Total War: Warhammer şi daunele unui preorder

Dacă aţi urmărit ca mine, cu un mare interes, noul titlu al celor de la Creative Assembly, cu siguranţă ştiţi reacţiile negative din partea fanilor după anunţul legat de campania de preorder. O explicaţie simplă ar fi excluderea din joc a uneia din principalele rase din cadrul universului – Chaos. Excludere cel puţin dacă nu efectuăm un preorder.

Din fericire, reacţia comunităţii a fost atât de puternică, încât producătorii ne anunţă de disponibilitatea rasei Chaos sub formă de postorder. Da, există acest concept. Staţi un pic şi meditaţi sensul. Postorder. Astfel, cei ce se hotărăsc să achiziţioneze jocul în prima săptămână după lansare, vor avea acces la binecunoscuta rasă.

Total War: Warhammer şi daunele unui preorder

Directorul de creaţie, Mike Simpson, ne transmite că „Luptătorii Chaos s-au dovedit a fi foarte populari, iar prin extinderea posibilităţii gratuite de achizitionare a acestora cu o săptămână,  putem asigura acelaşi conţinut atât fanilor loiali ce nu doresc a efectua un preorder, cât şi celor care deja au făcut-o”.

Când încerci să storci mai mulţi bani din buzunarul clientului prin interzicerea unei părţi principale, definitorii a produsului pe care îl oferi, în opinia mea, ai mers prea departe. Forţarea clientului în a cumpăra un produs neterminat, înainte de termen, este o practică josnică care, din păcate, încă îşi găseşte adepţi. Felicitări întregii comunităţi ce a făcut posibilă revizuirea poliţei jocului celor de la Creative Assembly.

 

3 Comentarii

 • Eduard Burlacu
  Publicat aprilie 30, 2016 7:46 pm 0Likes

  Să oferi un gizmo în plus pentru preorder, înţeleg. Să dai un exclusive skin, badge, color, texture – OK.
  Să legi un sfert din joc de preorder este o mizerie.

 • Bethrezen
  Publicat mai 4, 2016 12:17 pm 0Likes

  Dupa cum am mai comentat la un alt articol, ideea de FreeLC mi se pare o lipsa totala de respect fata de clienti. Un termen care sugereaza continut care ar fi putut fi taxat, dar, prin marinimia producatorului/distribuitorului, suntem binecuvantati sa-l jucam „gratuit”.

  DLC-ul cu Chaos nu e gratuit. Jocul costa 60 de euro, in loc de 50.

 • Cristian Serban
  Publicat mai 4, 2016 9:44 pm 0Likes

  N-am inteles. Adica au muncit sa faca o intreaga rasa intreaga doar ca sa o vanda celor care fac pre-order? Adica unei minoritati? Nu stiue daca e lacomie sau prostie crasa.

Adaugă un comentariu