Slap! BlizzCon 2016, ce-a fost asta?

„It’s all fun and games, ja, till someone gets hurt by zee Blizzard”, zice un vechi proverb suedez. Fiindcă, se știe, Suedia e lovită deseori de viscol. Dar pentru restul omenirii, hrănită cu mămăligă și nu cu pește putrezit murat în untură de rechin și mai putrezit, BlizzCon 2016 ne-a îngropat într-un morman de știri și ne-a lăsat cam reci. Adică, Sombra este cyber-cool, Diablo sărbătorește cu un eveniment retro care nu e remaster, iar Necromancer-ul se întoarce numai piele și os.

Însă BlizzCon 2016 a punctat și pe jumătatea de teren ocupată de Heroes of the Storm, World of Warcraft, Hearthstone și StarCraft. Sincer? A punctat infinit mai bine aici, eseu după eseu. În primul rând, au fost dezvăluiți doi eroi noi în HotS, Varian și Ragnaros. Cu o menajerie în plină creștere, ăștia completează bine raftul de sus. Hearthstone se îndreaptă spre o expansiune nouă, haioasă și inedită prin cărțile și mecanicile implementate – Mean Streets of Gadgetzan sosește în decembrie și mă face să zâmbesc. Facțiuni criminale, abilități specifice și cărți multi-class? Da, vă rog .

De asemenea, am aflat că Blizz intenționează să apeleze la inteligența artificială DeepMind, dezvoltată de Google, pentru a revitaliza componenta competitivă dintr-un RTS aflat în colaps necontrolat la nivel de popularitate. Fiindcă, cu sau fără vișin și ascunziș, StarCraft II pierde razboiul chiar dacă mai câștigă unele bătălii. World of Warcraft, al cărui review sare până în numărul 8 al revistei din motive ce țin de „băi, e chiar fain și merită jucat mai mult pentru că-i MMO” își extinde universul în ritm accelerat prin patch-uri. Ion Hazzikostas, game director (probabil grec la origine, nu ardelean-klingonian) a declarat pentru Kotaku că „Patch-ul 7.3 ne duce in Argus, este povestea din Legion, o poveste care se întinde dincolo de Azeroth.” În concluzie, nimic NOU la orizont, doar noutăți.

Pe scena sportului electronic, Coreea de Sud a rupt fălcile concurenței. Din cinci competiții și patru campionate mondiale, coreenii au câștigat trei, regiunea Nord Americană dominând numai în World of Warcraft Arena, iar un anume nene Pavel din USSR luând trofeul Hearthstone. Imprevizibil, ce să zic.

Vă întrebați dacă mă simt pălmuit? Da mă simt cam pălmuit. Și poate că toți ar trebui să ne simțim la fel până ce vedem un Warcraft IV la BlizzCon 2100…

8 Comentarii

 • Vulpe Razvan
  Publicat noiembrie 7, 2016 10:27 am 0Likes

  Nu DrHippi a luat trofeul la Hearthstone , „imprevizibil, nu ? ” . Pavel l-a luat .

  • Aidan
   Publicat noiembrie 7, 2016 10:44 am 0Likes

   Corect, Razvan. Am rectificat.
   PS: Imi place papionul. Mereu am sustinut ca papionul bate cravata. Si eu am purtat tot papion la nunta mea.

 • doru
  Publicat noiembrie 7, 2016 11:41 am 0Likes

  Warcraft IV nu e ala care apare inainte de Half Life 3 ?

  • Alexandru
   Publicat noiembrie 7, 2016 3:25 pm 0Likes

   dupa

 • Lixicus
  Publicat noiembrie 7, 2016 9:01 pm 0Likes

  Regret că am dat banii pe Virtual Ticket, mult e-sport și fix ce mă interesa de la eveniment ori era gratis ori nu era valabil decât dacă erai fizic acolo, art work, voice actors nimic … plus nimic nou anunțat, anu trecut au anunțat că fac jocurile vechi să fie new os friendly cu ws și fix … , nu tu expansion la Diablo, nu tu Diablo 4, ceva nou in StarCraft, un Warcraft RTS, un titlu nou sau ceva care sa continuie lore-ul de la unu din ip-uri, asa patch-urile astea oricum apareau, boring shit, ah si vor si bani pentru un caracter care oricum nu aduce un content nou, pff Diablo 1 in Diablofail 3, worst ideea, ‘mai este si limitat la a fi jucat doar o luna pe an, how lazy can they get … mai bine nu făceau BlizzCon anu ăsta, a fost fail total, se vedea și pe fața lor că erau dezamăgiți pentru că nu aveau ce arăta anu asta, cineva de la conducere e very money whore și o zis lasă bă facem le luam bani la proști pe bilete și le dăm firmituri, facem hype cu Diablo … evil laugh și apoi le dăm morcovu …

  • Cris
   Publicat noiembrie 11, 2016 2:00 pm 0Likes

   De acord. Si eu regret banii dati, chiar nu ma interesa sa ma uit la altii cum se joaca. Se zvonea ca o sa anunte ceva mare legat de Diablo… meh.

 • Condurat Cornel
  Publicat noiembrie 8, 2016 7:51 pm 0Likes

  Culmea nemerniciei este ca exista destui fan-boy care iau apararea celor de la blizzard de a vinde dlc pt Diablo ( macar de ar fi la nivelul contentului de dlc din starcraft 2 / bate peste gura sa nu creada Blizzardu ca ii incurajez cu tactica asta porcoasa a la EA.com ) , la o adica cat cer ei pe necromancer in occident is bani de un pachet de tigari , un sandvis si o bere … bine ca mam reapucat de wow. Macar la legion nu a dezamagit , atat mai lipsea sa o dea in bara si dupa zeama subtire de content din wod.

 • Sol
  Publicat noiembrie 16, 2016 2:36 pm 0Likes

  RTS-ul a cam murit. SC2-ul trebuia sa fie un blockbuster al generatiei, dar a atras atentia doar fanilor vechi. Grey Goo si Act Of Agression au venit si au trecut neobservate, desi mizau pe factorul old school.
  Asa ca nu stiu daca vom vedea vreodata un RTS WC4. Mai ales la cati bani face Blizz din alte francize acum.

Adaugă un comentariu