REVIEW: The Witcher 3 Wild Hunt

Se mănâncă şi se bea mult în Witcher 3, căci Geralt îşi recapătă vitalitatea cu ajutorul alimentelor – sau al poţiunilor realizate alchimic, dar despre ele voi scrie imediat. Subzistenţa se întreţine cu bani, iar galbenii se câştigă cel mai uşor rezolvând problemele populaţiei afectate de război. Cel mai adesea vei recupera/elibera ceva, însă unele misiuni te poartă prin inima ritualurilor păgâne sângeroase, te aruncă în codrii blestemaţi şi cripte antice, în morga oraşului, sub valurile mărilor învolburate, ori se rezumă la clasica vânătoare de monştri – sarea şi piperul jocului, dacă mă întrebaţi pe mine.

Ce-i drept, procesul unui contract de vânătoare este semi-repetitiv: identifici oferta, negociezi preţul, apoi pleci în căutarea bestiei. Câteodată lucrurile se complică pe parcurs, dar Geralt poate prinde urma creaturilor cu ajutorul simţurilor ascuţite, indiferent că vorbim despre miros, zgârieturi lăsate pe scoarţa copacilor, dâre de sânge sau amprente. Elementele de “criminalistică” sunt indicate vizual şi  trebuie examinate după un model Scooby Doo-ish.

Micile sirene.
Micile sirene.

Am vânat moroi, cotoroanţe, vârcolaci, draci, sânziene fantomatice şi cam tot ce se găseşte prin folclor. Atmosfera de păgânism şi magie est-europeană bate la funduleţul gol orice a transpirat vreodată din Occident, chestie care îmi dă un sentiment de mândrie mandatară pentru succesul ludic polonez. Pur şi simplu am fluturat mărunt din buze la primul meu Leshen, în special după ce jocul mi-a descris în detalii bogate procesul dobândirii nemuririi şi mi-a pus în faţă multiple opţiuni de rezolvare a cazului. Puteam alege calea spadei de argint sau o investigaţie mai atentă în sânul comunităţii afectate de monstru. Vedeţi voi, fiecare monedă are două feţe, inclusiv The Wild Hunt…

Răpirea din serai?
Carpeta bunicii, doar că asta vorbeşte pe trei voci şi bea sânge de copil.

Ei bine, cei de la CD Projekt şi-au băgat codiţa în tot pachetul mecanicilor de joc. Geralt luptă în continuare cu ajutorul celor două săbii – oţel pentru oameni şi argint pentru monştri –, dar atacurile uşoare şi cele grele curg acum în succesiune logică, în funcţie de numărul oponenţilor, armură sau viteză. Practic, stabileşti singur cum vrei să abordezi bătăiţa, click cu click. Rezultatul conduce spre un balet al tăieturilor fulgerătoare finalizate cu contraatacuri şi decapitări. În plus, există acum opţiunea şarjelor, cât timp calul nu devine speriat şi te aruncă din şa – toleranţă dependentă de calitatea căpăstrului. Se pune accent mai mare pe Semne şi Alchimie, punctele investite în cele două ramuri având beneficii imediate. De exemplu, trolii sunt sensibili la Quen şi uleiul Ogroid. De ce să te trezeşti cu ţeasta spartă dintr-un singur pumn de rocă când poţi apela la o tactică inteligentă, speculând slăbiciunile matahalei împietrite? Ultimul nivel de dificultate îţi dă foarte des fiori pe şirea spinării, aşa că strategiile inteligente sunt cheia succesului.

Momentele mele preferate au fost cele în care l-am lăsat deoparte pe Geralt şi am intrat în pielea Cirillei. Graţie talentelor înnăscute, Ciri luptă diferit, mult mai spectaculos, manipulând timpul şi spaţiul din jur. Sabia ei loveşte critic sărind dintr-o teleportare în alta, nimicind orice îi stă în cale. Doamne, cât de bine au reuşit scenariştii jocului să contureze Puiul de Leu din Cintra! Vocea, atitudinea, puterea transmisă cu fiecare pas şi fiecare gest fac din Ciri definiţia eroinei totale. Mărturisesc că momentul saunei din Skellige m-a ruşinat, de parcă eram nevoit să privesc fiinţa pe care o respect altfel decât se cuvine. Aplauze, CD Projekt, pentru reuşita epică!

Pe acoperişul suferinţei.
Pe acoperişul suferinţei.

Nu doar personajele au căpătat tridimensionalitate, ci şi raportul dintre interfaţă şi gameplay. Controlul fluid îţi lasă mână liberă în timpul luptelor, iar explorarea munţilor, mlaştinilor, cavernelor, pădurilor şi pustelor devine o plăcere, per pedes, pe apă sau în şaua iepei Roach. Au existat voci care au criticat comportamentul nărăvaş al calului, însă eu cred că puţinele situaţii deranjante se trag din efortul modelării reacţiilor unui animal afectat de mediul înconjurător. Revenind la interfaţă, pot doar să laud inventarul simplu (mi-a adus aminte de clasicele Might and Magic) împărţit pe tab-uri şi glosarul unde sunt păstrate reţetele de crafting şi informaţiile acumulate în campanie. Geralt poate amesteca ierburile culese cu organele recolatate din cadavrele monştrilor pentru a fierbe poţiuni, uleiuri şi esenţe concentrate, dar numai cât timp are la dispoziţie alcool rafinat – găselniţă care mi-a plăcut mai mult decât sistemele vechi.

45 Comentarii

 • euu
  Publicat iunie 29, 2015 4:20 pm 0Likes

  totuși gameplayul nu e asa echilibrat, după mine e chiar ciudat și trage mult in jos jocul.
  controlul personajului este uneori greoi iar caracterul are o inerție ciudata in mișcare si mai ales la oprire.pe de alta parte combatul este destul de banal.
  in rest de acord cu concluziile review-ului. ( am jucat versiunea de ps4 )

  • Aidan
   Publicat iunie 29, 2015 4:29 pm 0Likes

   Nu am avut ocazia sa incerc vartianta de consola. Pe PC lucrurile stau asa cum au fost scoase in evidenta de review.

  • Cosmin
   Publicat ianuarie 12, 2017 9:26 pm 0Likes

   eu il joc pe ps4, si pot sa zic ca sunt mai mult decat multumit, inafara de mersul la trap/galop a iepei nu foarte inspirate uneori.

 • George.C
  Publicat iunie 29, 2015 5:27 pm 0Likes

  Poate nu o fi el jocul perfect pentru unii insa pentru mine este mai mult decat perfect, nu ma asteptam sa fie asa bine optimizat, bineinteles cu patch-uri scoase ulterior si sa nu mai vorbim de dimensiune, sunt alte jocuri cu dimensiune dubla insa nu tin asa mult ca asta, iar povestea este exceptionala foarte bine gandita, cu siguranta va fi unul din cele mai bune jocuri facute vreodata. Nu pot face altceva decat sa ma ridic in picioare si sa aplaud pe toti cei care au participat la crearea acestui minunat joc. Bravo!!!

 • NiRaSt
  Publicat iunie 29, 2015 5:56 pm 0Likes

  chiar vreau sa ma apuc de seria asta, singurul motiv pentru care le-am evitat fiind din cauza scenelor nud (nu sunt genul care gusta asa ceva); pot fi evitate complet?

  • johndoe1989
   Publicat iunie 29, 2015 7:47 pm 0Likes

   In primul joc nu ai parte de „scene nud” (wtf, ce sa te deranjeze daca nu ai sub 14 ani?), doar de carti „collectibles” deocheate complet optionale (in afara celei cu Triss, care face parte din Main Story)
   Al doilea joc incepe cu Triss in ce a fatat-o ma-sa pe pat langa Geralt, dar in rest poti evita orice partida de sex. Cam acelasi lucru se intampla si in Witcher 3, in afara secventei de inceput in care admiram dorsalul lui Yennefer, nu ai parte decat de foarte ocazionale „nuditate’ (nu consider topless nuditate, sa fiu sincer) non-sexuala, gen femeile din baile lui Dijsktra.

   Si da, dupa cum zice George, poti da skip la cutscene-urile cu pricina. Totusi, revin, de ce sa te deranjeze secvente de genul, nu pot sa inteleg.

  • johndoe1989
   Publicat iunie 29, 2015 7:51 pm 0Likes

   Aliluia, Aliluia, de 3 ori Aliluia!

   Cat am mai rabdat review-ul asta (Fedaykin de pe forum, nu mai stiu ce e cu contul asta de WordPress) mai ceva ca ultimul numar LEVEL. Ma rog, aproape. Now I’m sad again…

   2 intrebari pt Aidan:
   1) Ai apucat sa vezi cumva finalul „bad”? Pt ca eu fix p-ala l-am nimerit, datorita unor decizii cauza-efect dubioase, iar in seara aia m-am bagat in pat cu sufletul gol. Incredibil de deprimant sa-l vezi pe Geralt in starea aia, plus o atmosfera plina de… dread si de moarte care impanzeste epilogul ala
   2) Vreo posibilitate sa citim si un gand, doua asupra jocului de la ceilalti stimabili ai redactiei?

  • Aidan
   Publicat iunie 29, 2015 8:00 pm 0Likes

   Nu stiu cum se face, dar am nimerit finalul perfect in raport cu destinul Cirillei – fara ajutorul Lojei. Cred ca stii la ce ma refer, desi in plan amoros eu am ales-o pe Triss. Yennefer e genul de bruneta care seamana mult cu sotia mea, asa ca am zis sa-mi fac de cap in mediul virtual cu o roscata :)) Planuiesc sa-l reiau pentru a vedea alte rezultate.

   Cat despre a 2-a intrebare, cine stie, poate in sectiunea de comentarii sau o mugetare…

 • George.C
  Publicat iunie 29, 2015 6:08 pm 0Likes

  Cred ca da, poti apasa ENTER sau SPACE pentru a trece peste daca nu doresti sa vizualizezi.

 • Kael'Thas Sunstrider
  Publicat iunie 29, 2015 6:32 pm 0Likes

  Daca este cu adevarat asa bine optimizat,atunci ar putea un i3 4150 3.5 ghz,8gb ram,gtx 750 ti 2gb sa-l ruleze macar pe medium (folosind driverele nvidia special realizate pt witcher 3) ? ._.

  • Kael'Thas Sunstrider
   Publicat iunie 29, 2015 6:41 pm 0Likes

   ah da si rezolutie de 1440×900 xd

  • Aidan
   Publicat iunie 29, 2015 7:38 pm 0Likes

   Eu cred ca da, chiar fara probleme.

  • johndoe1989
   Publicat iunie 29, 2015 7:42 pm 0Likes

   Eu unul ma scarpin si acum in cap legat de ce farmece si magii au facut baietii astia legat de optimizare.
   Sa zicem doar ca posedand fix minimum requirements (Phenom 2 X63, GTX 660, dar cu 16 GB RAM) am setat aproape totul pe Ultra (in afara de Hairworks si ce tine de iarba/balarii, setari care le-am lasat pe Medium) pe 1980×1080 si… e jucabil! Sub 30 FPS clar, asa ca snobii PC Mustard Race probabil ar vomita, dar pt mine intre 25 si 30 FPS e perfect jucabil

   Oricum, chiar si cu setari ceva mai scazute, jocul tot arata si se misca demential.

  • Aidan
   Publicat iunie 29, 2015 7:45 pm 0Likes

   Sustin ce spune johndoe1989, jocul este extraordinar de bine optimizat. Eu unul habar nu am unde au reusit sa bage atat de mult continut in 20 si ceva de GB, ca sa nu mai zic de scalabilitatea si blandetea motorului grafic fata de sistemele mai putin puternice. Kudos producatorilor pentru o treaba facuta cu cap!

  • Kael'Thas Sunstrider
   Publicat iunie 29, 2015 7:53 pm 0Likes

   wow in sfarsit o optimizare reusita intr-o industrie in care cele mai asteptate jocuri sunt lansate intr-o stare dezastruoasa desi exista testeri…

 • Aidan
  Publicat iunie 29, 2015 8:08 pm 0Likes

  Am slefuit si periat putin textul review-ului. Cateva mici erori au fost corectate. Totusi, e posibil sa-mi fi scapat unele detalii, so…sorry ^.^

 • Tex
  Publicat iunie 29, 2015 8:15 pm 0Likes

  Comparativ cu Dragon Age Inquisition, cum este?

  • Caleb
   Publicat iunie 29, 2015 9:09 pm 0Likes

   Dragon Age What? :)))

 • mahri726
  Publicat iunie 29, 2015 8:46 pm 0Likes

  In cate saptamani apare la chioscuri revista Nivelul 2 ? Sunt curios sa vad cum arata review-ul in forma tiparita.

  • Bogdan Radu
   Publicat iunie 30, 2015 11:30 am 0Likes

   Wait, what?! 😀

 • victorsbc
  Publicat iunie 29, 2015 9:21 pm 0Likes

  Yep,great game!Pacat ca au avut probleme de engine pe ps4 si nu l-au optimizat asa de bine…Dar tot e un joc extrem de bun

  • victorsbc
   Publicat iunie 29, 2015 9:42 pm 0Likes

   Lol acuma am vazut!GOTY deja Aidan :)?Nu-i c-am prematur?Mai trebuie sa apara MGS V:Phantom Pain,Persona 5 si Fallout 4(mai ales asta).Si nici o sansa la bloodborne ?Parca cei de la LEVEL erau mari fani creatilor lui Miyazaki(daca tin eu bine minte demon souls si dark souls au luat game of the year fiecare)

  • Aidan
   Publicat iunie 30, 2015 5:47 am 0Likes

   Opinia redactiei nu are legatura cu opinia personala. Crede-ma, sunt cat se poate de bine informat in privinta jocurilor enumerate de tine si mi-e tare greu sa cred ca imi pot schimba convingerile. Cu exceptia Fallout4, nici unul dintre ele nu se incadreaza in ceea ce as putea numi „my type”, chit ca au potential urias 😛

 • fladnag
  Publicat iunie 30, 2015 5:53 am 0Likes

  in subiect doar oarecum: stiti ca nemira e pe cale sa inceapa publicarea romanelor lui Andrzej Sapkowski? primul cica va fi disponibil in cateva zile

  • Aidan
   Publicat iunie 30, 2015 6:17 am 0Likes

   Da, am urmarit cu interes anunturile lor, inclusiv preview-ul facut public ieri (parca). Le-am facut deja loc in biblioteca.

 • Gamer
  Publicat iunie 30, 2015 8:50 am 0Likes

  Witcher 3:

  Grafica 10 Story 10 Sunet 10 Gameplay 9

  NOTA: 9,75 !!!

  P.S. Ciudat dar am ajuns dependent de minigame-ul din el si nu ma pasionaza jocuri gen hearthstone, magic the gathering etc.

 • greuceanu
  Publicat iunie 30, 2015 12:35 pm 0Likes

  Am terminat Witcheru, astept cu nerabdare orice bucatica de add-on sau dlc, si ma agat cu disperare de orice e legat de lumea witcherului – review-ul tau a picat la tanc si a fost ca o ciocolata de casa facuta de mama. Un joc superb si un review pe masura. Acum trebuie sa imi gasesc si eu cuvintele pentru a face acelasi lucru (desi am un proiect mult mai amplu in legatura cu Witcher 3… pot doar sa sper ca nu o sa am copyright claims din partea celor de la electrecord haha 😀 )

 • Mircea
  Publicat iunie 30, 2015 1:45 pm 0Likes

  Cu adevarat un joc fenomenal. Chiar nu imi vine sa cred ce a reusit CD Projeckt Red. Un joc open world fara questuri plictisitoare, grafica fenomenala, muzica incredibila, poveste atmosferica. Are defecte pe ici pe colo dar nicidecum cate a avut Skyrim(un jeg de joc) sau Fallout 3(alt jeg).

  E o capodopera cum nu am mai vazut de la Baldur’s Gate II incoace.

  • Io
   Publicat iunie 30, 2015 9:26 pm 0Likes

   Foarte reusita insulta („un jeg de joc”) catre ultimele productii Bethesda. Mai ales cand unii considera jocurile astea / Morrowind / Oblivion jocurile lor favorite.

  • Mircea
   Publicat iulie 1, 2015 1:14 pm 0Likes

   Faptul ca atat Skyrim cat si Fallout 3 sunt jocurile preferate ale multor gameri nu le creste calitatea in nici un sens. Sunt tot kk. Daca vrei pot sa explic pe larg de ce si cum cu exemple si argumente. Daca tie iti plac jocurile respective, bravo, joaca in continuare ce iti place.

  • Io
   Publicat iulie 8, 2015 8:34 pm 0Likes

   N-am discutat calitatea jocurilor, asa cum s-au pornit toti pe aici, ci insulta la adresa lor si implicit a celor ce le prefera. Nu conteaza mai deloc ca unora le plac sau nu respectivele jocuri, dar o jignire directa a unui joc e si o jignire directa a jucatorului pasionat. Am scris comment-urile ca sa mai reduc din manelismul si ipocrizia care ne caracterizeaza pana si modul de a percepe activitatile ludice. Iar daca m-ar interesa parerea ta despre Skyrim si Fallout – dupa acea insulta ai incetat sa mai existi – am fost interesat doar de insulta in sine.

  • Gamer
   Publicat iulie 1, 2015 6:08 am 0Likes

   Skyrim promite o lume vasta si plictisitoare (daca nu ai 10 mod-uri instalate desigur) iar Fallout (dialoguri mai seci si mai plictisitoare ca in Skyrim) nici macar un NCP care sa merite mentionat, acel joc in care oameni venerau o bomba atomica (iti trebe minte de american sa apreciezi un asemenea joc).

  • Kael'Thas Sunstrider
   Publicat iulie 1, 2015 2:18 pm 0Likes

   Skyrim e cel mai overhyped game din istoria jocurilor desi in sinea lui e o mare porcarie…Main questul e 0,personajul principal nu are nici macar voce (ma indoiesc ca bethesda nu isi permitea sa plateasca cativa amatori pt ca asta se pare ca au facut cu restul personajelor avand in vedere voice actingul de slaba calitate si faptul ca poti intalni zeci de personaje cu aceeasi voce),celelalte personaje se comporta ca niste roboti,nici macar lydia pe care o ai cu tine intreg jocul nu e diferita,singura ei replica fiind „I am sworn to carry your burdens”.Texturile sunt jalnice comparativ cu alte jocuri din 2011( The Witcher 2,Deus Ex HR,Crysis 2?),toate misiunile secundare au loc intr-o pestera sau intr-un castel interminabil.Sistemul de decizii si consecinte nu exista,jocul desi fiind Open World,este defapt complet liniar..Skyrim si-a pierdut si ultimul as din maneca acum ca the witcher 3 s-a lansat…peisajele de basm.Asta e parerea mea despre skyrim dupa 150 de ore petrecute in el in care m-am chinuit de 3 ori sa-l termin incercand sa fac toate questurile posibile si tot de atatea ori m-am si lasat de el tocmai din cauza povestii inexistente.

  • Bogdan Radu
   Publicat decembrie 5, 2015 12:13 pm 0Likes

   Bai, dar voi ati observat ca in Skyrim toate onomatopeele pe care le scoate pe gura personajul tau (cand icneste, cade, se screme sa sparga lemne, etc) sunt FIX aceleasi indiferent de rasa si/sau sex? :)) Mi s-a parut mereu un detaliu amuzant, dar tot mi-a placut destul de mult cat sa-l termin complet… o singura data, ce-i drept, ca nu am mai avut rabdare de alte run-uri…. still a pretty decent game though, mi-a placut, dar mult prea unbalanced si prea usor daca alegi sa folosesti anumite „exploit-uri” (daca le putem numi asa).

   Witcher 3… it ROCKS! Ma enerveaza uneori controlul personajului pe mouse+tastatura si tare mi-e sa nu fac tunel carpian, but… frak it, who cares when you get to play with Geralt!

 • negaterium
  Publicat iulie 1, 2015 8:56 am 0Likes

  Un joc fenomenal si un review pe masura. Nice job!
  Inca sunt prin Velen la lvl 12 si nu ma grabesc deloc. Savurez lumea (cu ceva graphic mods) si ma bucur enorm ca un astfel de joc a fost creeat.

 • Ziskele
  Publicat iulie 1, 2015 11:37 am 0Likes

  Eu am asa, un moft, de cativa ani incoace, de care imi reamintesc de fiecare data cand un joc are atmosfera, cumva cresterea asta in nivel a personajului in still Talent Tree MMO-rpgistic imi sparge bula mea de Roleplay, e asa fada si impersonala, implicand mai mult inginerul din mine, visatorul bate in pereti surzi blamand si rugandu-se inspre eliminarea sa, cel putin in singleplayer. As putea da exemplul de acum 15 ani al Piranha Bytes cu al lor Gothic 1, unde invatarea de mestesuguri se facea cu ajutorul dascalilor, care iti explicau logic si detaliat punerea lor in practica, nu mai imi amintesc multe, dar la inceput Praslea tine sabia de o mana, cu doua, si are un atac de mai ca isi disloca umarul, Invatatorul sublinieaza asta la prima lectie, si un pont despre a-ti balansa corpul, postura schimbandu-se in bine dupa accea. Solutii sunt pentru implicarea jucatorului si mai mult in dezvoltarea personajului, decat aruncarea unor puncte in Tree.

 • Caleb
  Publicat iulie 1, 2015 1:56 pm 0Likes

  Da, e o convenţie abuzată pe multe alte tipuri de jocuri decât RPG/aRPG asta cu skill tree, it started getting old ages ago. Şi eu preferam stilul din Gothic sau Ultima IX (oricât de hulit o fi fost, avea nişte chestii foarte bune în el). Aştept cu interes şi un joc în care să te dai te trei ori peste cap şi să te faci muscă.

 • Kiko
  Publicat iulie 7, 2015 4:16 am 0Likes

  Sincer sa fiu, mi-ar place sa vad si Witcher 4 dar cu Ciri in rolul principal. Geralt a avut aventurile sale iar 2 din cele 3 ending-uri disponibile pt el se termina cu „lived happily ever after”. Dar cu Ciri, ei bine e cu totul o alta poveste caci desi, si in cazul ei exista 3 ending-uri, nu cred ca cel in care moare ar fi cel acceptat oficial in cazul unei continuari a seriei. Iar celelalte 2 ending-uri lasa loc pentru mai mult. Aventurile ei ca professional monster slayer sau ca regina in fruntea Nilfgaardului, oricum ar fi as vrea sa vad mai mult cu ea.

  • romustdie
   Publicat iulie 13, 2015 7:28 am 0Likes

   O petitie ceva? Unde semnam!
   Mi-ar place si mie un W4 cu Ciri…si puterile ei speciale… cred ca ar fi ceva frumos…

  • Aidan
   Publicat iulie 27, 2015 9:31 am 0Likes

   Am senzatia ca spre asta ne indreptam cu masi mici dar siguri…

 • Bethrezen
  Publicat iulie 28, 2015 10:44 am 0Likes

  Patch-ul 1.07 a fost binevenit. Pana acum, pentru mine, singurele minusuri ale jocului sunt micile buguri – am gasit 3 sau 4 in cele 110 ore jucate pana acum (peste care am trecut mereu cu workaround-uri gasite pe internet), ingredientele si retetele mult prea multe si fara un real folos si lipsa de sens a banilor (nu ai, efectiv, ce face cu ei dupa o vreme).

  Loot-ul mi se pare de-asemenea prea mult si inutil. Am obiceiul (bun sau prost) de a da curata absolut tot, si devine chiar plictisitor la un moment dat. Inainte de patch-ul 1.07, era si frustrant, inventarul fiindu-mi in proportie de 80% plin cu ingrediente 🙂

 • maxi76
  Publicat decembrie 6, 2015 12:59 pm 0Likes

  mi-a placut mentionarea lui Europa Universalis,chiar daca se referea (sper 🙂 ) la Crusader Kings II (unde arborii genealogici sunt de-a dreptul gigantici!!!)

 • ProtectorNova
  Publicat noiembrie 21, 2016 7:21 pm 0Likes

  Eu am urat-o din ficati pe fata asta Ciri nu mi-a placut deloc de acest personaj si sper sa nu scoata Witcher 4 cu Ciri ca personaj principal.
  Pentru mine Witcher 3 a fost: Grafica: 9, Poveste: 7, Sunet: 9, Gameplay: 8.
  Iar scena cu Vesemir trasa rau de par el era Grandmaster Witcher cu o experienta vasta si cel mai puternic dintre toti witcher-ii ar fi trebuit o batalia mult mai epica intre el si Eredin si Generalul ala.
  Batalia de la Kaer Morhen a fost epica dar si penibila in acelasi timp se putea mult mai bine.

 • Vlad Vahnovanu
  Publicat septembrie 23, 2017 5:29 pm 0Likes

  Witcher 3 este ( deocamdată ) CHIAR cel mai bun joc al mileniului 3 din genul RPG ; mult mai bun decît de Fallout 4 sau Skyrim !

  • Aidan
   Publicat septembrie 25, 2017 4:11 pm 0Likes

   Word up, bro!

Adaugă un comentariu