Arta din Mass Effect 4 vine de pe altă planetă

Pentru a celebra N7 Day, Bioware a scos la lumină câteva mostre de concept art din Mass Effect 4, viitorul capitol al seriei action-RPG. Artwork-urile prezentate sunt dominate de un ton Sci-Fi hardcore, ce te trimite cu gandul la scrierile lui Le Guin sau Clarke. Fiecare aspect pare intens studiat şi complet funcţional, fără o cădere inutilă într-un abstract forţat, efectul rezultat transmiţând senzaţii intense, complexe şi încărcate cu puternicul curent al curiozităţii. Aş putea spune că mă simt trimis pe o altă planetă doar privind.

Mass Effect 4 nu a primit încă o dată de lansare oficială, iar informaţiile legate de subiectul jocului sunt simple speculaţii – însă este cert că împarte câteva mecanici de gameplay cu Dragon Age: Inquisition, acţiunea se desfăşoară într-un segment nou al spaţiului cosmic şi utilizează engine-ul Frostbite. De asemenea, Mike Gamble, associate producer, a menţionat că „nu ar fi o idee rea” să păstrăm salvările din ME3.

Eu vreau doar un sistem elegant şi antrenant pentru momentele intime spaţiale. Şi artă, cât mai multă artă.

12 Comentarii

 • TheSnoodles
  Publicat noiembrie 8, 2014 11:49 pm 0Likes

  ME3 ownloading now…

 • qatalin
  Publicat noiembrie 9, 2014 12:30 pm 0Likes

  Tears of love & joy….
  Nici nu stiu daca ar fi cazul sa sper ca-l vor face mmo…. Adica, judecand dupa Elder Scrolls-ul iesit din Skyrim, parca stau cu frica si n-as vrea sa-mi moara la intrare simtind cum se duce naibii tot entuziasmul format de primele trei parti…
  Tind sa cred ca ME este mai bine sa ramana un joc de sine statator. Intr-un mmo ar putea fi pierdut feeling-ul nascut in fiecare gamer vizavi de fiecare personaj. Cred c-ar fi ceva asemanator cu o carte devenita film…
  Stiu ca n-are legatura cu articolul tau ceea ce spun eu aici, insa imediat dupa lansarea lui ME3 am auzit zvonuri cum ca 4 ar putea fi facut mmo. Povestea jocului si ‘infrastructura’ (ca sa zic asa) de tipul mass relays & shit creaza premisele unui mmo fenomenal, insa mi-e sa nu cumva sa piarda la capitolul acord fin, acolo unde conteaza cel mai mult pentru cei care au indragit enorm fiecare dintre primele trei parti.

  • Ziskele
   Publicat noiembrie 10, 2014 12:20 am 0Likes

   Cumva plasand TESO inapoi in trecut, Bethesda nu si-a inchis usa cum a facut Blizzard cu saga Warcraft, in cel putin cativa ani dupa urmatorul Fallout :), o sa fie si un TES VI.

 • Drow
  Publicat noiembrie 9, 2014 2:38 pm 0Likes

  S-ar duce dracu atmosfera cu zeci de alti playeri alergand de colo-colo prin citadela.

  • Aidan
   Publicat noiembrie 9, 2014 5:17 pm 0Likes

   De ce? Poate ca ar fi interesant un sistem shared universe, dar fara interactiune directa.

 • Alabeth
  Publicat noiembrie 9, 2014 8:51 pm 0Likes

  Te asigur ca ME 4 nu va fi un MMO, insa va avea o poveste interesanta 🙂

 • Stefan Iliescu
  Publicat noiembrie 10, 2014 7:06 am 0Likes

  Inca de la primul leak despre ME4, m-am apucat sa imi fac salvarea perfecta pentru el. 😀
  Si am ajuns la concluzia ca e greu al naibii sa faci tot intr-un singur playthrough.

 • Mitru
  Publicat noiembrie 10, 2014 9:35 am 0Likes

  Nu neaparat MMO dar un Co-op ca sa placa la toata lumea, nu ar fi rau.

 • Acad Jean Valjean
  Publicat noiembrie 10, 2014 8:12 pm 0Likes

  „Arta din Mass Effect 4 vine de pe altă planetă”, „Fiecare aspect pare intens studiat şi complet funcţional, fără o cădere inutilă într-un abstract forţat, efectul rezultat transmiţând senzaţii intense, complexe şi încărcate cu puternicul curent al curiozităţii. Aş putea spune că mă simt trimis pe o altă planetă doar privind.”

  Mi se pare mie sau e cam exagerata abordarea din stirea asta? Putin cam mult entuziasm in jurul unor poze? Niste patetism fara rost in situatia de fata? Adica se vrea o stire nu? Despre niste screenshoturi. As fi crezut ca un jurnalist cu experienta nu se mai entuziasmeaza in acest hal in urma unor poze.

  • Aidan
   Publicat noiembrie 10, 2014 8:37 pm 0Likes

   Nu este exagerata si nici nu se vrea o stire in regim de jurnalism hiper-rigid/reportofon. De fapt, jurnalismul respectiv nu se mai practica in VGJ de multa vreme, iar eu nu l-am practicat niciodata. Daca aveam la dispozitie tag-ul „Art By Game” in loc de „Stiri”, il foloseam – dar acolo ncv are exclusivitate si se descurca mult mai bine decat o pot face eu. Imagineaza-ti articolul de mai sus drept un element din gama http://nivelul2.ro/arta-lui-brock-hofer/

   Pe mine ma intereseaza partea „artsy-pop”, cu trimiteri si referinte bogate. Este un stil in granitele caruia ma simt confortabil.
   LE: Fixed. Mutat in „Galerii”.

  • ncv
   Publicat noiembrie 11, 2014 2:12 pm 0Likes

   lasa scuzele 🙂

  • KiMO
   Publicat noiembrie 11, 2014 5:04 pm 0Likes

   Chiar asa, de la cine ai mai luat bani de data asta, Aidan? 😀

Adaugă un comentariu