REVIEW: Legend of Zelda – Breath of the Wild
[Acest articol a fost publicat pentru prima dată în revista NEXT LEVEL. Dacă vrei să citești articolul într-un format vizual mult mai atractiv, atunci donează-ne minim $1 pe Patreon și vei avea acces la varianta digitală a revistei. Mai departe poți chiar să-ți imprimi propriile exemplare pentru a te bucura de conținut la fel ca pe vremuri!]
Sălbăticia este crudă, nemiloasă, supusă unui haos primordial, dar suficient de fermecătoare pentru a deveni atractivă. Altfel nu îmi pot explica de ce am petrecut peste 120 de ore alături de “Legend of Zelda: Breath of the Wild” – un titlu care a primit scoruri perfecte de la zeci de publicații de specialitate, dar rareori a fost descris într-un mod care să-i redea întreaga splendoare.
Din decembrie 2018 (momentul când am prins jocul la reducere) și până în iunie 2019 (triumful asupra întruchipării finale a răului primordial), pauzele mele de la lucru au fost încărcate de farmec și explorare. Am escaladat munți, am călărit de-a lungul colinelor, am zburat pe deasupra pădurilor, am înghețat în mijlocul tărâmurilor înzăpezite și am căutat oaze răcoroase în mijlocul deșerturilor.
În fiecare regiune pe care am descoperit-o în structura non-liniară și complet deschisă a jocului m-am confruntat cu inamici adaptați la condițiile de mediu, care folosesc în favoarea lor obiectele și formele de relief din împrejurimi și care sunt capabili să colaboreze pentru a crește nivelul de dificultate al provocării.
În tot acest timp, am oscilat între două concluzii legate de natura “Breath of the Wild”: este oare un joc de supraviețuire sau de explorare? Am avut parte de primul ecran de “Game Over” în timpul confruntării inițiale cu inamicii și am primit lecția cea mai importantă legată de supraviețuire: dacă nu învăț să folosesc armele din dotare, scutul și schematicile de control asociate, atunci imersiunea mea în regatul Hyrule va fi scurtă, brutală și dureroasă.
4 Comentarii
Ziskele
Review pt un joc din 2017?
Vlad Costea
Dacă ajută cu ceva, a fost scris în 2019 :))
Dar înțeleg ce spui, nu este un titlu de actualitate și ar putea părea ciudată alegerea de a-i acorda atenție. Însă cunosc mulți oameni care nu au încercat niciun titlu din seria Legend of Zelda și consider că „Breath of the Wild” este un punct bun de plecare. Mai mult de atât, atunci când ne jucăm pe banii noștri mai așteptăm reduceri, mai amânăm achiziția câte o lună sau două și ne ajustăm preferințele în funcție de buget. Dacă am fi primit titlul pentru review din partea Nintendo, atunci povestea ar fi fost alta.
Catalin
Breath of the Wild e nemuritor
Vlad Costea
Sunt de acord, este genul de joc la care ne vom uita peste 10-20 de ani și îi vom aprecia stilul grafic, mecanicile și curajul de a lăsa atât de multă libertate de explorare. Ai văzut și varianta articoului din revista NEXT LEVEL? Ai link de descărcare în sidebar 🙂