Cyberpunk 2077: RPG First-person, Imagini și Informații Proaspete

E3 2018 DEMO

Demonstrația din spatele ușilor închise de la E3 2018 a scos la iveală faptul că perspectiva third-person este și ea acolo, însă doar în timpul cutscene-uri și conversațiilor. Așadar, nu vom pune toate țoalele alea de firmă pe noi degeaba. În cazul vehiculelor, acestea vor putea fi conduse din ambele perspective. V are un partener care poate prelua controlul vehiculului în cazul confruntărilor pe patru roți (care, apropo, vor juca un rol important în joc), dându-i posibilitatea să tragă cu arma în direcția adversarilor fără să-și facă griji că va sfârși într-un cap de pod.

Soarele de pe cerul orașului Night City strălucește puternic în timpul zilei tocmai datorită zonei în care se petrece acțiunea, undeva în California. Bineînțeles că există și un ciclu noapte-zi, iar vremea este schimbătoare. Orașul poate fi explorat în voie, fără a fi întrerupți de ecrane de încărcare, iar V va avea o serie de aliați pe parcursul jocului, care îl vor ajuta să-și ducă diverse misiuni la îndeplinire. Unii dintre ei sunt mult mai puternici decât el și posedă skill-uri de care are nevoie.

I love you, Rihanna!

I’m only human?

V are și o viață sexuală mai mult sau mai puțin activă, în funcție de cât de des îi place jucătorului să iasă la agățat. Din fericire, fie că vei juca din perspectiva unei femei, fie a unui bărbat, îți poți alege partenerii în funcție de orientarea sexuală. Sau poți experimenta, nuditatea și scenele fierbinți fiind garantate în ambele situații. Însă avem și romanțe. La fel ca Geralt în The Witcher, eroul principal va putea avea relații, dar în legătură cu numărul și durata lor nu ne putem pronunța deocamdată.

Clasa aleasă pentru demonstrație a fost Solo. Producătorii au demonstrat cum V, femeie în acest caz, poate fanda fulgerător precum titanii din Titanfall. În cazul unui atac prin alunecare, dacă mișcarea este combinată cu un efect bullet-time dat de un amplificator de reflexe, V își poate lichida lejer țintele folosind pușca cu lunetă. În demo, arsenalul lui V este completat de două securi ascunse în brațe, ce ies la iveală atunci când vrea să taie mâini și picioare sau să reteze capete. La nevoie, se poate chiar cățăra pe pereți cu ajutorul lor, ba chiar alerga pe ei, pentru a obține o poziție mai avantajoasă sau să-și ia inamicul prin surprindere.

Armele inteligente pot fi încărcate cu gloanțe ce urmăresc inamicii, în timp ce un anumit tip de muniție permite ricoșarea gloanțelor din pereți, pentru un efect similar loviturilor la biliard. Țintirea, în ultimul caz, se face prin intermediul unui sistem asemănător cu cel de planificare a loviturilor în sportul cu același nume, dar virtual. Proiectilele care pot trece prin pereți sunt și mai periculoase în combinație cu un scanner ce poate detecta țintele aflate în spatele lor.

Oare unde mi-am pus cheile?

Sănătatea este întreținută cu ajutorul unor inhalatoare, ale căror canistre conțin diverse substanțe chimice cu proprietăți de vindecare, însă în același mod eroul poate inhala cu totul altceva, ce îi crește pentru puțin timp viteza de reacție. Evit să-i zic cocaină.

Legat de gadget-uri, probabil că cel mai fidel companion al lui V în Cyberpunk 2077 va fi un mic robot ce seamănă cu un păianjen supradimensionat, care poate fi echipat cu diverși senzori și dispozitive. Hacking-ul îmbracă și el mai multe forme. Un netrunner nu numai că poate trece de diverse bariere de protecție pentru a deschide o ușă sau un geam, ci poate extrage diverse informații direct din creierul oamenilor. Într-un mod similar, poate folosi creierul unui inamic pentru a răspândi un virus într-un grup întreg, blocând conexiunea dintre ei și armele lor, fapt ce îi împiedică să tragă. La rândul lor, inamicii lui V dispun de proprii lor netrunner-i, care îi vor ataca mintea pentru a-i implanta diverse drăcovenii, de câte ori li se va oferi ocazia.

O organizație mai specială cu care cei de la CD Projekt Red ne-au făcut cunoștință în Cyberpunk 2077 este un serviciu medical intitulat Trauma Team. De serviciile lor exorbitant de scumpe se pot bucura numai oameni din pătura înaltă a societății, iar dacă ar fi să îi comparăm cu ceva, cel mai simplu e să ne gândim la situația în care un membru al elitelor are nevoie de asistență medicală de urgență, dar și să fie extras dintr-o încăierare sau o zonă periculoasă. În această situație, echipajul Trauma Team funcționează nu doar asemenea unui serviciu de ambulanță, dar și precum o echipă din forțele speciale, care trage fără să întrebe de sănătate în tot ce mișcă în jurul „bolnavului”, înainte de a-i acorda primul ajutor și să îl transporte la spital.

Șase, a venit Ambulanța!

1 Comentariu

  • Bogdan Boata
    Publicat iunie 17, 2018 2:45 pm 0Likes

    Din pacate, cred ca vom mai saliva 2 ani pana la mareata lansare. Da Doamne sa fie mai repede.

Adaugă un comentariu