REVIEW: Far Cry New Dawn

Dildo moz

Măcar în alte titluri aveai un dildo mov cu care să-ți pleznești inamicii — și părea din același film. Aici trebuie să car după mine un AR-15 mai penibil decât replicile mele de airsoft marca CYMA și să mă prefac că-mi place.

Pe deasupra, au scos accesoriile tactice upgradate! În opinia acestui editor, direcția artistică, shooting-ul și restul gameplay-ului nu au substanță, adâncime, credibilitate sau valoare. Sunt doar găselnițe roz-bonbon, simplificate aiurea și nimic mai mult.

În rest este fix același Far Cry cel de toate zilele, cu niște activități noi și o distribuție de personaje transparente menită să le susțină. Nu mi le aduc aminte, îmi cer scuze. Ceva supraviețuitori tari ca oțelul, posedați de spiritul american.

De bătut te bați cu motocicliștii din Trials Evolution și ce a mai rămas din secta Părintelui Jacob, acum reformat-penticobaptist-creștin-după-Evanghelia-lui-Bush. Simpatic, tipul, pe gustul meu.

Problema e că designul misiunilor din campania principală este incredibil de anost, iar repetitivitatea, cuplată cu prezența unor micro-tranzacții, naște monștri lovecraftieni.

De exemplu, Protagonistul/Protagonista nu poartă un nume (eu mi-am zis Zandor Grrrl), dar este complet personalizabil/ă, feature care mă încălzește la hertz în co-op, însă fără valori simțitoare în single player.

Unde mai pui că nu am reținut nici numele, nici motivația Gemenelor-ceva despre un nene care știe să construiască cazemate și o trupă de copii anarhiști -, așa că New Dawn a echivalat în sufletul meu cu un shoot’em’up în care eroii sunt o armă de asalt și o pereche de mănuși zburătoare.

Am ales screen-uri generice, fiindcă cele realizate de mine pe Xbox One nu arată deloc atât de cool.

Gata, bă, gata !

Suportul oferit de specialiștii pe care îi recrutezi de pe hartă are la bază un AI incompetent, puțin mai tâmpițel chiar decât cel al inamicilor îmbrăcați în capace de Pepsi și chiloți din tablă zincata salmon pink (vă dau codul Pantone?).

Numai că blestematul de mine s-a simțit bine în Far Cry 5, lângă rednecks, crackers și white trash, așa că revenirea unor personaje „consacrate” în peisajul apocaliptic mi-a adus un zâmbet mic-mic-mic pe buze…

Altă chestie cu valoare este mecanica Expeditions, în care poți să pleci în misiuni speciale prin diverse zone șmechere, separata de harta principală, de la mlaștini la deșert.

Acolo vei aduna resurse, vei completa obiective secundare și vei îmbunătăți adăpostul în care îți odihnești oasele după multă trudă, visând la acțiunea din Far Cry 3 sau Blood Dragon, niște jocuri infinit mai bune.

Știu că mulți au ridicat în slăvi modul Expeditions — dar, pe bune, nimic nu mai poate salva telenovela Far Cry, mulsă deja până la carne vie, chit că este o idee grozavă.

Pur și simplu nu mai pot înghiți încă un FC, nici dacă l-aș primi gratis…

Am trecut ca bizonul prin review. Pe Metacritic e mai rău.

5.0

Testat pe: Xbox One 
Disponibil pe: PC, PS4, Xbox One
Gen: Action Adventure
Producător: Ubisoft Montreal
Distribuitor: Ubisoft
Data lansării: 15 februarie 2019

9 Comments

 1. raincake februarie 23, 2019
  • Aidan februarie 25, 2019
 2. Sol februarie 25, 2019
  • Aidan februarie 25, 2019
 3. Eduard februarie 25, 2019
  • Aidan februarie 28, 2019
 4. spookieman martie 3, 2019
  • Aidan martie 4, 2019
  • KiMO martie 24, 2019

Leave a Reply