Review: Super Mario 3D World
Pentru a intra în horă, 3D World te lasă să folosești orice ai la dispoziție. Un Remote ținut invers, pentru un control simplu. Un Remote și un Nunchuck, pentru un control mai avansat, sau leneș – poți ține mâinile pe lângă corp când joci cu această combinație. Dar și un Pro Controler sau un Clasic Controler, pentru acțiuni precise. Toate funcționează impecabil și se sincronizează automat în orice moment în care cineva decide să se alăture celorlalți. Impresionant.
În doi, trei sau patru, jocul scalează și dificultatea, ceea ce-i va împinge pe toți într-un cooperativ verbal de milioane. Sunt momente în care nu mai joci Mario, joci… Dungeon and Dragons. „Deci, eu mă urc acolo pentru că sunt pisică, iar voi mă urmați în baloane. Te arunc pe tine pe celălalt turn ca să dai cu flăcări în toate țestoasele alea nenorocite, apoi sărim toți în bule și o lăsăm pe Peach să planeze peste carapacele înnebunite.” Decizii și idei ce trebuiesc puse rapid în aplicare, pentru că aproape toate nivelurile sunt contra timp. Jocul devine greu și prinde bine de tot în grupuri care știu ce fac și vor să-l termine.
Iar Nintendo nu s-a oprit aici, a implementat suficiente acțiuni și obiective pentru a transforma, dacă vreți să jucați așa, toate nivelurile, în unele competitive. Persoana care stânge cele mai multe puncte în primul nivel jucat va primi la sfârșit o coroană, pe care o va purta în următorul nivel. Asta nu înseamnă însă că acea coroană nu poate fi furată, iar de aici, joaca poate degenera într-o nebunie în care toată lumea le va pune bețe în roate celorlalți. Poți să-i ridici și să-i arunci în hăuri, poți să blochezi anumite treceri, cu risc, pentru că nu e de glumă cu motorul fizic și nu știi niciodată care vor fi rezultatele unei acțiuni în forță a prietenilor, în momentul în care vor încerca să te înlăture. Poți să le furi obiectele metamorfozice de sub nas, le poți sparge baloanele în momentul în care încearcă să treacă ca lașii peste porțiunile mai dificile și câte și mai câte. Pentru cei care au terminat o dată jocul și vor să-l reia, acest stil poate transforma Mario în cu totul altceva. Aveți grijă însă, sunt multe șanse să scoateți pe mulți (mai ales fetele) din sărite, cu acest stil de joc.
Dacă aveți cu cine-l duce la capăt, mai adăugați un punct la notă, dacă în plus nu ați încercat până acum niciun alt Mario 3D, dați-i chiar 10. La ora actuală, Super Mario 3D World este de departe titlul cu cel mai bun și complex multiplayer local. Cooperativ, competitiv, instant, în doi, trei sau patru, pentru copii, părinți, bunici, hardcore-ri sau troli. Nu contează, party urmează.
Simplu, ușor, nesatisfăcător, în single player. Exploziv, antrenant, incredibil, în multiplayer. + Multiplayer-ul local, cooperativ, competitiv, educativ, în 2, 3 sau 4 - Nu se ridică la standardele extraordinare (auto)impuse de seria Galaxy |
|
8.0
|
|
Gen: Action, Platformer Data lansării: 29 noiembrie 2013 Platforme: Wii U Producător: Nintendo EAD Tokyo, 1-UP Studio Distribuitor: Nintendo Rating: 3+ |
2 Comentarii
victorsbc
Super review-ul!Chiar asteptam de mult un review de la voi pentru orice joc Wii U!,Ha..mi-ai dat un motiv maaare sa imi procur un Wii U,o consola ravnita de mult de mine!Dar in lipsa jocurilor(bune) am tot amanat…:(.Insa vad ca orizontul e bun pentru iubitorii acestei console cu jocuri ca legend of zelda wind waker hd deja disponibil si mario kart 8 and super smash brothers pe drum:) .A sa nu uitam de Project X!
ncv
Ha!
Daca ai putina rabdare, poate ai noroc si prinzi promotia ce urmeaza sa apara. Wii U cu Mario Kart 8, bundle. Codul pe care-l vei gasi in cutia jocului poti sa-l introduci (pana pe 31 iulie) pe contul pe care o sa ti-l faci pe Nintendo.co.uk (din pacate nu pe Nintendo.ro) si o sa poti sa iti alegi chiar „legend of zelda wind waker hd” ca bonus, vei primi un alt cod in 48 de ore (daca am inteles bine) si-l vei putea download-a gratuit.
Also, ai vazut ca am tot ridicat in slavi Galaxy, poti sa-l joci pe Wii U fara probleme, dar asta presupun ca deja stiai. Ca mai toate jocurile Wii, ar trebui sa fie mai ieftin, mai ales la mana a doua.
A, de fapt nu poti sa-l joci fara probleme 🙁 , daca nu ai Wii va trebui sa cumperi si un Remote+, plus un Nunchuk.
Langa aceste doua titluri, si bineinteles, pe cel de mai sus, iti mai recomand si Pikmin 3, daca vrei sa joci una din cele mai tari strategii de pe console. Donkey Kong Country: Tropical Freeze, daca-ti plac platformele dificile, Monster Hunter 3 Ultimate, pentru unul din cele mai bune jocuri pe care le-am jucat vreodata, cu un online cooperativ de milioane…
LEGO City Undercover, daca vrei un GTA din Lego… sunt multe multe jocuri bune. De exemplu de fiecare data cand cineva vine la mine ne jucam si un Wii Party U, langa alte tabletop-uri. Daca-ti vine sa crezi 3 din jocurile din aceasta colectie sunt boardgames, combinate cu abilitatile remote-urilor si a tabletei. Dar nu asa doar niste inceputuri de boardgames. Nu. Jocuri sofisticate, distractive, pe care toata lumea le-a apreciat pana acum. (bine, exista si o parte negativa, ai nevoie de Remote-uri, cati oameni inviti la tine 🙂 )
Daca nu ai avut Wii, lista este… enorma…
Ce mai trebuie sa iei in considerare… daca termini toate jocurile interesante pentru tine, de multe ori o sa astepti destul de mult pana apare un altul. Am invatat insa ca daca ai si pc, smarphone, ps3, whatever, nu prea are importanta. Ai ce te juca. Nu inteleg obsesia asta cu… nu am ce ma juca!! Si? Ca si cum cineva te-ar opri din a te juca altceva.
In plus, parerea mea este ca daca ai prea multe optiuni ajungi sa-ti bati joc de toate. Nu mai terminam jocurile. Nici nu mai vorbesc de extra-uri. Cu care aproape toate titlurile de mai sus vin.
bafta!