Cyberpunk 2077: RPG First-person, Imagini și Informații Proaspete

După prezentarea de la E3 2018, Cyberpunk 2077 a devenit, foarte probabil, cel mai așteptat joc din următorii ani.

Trailer-ul care ne-a făcut cunoștință cu Night City m-a dat pe spate, iar imaginile din joc, precum și noile informații ce au ieșit la suprafață de curând, m-au făcut să salivez și mai mult.

Imaginați-vă un cyberjunkie prăbușit în scaun – expresia lui tâmpă și saliva ce i se prelinge încet din colțul gurii, captiv într-un Night City virtual după ce o pană de curent i-a scurtcircuitat casca de pe cap. Încet, dar sigur, fără atât de nutritivele energizante de care se agățau funcțiile sale vitale, viața se scurge din el, dar măcar moare fericit. În sfârșit, este acasă. Cam așa o să fiu eu după ce va fi lansat.

O parte dintre cei mulți care așteaptă jocul cu nerăbdare, fani ai seriei The Witcher în special, s-au plâns că perspectiva first-person nu i se potrivește. Deus Ex, cunoscuta franciză RPG cyberpunk, ne-a dovedit însă de mult contrariul, așa că o să-i ignorăm.

Știm deja că acțiunea din următorul RPG open-world creat de CD Projekt Red se petrece în Night City, iar numele eroului este o literă. Alegerile jucătorului vor avea efectul unor unde de șoc ce se propagă în tot jocul, iar noile informații, ce tocmai ne-au parvenit, mă îndeamnă să arunc cu bani în el de pe acum. Sper însă că voi apuca ziua în care voi primi o copie de presă. De preferat, o ediție de colecție cu statuetă și tot felul de accesorii cyberpunk, pe care să mi le pot lipi pe frunte.

We built this city on Cyberpunk

În 2077, America este dezbinată. De la etajele superioare ale clădirilor ce sparg norii, megacorporațiile controlează viața în toate aspectele ei, în timp ce contrabandiștii și găștile de cartier stăpânesc străzile. Între cele două lumi, decadența, sexul și cultura pop se îmbină „armonios” cu crimele violente, sărăcia extremă și promisiunea visului american.

Într-o lume în care nu are niciun viitor, tot ce contează pentru V este să își controleze destinul cum poate mai bine. Pentru a supraviețui și a-și apăra independența, își modifică trupul cu implanturi cibernetice de ultimă generație și acceptă slujbe la care alții nici nu ar îndrăzni să se gândească. Alege să trăiască liber, nesupus oricărei forme de control – V se supune propriilor sale reguli, pentru că este un cyberpunk.

În Cyberpunk 2077 ești V, un mercenar în plină ascensiune care se află la primul său contract serios. Într-o lume în care războinicii străzii sunt înzestrați cu abilități supraomenești, ași într-ale calculatoarelor controlează rețelele informatice, iar hackerii corporațiilor pot prelua controlul corpului oricărui om de la distanță, V este pe cale să devină o legendă urbană.

Ia zi, boss, cât e kilu’ de implanturi la matale?

Fii ceea ce vrei

În Cyberpunk 2077 poți fi orice îți dorești. Personajul poate fi personalizat complet, pornind de la gen, înfățișare și istoric, iar toate acestea vor afecta modul în care este perceput jocul pe parcurs. Pe măsură ce te dezvolți, capeți abilități utile în lupta urbană și hacking, și îți poți modifica corpul cu implanturi precum ochi ce percep mediul în infraroșu, transformându-te într-un detectiv redutabil, sau amplificatori neurali de reflexe.

Poți alege să fii un Netrunner (dacă preferi să manipulezi lumea prin intermediul rețelelor), Techie (dacă ești pasionat de gadgeturi) sau Solo (în caz că preferi forța brută). Sau o combinație între cele trei. Cyberpunk 2077 nu îți va impune să urmezi traseul clasic al unei clase anume, permițând combinări ale abilităților specifice fiecăreia dintre ele.

Fiind un RPG cyberpunk, perspectiva first-person este cât se poate de potrivită, dacă nu cumva chiar recomandată, iar pentru unul care și-a dorit dintotdeauna să vadă magnificul Los Angeles din Blade Runner prin proprii săi ochi, să se contopească cu el, decizia este un cadou nesperat. În marele design al jocului, asigurarea unei imersivități complete este crucială, iar asta înseamnă că vom face parte integrantă din Night City, prin ochii lui V.

Hai, fato, te scot la un burger, bem un suc, apoi mai vedem…

1 Comentariu

  • Bogdan Boata
    Publicat iunie 17, 2018 2:45 pm 0Likes

    Din pacate, cred ca vom mai saliva 2 ani pana la mareata lansare. Da Doamne sa fie mai repede.

Adaugă un comentariu