundare incompetente;
- Campanie în continuare mult prea scurtă;
- Valurile de inamici sunt generate ridicol;

Gen: FPS militar Data lansării: 4 noiembrie 2014 Platforme: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One Versiune testată: PS3 Producător: Sledgehammer Games/ High Moon Studios/ Raven Software Distribuitor: Activision

8 Comentarii

 • Mircea
  Publicat noiembrie 12, 2014 7:35 am 0Likes

  Ok, sa inteleg ca ar trebui macar sa il piratez. Ca sa vad daca imi place bineinteles.

  • Liviu
   Publicat noiembrie 12, 2014 8:08 am 0Likes

   Asteapta putin, o sa fie pe steam intr-un weekend curand sigur. Nu hrani piratii, nu o sa se opreasca ce e dreptm dar macar nu ii hranesti

  • Emil Capusan
   Publicat noiembrie 15, 2014 10:55 pm 0Likes

   Stai linistit ca n-o sa intre Activision in faliment!

  • Bogdan
   Publicat noiembrie 12, 2014 8:44 am 0Likes

   Nu fi cacat. Daca nu ti-l permiti exista multe alte jocuri ieftine si bune.

  • Emil Capusan
   Publicat decembrie 23, 2014 8:10 pm 0Likes

   Stai linistit ca io n-am sa-l iau nici din stanga si nici din dreapta.Puna nu voi avea un sistem care sa-mi permita sa-l rulez,poate astepta linistit.Iar cand m-o ajuta Dumnezo sa am un sistem mai potent il voi cumpara.

 • Mircea
  Publicat noiembrie 12, 2014 9:53 am 0Likes

  Chiar nu au nevoie de banii mei. Aleg sa nu hranesc o corporatie, nu hranesc nici un pirat. Realitatea este ca in cazul in care jocul e cu adevarat bun, si o sa imi placa, o sa il cumpar pentru multiplayer.
  Dar m-am ars de prea multe ori. Prea multe review-uri pozitive pentru jocuri AAA care au fost cel putin abjecte. Nu mai am incredere in nimic si nimeni.

 • George Ene
  Publicat noiembrie 12, 2014 7:56 pm 0Likes

  Am cumparat jocul si sunt foarte multumit de el atat in multiplayer cat si in singleplayer.O campanie foarte buna din punctul mea de vedere,dar scurta asa cum scrie si in review,cu toate ca sunt 15 misiuni.Va recomand sa vi-l cumparati 🙂

 • DeusEx
  Publicat noiembrie 13, 2014 4:09 pm 0Likes

  Eu unul astept Far Cry 4, singurul FPS pe care il cumpar anul asta. Sper sa vedem un review si la el

Adaugă un comentariu