REVIEW: Red Dead Redemption 2

Hărțile care duc înspre nenumăratele comori ascunse prin preerii și pășuni sunt desenate de mână și au indicii clare, fără să te țină de mânecă. Precum hărțile din Thief: The Dark Project, te încurajează să găsești corelarea cu geografia reală fără waypoint-uri sau indicarea poziției jucătorului față de desen.

Sistemul de cover, precizia armelor, auto-aim-ul împrumutat din GTA și avantajul masiv acordat de către Dead Eye fac secvențele de combat ușor triviale, suficient cât să te poți concentra la decor și spectacolul rar de a jefui un tren sau o bancă. În mod cert, RDR 2 e un joc mai ușor decât Uncharted, dar pentru amatorii de provocări și dificultate, revin medaliile din GTA. Dacă reușești să îndeplinești anumite obiective secundare (precum timp-record, acuratețe ridicată sau evitarea tuturor gloanțelor inamice), primești o medalie de aur. Dacă reușești să obții două treimi din ele, primești un achievement/trofeu.

A-nceput de ieri să cadă. Câte-un fulg.

Iar dacă nu îți plac oamenii și preferi plimbările lungi prin natură, te poți delecta cu activitățile la care nu pare să poată renunța niciun sandbox modern: poți vâna animale legendare sau pescui în numeroasele lacuri și râuri la fel de fictive ca și statele din care fac parte. Momeli, capcane și uleiuri îți vor înlesni munca, și deși mecanica pescuitului e aproape identică cu cea din Far Cry 5 sau Final Fantasy XV, e ceva mai greu de dovedit aici (fiecare pește legendar vă va lăsa cu vânătăi pe degetul suficient de ghinionist să fie folosit la controlul undiței). Colecționarii vor fi ocupați câteva zeci de ore cu strânsul zecilor de arme, studiatul celor peste o sută de animale, culesul plantelor sau căutatul gravurilor în rocă din zonele de nord. Ordinea în care abordezi obiectivele astea e la latitudinea ta, și mă bucură gândul că orice tip de personalitate ai avea, e mereu câte ceva de făcut în lumea jocului.

Jack London, eat your heart out.

Fie că alegeți o cale sau alta, vă așteaptă mai mult content aici decât în oricare alt joc Rockstar, cu un grad de calitate și atenție la detaliu care face Red Dead Redemption 2 să fie unul din cele mai reușite titluri de pe orice platformă actuală. E unul dintre acele titluri care manifestă un grad de înțelegere și măestrie în development și design care va fi studiat și imitat ani de-a rândul, fără să se atingă gradul de autenticitate al originalului.

9,5

Testat pe: PlayStation 4 
Disponibil pe: PlayStation 4, Xbox One 
Gen: Action-adventure
Producător: Rockstar Studios
Distribuitor: Rockstar Games
Data lansării: 26 octombrie 2018

3 Comentarii

 • Sol
  Publicat noiembrie 28, 2018 2:52 pm 0Likes

  Mersi de review si felicitari pentru debutul pe N2!
  Jocul sper sa il primesc si eu de Craciun, altfel se lasa cu divort. 🙂

  • KiMO
   Publicat noiembrie 28, 2018 4:02 pm 0Likes

   Traiasca!

  • Aidan
   Publicat decembrie 3, 2018 1:13 pm 0Likes

   Sol, asculta la Papa Aidanu ce iti spune: pana la RDR2, credeam ca le-am vazut pe toate si ca stiu care este jocul meu preferat. Da, tot Witcher 3 ramane the best of the best of the best, dar RDR2 se bate cu el si vrea neaparat sa imi demonstreze ca este la fel de bun. Daca vrei un open world plin de viata, actiune si scriere buna – Red Dead Redemption 2 este tot ce ti-ai putea dori, ba chiar mai mult!

Adaugă un comentariu