S-a Anunțat Prețul Pentru Xbox Series X!

Merită oare să ne grăbim să cumpărăm Xbox Series X?

Cu siguranță consola este mai ieftină decât suma componentelor. Iar acest fapt se datorează tocmai puterii financiare pe care o are Microsoft – își permit să piardă bani cât timp acaparează un segment mai mare din piața de jocuri și își mențin relevanța în domeniul software-ului.

Pentru că, la sfârșitul zilei, compania nu este numește Microhardware sau Microchips, ci Microsoft. Prin Game Pass, gigantul din Redmond va oferi acces la sute de jocuri într-un sistem de abonament lunar care se aseamănă cu Netflix. Iar prin faptul că aceleași jocuri sunt disponibile și pe PC, Microsoft are grijă ca Windows să rămână sistemul de operare cel mai popular pentru jucători din toată lumea.

Domeniul în care Xbox nu excelează este cel al titlurilor exclusive. Sony se descurcă mult mai bine și are câteva francize care sunt dezvoltate de studiouri de casă. Prin urmare, pentru a vă bucura de exclusivități și jocuri cross-platform, PlayStation 5 este o alegere mai bună.

Dar dacă vă jucați simultan pe PC sau ați investit mulți bani în colecția de jocuri de pe Xbox, atunci Series X are ceva mai mult sens. Există și posibilitatea de a opta pentru micuțul Series X, însă lipsa unei unități optice înseamnă că nu veți putea rula jocurile pe care le-ați cumpărat în format fizic pentru 360 sau One și sunteți dependenți de abonamentul la serviciile Microsoft.

Însă aici intervine și factorul financiar: cu siguranță Sony nu va putea să concureze cu un preț atât de bun. Spre deosebire de Microsoft, divizia lor pentru gaming este o sursă importantă de venit și nu își permit să alimenteze o afacere păguboasă din alte activități.

Prin urmare, dacă vreți doar să jucați FIFA sau alte titluri multi-platform la un preț cât mai avantajos, atunci Xbox Series X este cea mai bună alegere: costă mai puțin decât un calculator cu o configurație medie și garantează timp de 6-7 ani acces la cele mai noi și impresionante jocuri.

Adaugă un comentariu