Un joc video în doar 24 de ore? Da, este posibil!

Mare atenţie gameri! Amber Studio, cel mai mare studio de jocuri video indie din România îşi propune să demonstreze printr-un game-jam organizat la East European Comic Con 2016 în cadrul ESL Arena, cum un produs poate fi creat şi finisat până la stadiul de prototip jucabil în doar 24 ore!

Ce? Exact asta am întrebat şi eu! Acest game-jam doreşte să reunească atât studenți de la Politehnică, Arte, Cibernetică, cât și graphic designeri sau art directori din agenții de publicitate sau tineri deja programatori. Cei de la Amber Studio vor contribui, de asemenea, cu resursele necesare unui asemenea eveniment.

Un joc video în doar 24 de ore? Da, este posibil!

Dragoș Hâncu, General Manager al Amber Studio ne spune că “Avem foarte mulți programatori, artiști și designeri talentați în România. În schimb, avem foarte puțini programatori, artiști sau designeri talentați care se strâng împreună pentru a lucra la ceva al lor. Vrem să aprindem o scânteie care poate duce la noi initiațive în viitor. Ne jucăm împreună jonglând concepte, culori și linii de cod. Cu seriozitate.”

Şase echipe vor participa în cadrul acestui game-jam, fiecare fiind alcătuită dintr-un programator, un creative designer, un art designer şi un mentor din partea celor de la Amber Studio. Tema principală va fi anunţată cu puţin timp înaintea începerii lucrului, scopul acestei alegeri, alături de timpul redus, fiind stimularea creativităţii şi depăşirea cu brio a situaţiilor complexe ce pot apărea pe parcurs. La finalul evenimentului, toate jocurile create vor fi prezentate pe scenă, spre deliciul spectatorilor.

Un joc video în doar 24 de ore? Da, este posibil!

Dragoș Hâncu ne mai precizează faptul că „Este dezirabil, dar nu absolut necesar, ca participanții să vină cu o echipă deja formată în totalitate. Ei pot veni cu idei sau cu abilități valoroase, iar noi vom forma echipe în jurul lor”.

Cei care doresc să se înscrie, o pot face completând formularul disponibil aici, în secţiunea #AMBERJAM. Mult succes tuturor celor care vor participa!

15 Comentarii

 • Marius Ghinea
  Publicat aprilie 18, 2016 2:48 pm 0Likes

  „fiecare fiind alcătuită dintr-un programator, un creative-art designer şi un mentor din partea celor de la Amber Studio”

  unde este creatorul de jocuri intre acesti oameni? nu trebuie acolo si o minte care sa creeze si administreze oamenii si ideile, dar mai ales ideea jocului si felul in care aceasta este dusa catre implinire cu mijloacele disponibile? sa nu-mi spuneti ca omul ala e mentorul ca incep sa fac bulbuci la gura.
  deja e o proba teribil de dura sa faci fata unui gamejam de 24 de ore. dar in formula asta de 2+1, I fail to see where the creative mastermind is.

  • Taar
   Publicat aprilie 18, 2016 4:00 pm 0Likes

   Banuiesc ca mentorul. Trebuia o virgula intre creative si art, sunt doua persoane diferite, totalizand un numar de 4. Am clarificat. Legat de partea cu mijloacele disponibile, cei de la Amber vor contribui cu, si citez, „profesionisti in domeniu si know-how”.

 • Cosmin Vasile
  Publicat aprilie 18, 2016 3:05 pm 0Likes

  Atentie! Sunt 4 persoane per echipa: 1 creative, 1 art designer, 1 programator, 1 mentor de la Amber.

  • Taar
   Publicat aprilie 18, 2016 4:01 pm 0Likes

   Am rezolvat confuzia.

 • Marius Ghinea
  Publicat aprilie 18, 2016 7:08 pm 0Likes

  🙂

 • KiMO
  Publicat aprilie 18, 2016 7:19 pm 0Likes

  Deja unul dintre cele mai populare articole de pe site 🙂

 • Robert Craciun
  Publicat aprilie 18, 2016 8:25 pm 0Likes

  Intrarea o sa fie gratis pentru participanti? Pana cand ne putem inscrie? Cand aflam daca facem parte din competitie sau nu? Intrebari ale caror raspunsuri nu le regasesc in articol 🙂

  • Robert Craciun
   Publicat aprilie 18, 2016 8:35 pm 0Likes

   Also, trebuie neaparat sa fim prezenti in tot intervalul ala orar? Ce se intampla daca intr-o zi intarziem un pic sau trebuie sa plecam mai devreme?

  • Taar
   Publicat aprilie 18, 2016 9:12 pm 0Likes

   Ai completat formularul? Daca detaliile nu iti sunt prezentate in timpul sau dupa completarea acestuia, poti oricand sa folosesti optiunea de „Contact” de pe site-ul lor. Ai trimitere la acesta in articol.

   Tinand cont de faptul ca nu sunt in posesia acestor informatii am sa-ti ofer o parere personala. Cel mai probabil va fi gratis, insa tot va trebui sa platesti intrarea in cadrul ComicCon, inscrierile cred ca se vor incheia cu aprox 1 saptamana inaintea respectivului ComicCon, nu cred ca va va tine 24 de ore in continuu fara pauze iar daca pleci mai devreme…acum nu stiu, dar nu cred ca restul echipei ar putea termina proiectul cu o persoana lipsa. Vorbim doar de 4 oameni pana la urma.

   Cel mai sigur este sa le adresezi direct lor toate intrebarile la care vrei detalii. Sunt sigur ca vei obtine un raspuns oficial, complet si prompt.

 • Dragos
  Publicat aprilie 19, 2016 7:16 am 0Likes

  Intrarea este asigurata. Se va desfasura pe 3 zile x 8 ore (24 in total).

 • Irimia
  Publicat aprilie 19, 2016 11:53 am 0Likes

  Foarte interesant regulamentul in forma actuala 🙂 (http://www.amberstudio.ro/eveniment-promovare-jam.pdf)

  • Irimia
   Publicat aprilie 19, 2016 7:59 pm 0Likes

   S-a rezolvat intre timp. Cu placere.

 • NiRaSt
  Publicat aprilie 19, 2016 6:36 pm 0Likes

  stiu ca voi mergeti la comic con, vreo sansa sa ne oferiti un live feed la acest jam?

 • Morco
  Publicat aprilie 20, 2016 1:08 pm 0Likes

  scrie maxim 4 persoane in regulament. exista si posibilitatea de a veni cu o echipa de 4 persoane si a renunta la mentorul de la Amber ?
  just asking.

 • Sio
  Publicat aprilie 20, 2016 2:00 pm 0Likes

  Can’t wait! It’s going to be awesome!

Adaugă un comentariu