REVIEW: Far Cry New Dawn

Îmi place să cred că am ouăle suficient de mari încât să merg într-o cămașă roz la o convenție Hell’s Angels fără să mă treacă vreo emoție.

Vreau să spun că nu pun mare preț pe imaginea de mascul feroce, fiindcă nu barba, reclamele Gillette sau tatuajele te fac bărbat, ci niște chestii mult mai importante.

Dar când Far Cry își bate joc de prost-apocalipsă, încep să mă enervez. Totul până la prost-apocalipsa din Hope County! În special atunci când scoți pe piață un DLC și îi zici joc complet, deși este doar o agendă deghizată a unor crezuri corporatiste.

O găleata de roz cu un gameplay neschimbat in proporție de 90%, ce continuă teoretic FC5 și o poveste mai slabă decât osul de meduză. Un joc apatic, fără raison d’être, care tinde să facă justiție socială de dragul actului.

Fete rele, te-ai prins?

Salmonela Pink

New Dawn mi-a picat atât de prost, încât nu am reușit să-l joc. Pur și simplu mi-a displăcut din primele 10 minute, când a încercat să-mi bage pe gât un story cu o adâncime în fața căreia capodopera Blood Dragon ar fi râs cu lacrimi.

Deși ambele sunt pline de roz, magenta, roșu și albastru, doar Blood Dragon a știu ce să facă cu această paletă superbă.

Recunosc că m-am chinuit. Am încercat să-i dau o șansă și să absorb lumea vibrantă, ce îți transmite în permanență senzația că ai băgat un amestec de iarbă cu cocaină, un strop de mătrăgună și ai un trip nasol.

Natura din New Dawn nu este deloc plauzibilă, doar o Montana reciclată în alte nuanțe netflixiene foarte trendy în prezent (pe alocuri Fortnite este mai serios).

Pe bune, jocul vrea să cred că niște decenii pot transforma o Americă bombardată nuclear în ceva foarte Annihilation-like, cu bizoni pe care cresc muguri de brad, iar toate armele strânse de prepperi sunt cumva pierdute și deteriorate, așa că trebuie să-mi fac lunetă din cornete, bandă adezivă și WD-40.

Pentru că, vă jur, New Dawn mi-a pus la dispoziție cel mai puțin impresionant arsenal din toată cariera mea de gamer. Într-un FPS, chestia asta nu prea e OK.

9 Comentarii

 • raincake
  Publicat februarie 23, 2019 8:29 pm 0Likes

  ”Am trecut ca bizonul prin review. Pe Metacritic e mai rău.” – am râs bine.

  • Aidan
   Publicat februarie 25, 2019 4:20 pm 0Likes

   Lasa asta :)) Eu ma intreb de ce e nesecurizat Nivelul2…wtf is goin on with our hosting, Mr. KiMO? 😛

 • Sol
  Publicat februarie 25, 2019 10:50 am 0Likes

  Pe scurt: I Never Asked For This.

  • Aidan
   Publicat februarie 25, 2019 4:18 pm 0Likes

   Ironia e ca eu l-am vrut. Am crezut ca poate o sa fie ceva misto ca Blood Dragon. Nu este.

 • Eduard
  Publicat februarie 25, 2019 4:53 pm 0Likes

  Va urmaresc din 2000, de pe vremea Level. Aidan, cu tot respectul cif, asta nu e review, e un hate fest, bazat foarte bine pe o parere strict personala. Din ce ai scris, imi dau seama ca nu ai inteles ca jocul asta e un spin-off, ceva mai ieftin decat un joc full si devii au fost upfront cu asta. Nu vad nimic in neregula. Si din cate precizezi, te-ai oprit dupa primele 10 minute. Sincer cred ca o fortezi tare cu jocurile in continuare, se vede din ce scrii ca nu te mai intereseaza deloc domeniul si sa oferi o parere obiectiva. Sper sa te reprofilezi, sincer.. Articolele tale sunt pline de frustrari ale unui pusti de 15 ani care a inteles ca hate = cool.

  • Aidan
   Publicat februarie 28, 2019 10:12 pm 0Likes

   Cu tot respectul bro, ma doare fix in cur de recomandarile tale 🙂 Scriu ce si cum vrea cucu meu, fiindca ma semnez la fiecare articol. Esti liber sa nu ma citesti.

   Cel mai probabil joc si am jucat mai mult decat respiri sau ai respirat tu vreodata, iar asta imi da dreptul sa critic un joc prost, criticat de toti aia care i-au futut o medie de cel mult 3 in agregate.

   Cred ca asta este printre cele 2-3 articole in care am avut frustrari serioase legate de un joc. In rest am punctat negativ doar anumite mecanici sau decizii de design care mi-au displacut.

   Asa ca da, la revedere!

 • spookieman
  Publicat martie 3, 2019 10:08 pm 0Likes

  Ca sa vezi ,pe Steam a primit o nota mare de la jucatori.Chiar mai mare decat Far Cry 5.

  • Aidan
   Publicat martie 4, 2019 12:54 am 0Likes

   Ca sa vezi, Exodus era bombardat cu note mici…

  • KiMO
   Publicat martie 24, 2019 4:09 pm 0Likes

   Epic Games e Satana 🙂

Adaugă un comentariu