NEXT LEVEL Podcast 71: Cyberpunk 2021

Astăzi filosoful și eseistul Mihail Șora împlinește 104 ani. Dar dacă ne-ar fi ascultat podcastul duminica trecută pentru a auzi ce am spus despre el, atunci cu siguranță… ar fi fost mai puțin bucuros de ziua lui de naștere.

Pentru că episodul 71 este un amalgam de afirmații nepopulare care ne compromit tuturor șansele de a deveni președinții republicii semi-prezidențiale România. Vorbim despre Mihail Șora în contextul prim-ministresei Ana Pauker, ne legăm de cumanii descriși de Neagu Djuvara…

Și ah da, jocuri! Parlamentăm despre situația lansării Cyberpunk 2077, dezbatem conținutul narativ pe care proiectul megalomanic realizat de CD Projekt Red l-ar putea avea și cântăm un prohod timpuriu conceptului de cloud gaming (își mai amintește cineva de Google Stadia?).

După prima jumătate a discuției, Aidan ne arată desktopul perfect retro pe care l-a creat. A reușit practic să transforme Windows 10 Pro în predecesorul său din 2000, eliminând în același timp majoritatea elementelor care încetinesc, îngreunează și aglomerează interfața. Au fost scoase și elementele de spywa… telemetrie.

Și da, exprimăm o sumedenie de opinii nepopulare. Nu se referă doar la previziunea că Cyberpunk va fi lansat prin 2021, ci și la alegerile din SUA (care probabil că nu vor avea câștigător desemnat nici atunci când vom înregistra episodul 72).

La Cyberpunk 2021 a contribuit și Mihai, cunoscut pe canalul nostru de Discord pentru povestirile despre Muntele Athos și obiceiuri de prin zona Olteniei. Din fața canapelei de piele neagră (și cumva din spatele camerei aflate pe masa de lucru), el ne dezvăluie câteva povești din perioada când era copil și cumpăra LEVEL. Dar o face într-un mod suficient de atipic pentru a complementa tonul întregului episod.

La finalul înregistrării, toți am fost de acord că am produs ceva ciudat care a mers neașteptat de departe. Dacă vă place, atunci mai facem.

Adaugă un comentariu