SPEEDLINK Decus: Trecem pe Roşu?

Dacă roşul vibrant aşezat în contrast sinucigaş cu tonul închis de negru nu îţi smulge cu totul ochii din cap, LED-urile ce pot emite până la şase culori diferite completează tabloul în cel mai flashy mod cu putinţă. Dispuse pe zona superioară şi suprafeţele laterale, acestea sunt personalizabile folosind softul proprietar Decus. Mărturisesc că prefer oricând dispunerea luminilor de pe ROCCAT Kone XTD, dar nici SPEEDLINK-ul în robe Cayenne pepper nu dezamăgeşte. Iubitorii de MMORPG-uri sau jocuri MOBA vor aprecia cu siguranţă cele 7 butoane programabile, incluzând switch-ul DPI şi butonul Rapid Fire. De fapt, poziţionarea fiecărui buton a fost gândită eficient, astfel încât nu există loc de erori. Pe partea software, Decus nu face rabat la funcţii şi beneficiază de un editor intuitiv, care permite încropirea unor profiluri diferite complexe, cu macro-uri ce pot fi salvate în memoria internă de 128kb. Personal, am apreciat tehnologia Auto-load, folositoare atunci când sunt parcurse mai multe titluri într-o singură sesiune.

speedlink_decus_04
În mintea bestiei.

Caracteristicile tehnice sunt şi ele impresionante. Decus dispune de un senzor laser cu rezoluţia ajustabilă între valorile 400 – 5000 dpi şi rată ultrapolling de 1000 Hz – ceea ce îl încadrează lejer în segmentul de gaming above-casual. Eu l-am testat în Unreal Tournament 3, Dota 2 şi WildStar fără să fiu dezamăgit măcar o secundă, iar acest lucru spune multe despre calitatea unui mouse ce nu insistă să poarte războaie infernale pe scena dominată de Razer DeathAdder, Logitech G502 Proteus Core şi Corsair Vengeance M65. Graţie senzorului performant, designului bazat pe o estetică aproape corozivă şi funcţiilor avansate, SPEEDLINK Decus nu va rămâne niciodată neobservat la un LAN party sau atunci când acompaniază un laptop de gaming. De această dată, puteţi trece cu încredere pe roşu.

speedlink_decus_03
O prezentare over-the-top? Nici vorbă!

CARACTERISTICI:

-Mouse profesional de gaming
-Ergonomie de nivel înalt
-Funcţii complet personalizabile
-Senzor laser de precizie
-Rezoluţie ajustabilă 400 – 5.000dpi
-Iluminare LED în 6 culori, cu funcţie oprit/pornit
-7 butoane programabile
-Editor macro puternic
-Până la 5 profiluri diferite
-Memorie internă 128kb
-Auto-loading pentru profilurile jocurilor
-USB polling rate configurabil de până la 1000Hz (ultrapolling)
-Cablu USB flexibil de 1.8m, îmbrăcat în material textil

5 Comentarii

  • Alex Cercel
    Publicat septembrie 8, 2014 9:18 pm 0Likes

    E absolut identic cu Natec Genesis GX77

    • Aidan
      Publicat septembrie 8, 2014 10:38 pm 0Likes

      True. Ce-i drept, nu stiam nimic despre existenta acelui Natec. Numele este relativ nou pt mine 🙁

  • KiMO
    Publicat septembrie 9, 2014 11:31 am 0Likes

    Se pare ca polonezii fac rebranding. Nu e nimic nou… 🙂

    • Aidan
      Publicat septembrie 9, 2014 11:38 am 0Likes

      „In the beginning, there was only Decus…”

    • Lawrence C.
      Publicat septembrie 9, 2014 5:53 pm 0Likes

      Nope, there was a R.A.T. with a thumb scroll! In pofida problemelor, de notorietate, ce insotzesc aceste rozatoare dupa o vreme, mi-a fost f. greu sa caut ceva care sa imi ofere 5 functzii/butoane pt. degetul mare. Singurul gasit care se apropie este un A4TECH Bloody Sniper ZL5. Shobolanul meu este un R.A.T. 5 care poate folosi superb shi in afara gamingului acele butoane de care am devenit dependent. Browsing-ul fara acest shoarec sa-a apropiat incomod de „imposibil” pt. mine.
      Un review despre Bloody Sniper, mai ales ca sunt 2 versiuni ZL5 shi ZL5A(ctivated) despre care nimeni nu shtie care-i diferentza inafara de pretz, ar fi binevenit.
      Daca bat campii cu abnegatzie, j’demii de scuze, de vina este o raceala care acum este combatuta cu o ceshcutza de 300ml de palinca upgradata cu ierburi la temperaturi inalte.

Adaugă un comentariu