REVIEW: Far Cry New Dawn

Dildo moz

Măcar în alte titluri aveai un dildo mov cu care să-ți pleznești inamicii — și părea din același film. Aici trebuie să car după mine un AR-15 mai penibil decât replicile mele de airsoft marca CYMA și să mă prefac că-mi place.

Pe deasupra, au scos accesoriile tactice upgradate! În opinia acestui editor, direcția artistică, shooting-ul și restul gameplay-ului nu au substanță, adâncime, credibilitate sau valoare. Sunt doar găselnițe roz-bonbon, simplificate aiurea și nimic mai mult.

În rest este fix același Far Cry cel de toate zilele, cu niște activități noi și o distribuție de personaje transparente menită să le susțină. Nu mi le aduc aminte, îmi cer scuze. Ceva supraviețuitori tari ca oțelul, posedați de spiritul american.

De bătut te bați cu motocicliștii din Trials Evolution și ce a mai rămas din secta Părintelui Jacob, acum reformat-penticobaptist-creștin-după-Evanghelia-lui-Bush. Simpatic, tipul, pe gustul meu.

Problema e că designul misiunilor din campania principală este incredibil de anost, iar repetitivitatea, cuplată cu prezența unor micro-tranzacții, naște monștri lovecraftieni.

De exemplu, Protagonistul/Protagonista nu poartă un nume (eu mi-am zis Zandor Grrrl), dar este complet personalizabil/ă, feature care mă încălzește la hertz în co-op, însă fără valori simțitoare în single player.

Unde mai pui că nu am reținut nici numele, nici motivația Gemenelor-ceva despre un nene care știe să construiască cazemate și o trupă de copii anarhiști -, așa că New Dawn a echivalat în sufletul meu cu un shoot’em’up în care eroii sunt o armă de asalt și o pereche de mănuși zburătoare.

Am ales screen-uri generice, fiindcă cele realizate de mine pe Xbox One nu arată deloc atât de cool.

Gata, bă, gata !

Suportul oferit de specialiștii pe care îi recrutezi de pe hartă are la bază un AI incompetent, puțin mai tâmpițel chiar decât cel al inamicilor îmbrăcați în capace de Pepsi și chiloți din tablă zincata salmon pink (vă dau codul Pantone?).

Numai că blestematul de mine s-a simțit bine în Far Cry 5, lângă rednecks, crackers și white trash, așa că revenirea unor personaje „consacrate” în peisajul apocaliptic mi-a adus un zâmbet mic-mic-mic pe buze…

Altă chestie cu valoare este mecanica Expeditions, în care poți să pleci în misiuni speciale prin diverse zone șmechere, separata de harta principală, de la mlaștini la deșert.

Acolo vei aduna resurse, vei completa obiective secundare și vei îmbunătăți adăpostul în care îți odihnești oasele după multă trudă, visând la acțiunea din Far Cry 3 sau Blood Dragon, niște jocuri infinit mai bune.

Știu că mulți au ridicat în slăvi modul Expeditions — dar, pe bune, nimic nu mai poate salva telenovela Far Cry, mulsă deja până la carne vie, chit că este o idee grozavă.

Pur și simplu nu mai pot înghiți încă un FC, nici dacă l-aș primi gratis…

Am trecut ca bizonul prin review. Pe Metacritic e mai rău.

5.0

Testat pe: Xbox One 
Disponibil pe: PC, PS4, Xbox One
Gen: Action Adventure
Producător: Ubisoft Montreal
Distribuitor: Ubisoft
Data lansării: 15 februarie 2019

9 Comentarii

 • raincake
  Publicat februarie 23, 2019 8:29 pm 0Likes

  ”Am trecut ca bizonul prin review. Pe Metacritic e mai rău.” — am râs bine.

  • Aidan
   Publicat februarie 25, 2019 4:20 pm 0Likes

   Lasa asta :)) Eu ma intreb de ce e nesecurizat Nivelul2…wtf is goin on with our hosting, Mr. KiMO? 😛

 • Sol
  Publicat februarie 25, 2019 10:50 am 0Likes

  Pe scurt: I Never Asked For This.

  • Aidan
   Publicat februarie 25, 2019 4:18 pm 0Likes

   Ironia e ca eu l-am vrut. Am crezut ca poate o sa fie ceva misto ca Blood Dragon. Nu este.

 • Eduard
  Publicat februarie 25, 2019 4:53 pm 0Likes

  Va urmaresc din 2000, de pe vremea Level. Aidan, cu tot respectul cif, asta nu e review, e un hate fest, bazat foarte bine pe o parere strict personala. Din ce ai scris, imi dau seama ca nu ai inteles ca jocul asta e un spin-off, ceva mai ieftin decat un joc full si devii au fost upfront cu asta. Nu vad nimic in neregula. Si din cate precizezi, te-ai oprit dupa primele 10 minute. Sincer cred ca o fortezi tare cu jocurile in continuare, se vede din ce scrii ca nu te mai intereseaza deloc domeniul si sa oferi o parere obiectiva. Sper sa te reprofilezi, sincer.. Articolele tale sunt pline de frustrari ale unui pusti de 15 ani care a inteles ca hate = cool.

  • Aidan
   Publicat februarie 28, 2019 10:12 pm 0Likes

   Cu tot respectul bro, ma doare fix in cur de recomandarile tale 🙂 Scriu ce si cum vrea cucu meu, fiindca ma semnez la fiecare articol. Esti liber sa nu ma citesti.

   Cel mai probabil joc si am jucat mai mult decat respiri sau ai respirat tu vreodata, iar asta imi da dreptul sa critic un joc prost, criticat de toti aia care i-au futut o medie de cel mult 3 in agregate.

   Cred ca asta este printre cele 2-3 articole in care am avut frustrari serioase legate de un joc. In rest am punctat negativ doar anumite mecanici sau decizii de design care mi-au displacut.

   Asa ca da, la revedere!

 • spookieman
  Publicat martie 3, 2019 10:08 pm 0Likes

  Ca sa vezi ,pe Steam a primit o nota mare de la jucatori.Chiar mai mare decat Far Cry 5.

  • Aidan
   Publicat martie 4, 2019 12:54 am 0Likes

   Ca sa vezi, Exodus era bombardat cu note mici…

  • KiMO
   Publicat martie 24, 2019 4:09 pm 0Likes

   Epic Games e Satana 🙂

Adaugă un comentariu