Rogue-like de la (alți) foști angajați Irrational

Oamenii care au stat în spatele seriei BioShock turează motoarele. Dacă ieri scriam despre simulatorul de mănuși al celor de la Day For Night Games, foști angajați ai Irrational Games, iată că încă un studio independent alcătuit din oameni care și-au lăsat amprenta asupra numelui BioShock caută finanțare pentru un nou joc.

The Molasses Flood este numele studioului în cauză, iar jocul cu pricina este The Flame in the Flood, un rogue-like survival care ne pune la cârma unei bărcuțe și ne dă drumul pe jos în râu.

Jocul urmărește povestea unei fete, Scout, care într-o zi se vede nevoită să o ia pe râu în jos, într-o lume în care societatea așa cum o știm noi a dispărut din cauze încă neștiute. Așa că Scout își ia desaga în spinare și, împreună cu loialul ei companion Aesop, un câine pe care l-a crescut de mic, pleacă înspre un loc mai bun. Drumul va fi unul plin de peripeții, în care Scout va trebui să-și asigure de-ale gurii, medicamente și tot felul de alte lucruri trebuincioase supraviețuirii, asta dacă nu vrea să fie victima sistemului de permadeath al jocului.

Cei de la The Molasses Flood pun și ei (întocmai precum creatorii lui The Black Glove) un puternic accent pe partea de narațiune. Râul va juca rolul de însăși personaj central al jocului, echipa din spatele lui declarând că vor să exploateze la maxim această temă care este una fundamentală când vine vorba de lumea artistică, fie că vorbim aici de povești mitologice (râul Styx), literatură (Huckleberry Finn, Life on the Mississippi, Heart of Darkness) sau cinematografie (Mud, Beasts of the Southern Wild).

Lumea jocului va fi una generată procedural, după anumiți algoritmi care se vor asigura că Scout nu va avea parte de o simplă plimbare cu bărcuța. Ce vom vedea de-a stânga și de-a dreapta râului va fi puternic influențat de locuri similare din teritoriul american, precum delta râului Mississippi.

Mica echipa de la The Molasses Flood are nevoie de 150.000 de dolari pentru a duce proiectul la bun sfârșit. Jocul va fi disponibil pentru PC și Mac. Nici un cuvânt despre perioada de lansare.

Adaugă un comentariu