REVIEW: The Legend of Korra

Probabil că da, probabil că nu. Dacă cineva ar urmări naraţiunea slăbuţă – ce nu depăşeşte calitativ cel mai plictisitor episod al seriei –, concluzia ar înclina în defavoarea jocului, căci eu nu reuşesc să-mi aduc aminte vreun moment cu adevărat special. Pe de altă parte, luptele cu boşii sunt groaznic de meticuloase, repetitive şi pot dura destul de mult. În apărarea acţiunii, aş menţiona doar frumuseţea alternării libere între cele patru elemente şi prezenţa itemelor cu efecte folositoare în combat, achiziţionabile folosind Spirit Points. În plus, anumiţi oponenţi suferă vulnerabilităţi doar la un tip specific de bending, ceea ce adaugă un vârf de diversitate. Pentru cei pasionaţi de lore, colecţionarea artifactelor răspândite în colţurile zonelor explorabile – activitate ce necesită puţin platforming inteligent – are şansa să mai tempereze din sentimentul de dezamăgire.

legend_of_korra_screenshot_07_PC
Lucruşoare, combinaţii letale, costume…chestii de fete.

Grafica nu impresionează, în ciuda materialului sursă, dar voice acting-ul şi muzica se menţin cu câteva cote deasupra liniei de plutire. Sincer să fiu, m-a bucurat posibilitatea interacţiunii cu personajele desenului altfel decât privind pasiv, ori imersiunea din perspectiva 3rd person prin diferitele locaţii uşor de recunoscut. De fapt, trecerea de la pasiv la activ marchează singurul punct  100% forte al jocului video – cum altfel puteam savura meciurile de Pro-Bending nemijlocit, alături de Bolin şi Mako? Huh, cred că Platinum Games putea să-şi concentreze eforturile pe modul competitiv din arena aflată în Republic City. Nu lipseşte nici Naga, câinele-urs polar pe care Korra călăreşte în episoade rapide de platforming, acompaniate de muzică antrenantă. Aceste curse au la bază mecanica unui endless runner şi sunt distractive până la un anumit punct, măcar de dragul scorurilor record.

legend_of_korra_screenshot_04_PC
Go, Naga, go!

Recomand The Legend of Korra numai grupului de fani hardcore ai serialului, celor însetaţi după mai multă acţiune plasată în universul Avatar sau clubului restrâns de gameri care au epuizat orice alt beat’em up disponibil pe piaţă. Este un joc bun şi prost în egală măsură, situaţie reflectată în nota finală. Până şi pe mine mă încearcă un sentiment de ambiguitate, identic cu cel transmis de sezonul 4. Jucaţi-l, însă doar dacă se iveşte ocazia.

The Legend of Korra se află departe de calitatea serialului animat. Din nefericire, producătorii au uitat ingredientele cele mai importante şi au introdus în compoziţia jocului doar câteva elemente banale, întâlnite în orice alt beat'em up mediocru.

+ momente, personaje şi locaţii uşor de recunoscut;
+ combat interesant, folosind cele patru elemente;
+ Pro-Bending;

- poveste mediocră, personaj principal insuficient dezvoltat;
- tehnologia cell shading slab implementată;
- repetitiv, greşit echilibrat.

Gen: Beat'em up Data lansării: 21 octombrie 2014 Platforme: PS3, PS4, X360, XO, PC Versiune testată: PC Producător: Platinum Games Distribuitor: Activision

10 Comentarii

 • Radu
  Publicat noiembrie 23, 2014 4:24 pm 0Likes

  daca nu ai vazut inca seria originala cu aang, pierzi mult, e peste korra; dar orice ai face, sub ni o forma, in nici un caz sa NU te aproprii de filmul live-action; iar daca vrei un anime interesant, eomand cu aldura sword art online, unde actiunea se petrece literalmente intr-un mmorpg.

  • D3F3
   Publicat noiembrie 24, 2014 4:04 pm 0Likes

   Sword Art online nu are nimic de a face cu un MMO. Sau cu gamingul in general.

 • Aidan
  Publicat noiembrie 23, 2014 4:50 pm 0Likes

  Sword art online, notat! Okay, voi urmari si originalul Avatar, am auzit prea multe lucruri bune. Multumesc pentru recomandari.

  • ncv
   Publicat noiembrie 24, 2014 10:51 am 0Likes

   E mai bine ca le-ai vazut invers. Asa poti sa le apreciezi pe amandoua.
   Eu am vazut initial seria originala si Korra mi-a parut stearsa rau. Felul in care au creionat personajele acolo, puterea lor, scenele create, umorul, mecanismele ingenioase, animalele, totul a fost incredibil. Nu-mi venea sa cred ca nu este un anime.

  • Aidan
   Publicat noiembrie 24, 2014 1:06 pm 0Likes

   Buuuun! imi place ce aud. You had me at „E mai bine ca le-ai vazut invers” :))

  • D3F3
   Publicat noiembrie 24, 2014 4:01 pm 0Likes

   Mie mi-a venit sa cred cand nu vorbeau in timpul unei lupte, despre ce se intampla in timpul luptei.

 • cg1700
  Publicat noiembrie 24, 2014 2:03 pm 0Likes

  >Sword art online, notat!
  Nu te uita la SAO, e un anime slab. Daca vrei neaparat sa te uiti la un anime in care actiunea se petrece intr-un MMO mai bine te uiti la Log Horizon.

  • Aidan
   Publicat noiembrie 24, 2014 2:53 pm 0Likes

   Notat Log Horizon! Am inceput sa urmaresc si Gantz, la recomandarea unui prieten. Imi place mai mult decat se cuvine >:)

  • cg1700
   Publicat noiembrie 24, 2014 3:00 pm 0Likes

   Daca iti place Gantz sa citesti si manga dupa ce termini anime-ul. Anime-ul nu ajunge foarte departe cu adaptarea si povestea continua inca destul de mult in manga.

 • Aidan
  Publicat noiembrie 24, 2014 3:05 pm 0Likes

  Este clar ca am fost scolit bine in sectiunea Anime/Avatar dupa review-ul de mai sus. Bun asa, imi place ^.^

Adaugă un comentariu