Gaming Gear: Cougar 700K şi Cougar 700M

 

Cougar 700M

Voi începe cu mouse-ul Cougar 700M, fiindcă este primul dispozitiv spre care mi-am îndreptat tremurând precum o fetişcană emoţionată mâna dreaptă – doar dreapta, căci 700M este departe de a fi un mouse ambidextru. Ambalat într-un pachet asemenator cu montajele rezervate de obicei bijuteriilor de coroană, jucăria celor de la Cougar pare scoasă dintr-un film SF şi aruncată în mijlocul realităţii. Miezul structurii este un fuzelaj metalic, compus din două arcuri centrale şi o suprafaţă inferioară în formă de cruce. Restul „carcasei” este realizat din materiale plastice, suprafaţa de contact din partea stângă primind şi un tratament anti-alunecare. Per total, 700M aduce puţin cu stilul definitoriu produselor Mad Catz.

Forma futuristă şi asimetrică are avantajele ei: ansamblul dedicat sprijinirii palmei este reglabil cu ajutorul unui sistem de înălţare şi extensie cu şurub. Deşi reduce poziţia mâinii doar la priza palm grip (cu puţin clawing, dacă insistaţi), gradul de confort este impresionant – ergonomia a fost un punct important pe lista inginerilor şi designerilor Cougar atunci când au creat 700M.

cougar_700M_01
Privit din ceruri, cu un ochi de şoim.

Cele două butoane principale sunt lungi şi uşor de apăsat, sprijinite pe contacte cu click solid, precis. Consola stângă încorporează o prelungire de sprijin pentru degetul opozabil, butoanele programabile „Forward” şi „Backward”, butonul masiv de Sniping – conceput să aducă valorile DPI la un nivel util în ţintire, deşi este configurabil cu orice altă funcţie – şi un buton la fel de mare, aşezat orizontal lângă click-stânga, botezat „The Fire Button”. Aş putea spune că 700M se bazează în proporţie de 90% pe jumătatea stângă.

cougar_700M_05
To the left, to the left, Everything you own in the box to the left.

Arcurile metalice centrale flanchează rotiţa de scroll, lată, cauciucată şi uşor de utilizat. Senzaţia tactilă oferită la atingere inspiră confort şi precizie, având un pas silenţios şi ferm atunci când este învârtită. Singurul minus vine sub forma arcurilor foarte moi ce deservesc butonul central, accesibil prin apăsarea aceleiaşi rotiţe. Sub scroll wheel se află butonul de ajustare DPI, extrem de practic în jocuri precum Hawken, unde m-am trezit schimbând setările de la mech la mech. Un indicator vizual LED afişează intuitiv profilul rezoluţiei selectate – o soluţie elegantă, aş spune.

Aş vrea să revin la segmentul cu structură configurabilă din partea inferioară. Cougar a mizat pe uşurinţa în modificare, aşa că pachetul de bază include două plăcuţe pentru sprijinirea palmei, cu dimensiuni diferite şi linii curbate splendid după anatomia mâinii. Sub mecanismul de reglaj se află sistemul de greutăţi, însă gruparea pastilelor metalice într-un singur punct nu schimbă prea mult echilibrul şi dinamica mişcării mouse-ului. La acest capitol se putea lucra ceva mai bine.

cougar_cover_image

Suprafaţa de contact cu pad-ul dispune de un senzor central, înconjurat de picioarele teflonate, ce favorizează o alunecare excelentă pe orice material. Cablul USB, îmbrăcat cu fir textil împletit, porneşte tot din partea stângă şi este protejat de o structură metalică tubulară la punctul de ieşire din carcasă.

Totuşi, pentru cei mai mulţi cititori, specificaţiile tehnice concrete sunt esenţiale în alegerea unui mouse de gaming, iar Cougar 700M preîntâmpină orice cerinţă: 1000HZ polling rate, 1ms timp de răspuns, contacte Omron rezistente la 5 milioane apăsări şi o rezoluţie maximă de 8200DPI. Trebuie să menţionez faptul că binomul Cougar 700 este un etalon de performanţă, capabil să îmbunătăţească rezultatele obţinute în gaming-ul competitiv – însă totul ar fi imposibil fără tehnologia avansată ce propulsează mouse-ul.

NEXT: Cougar 700K

9 Comentarii

 • Moldovan Tiberiu
  Publicat aprilie 7, 2015 11:15 am 0Likes

  Am mouse-ul. Il recomand tuturor gamerilor! 😀

  • Aidan
   Publicat aprilie 7, 2015 11:15 am 0Likes

   Am avut dreptate, nu-i asa? Este pur si simplu extraordinar.

 • Uatevăh
  Publicat aprilie 7, 2015 11:25 am 0Likes

  :)) Eu ăsta care-mi iau tastatură și mouse la 55 de lei amândouă, din piață.
  De preț observ că nu ai scris nimic concret. Atât de șocant e?

  • Aidan
   Publicat aprilie 7, 2015 12:52 pm 0Likes

   Nu am avut un distribuitor oficial indicat, dar preturile oscileaza in jurul valorii de 700 ron pt tastatura si 340 ron pt mouse.

  • Uatevăh
   Publicat aprilie 7, 2015 3:34 pm 0Likes

   Pfff… destul de mult. Dar asta e, calitatea costă. Dacă ai bani, merită. Numai la noi nu prea se întâmplă.

 • Moldovan Tiberiu
  Publicat aprilie 7, 2015 12:28 pm 0Likes

  Asa e. Poate sa faca fata tuturor genurilor de joc. Si cu Macro-urile pe care le poti seta cum vrei usureaza si mai mult „munca” de gamer.

 • Yoalex
  Publicat aprilie 8, 2015 6:42 am 0Likes

  La multi Ani!

 • Caleb
  Publicat octombrie 27, 2015 8:34 am 0Likes

  Am prins și eu tastatura desigilată la aproape jumătate din prețul întreg. OMG, never looking back, deși sub nicio formă n-aș fi atins-o la full price. E o minune inginerească. În plus, macro-urile ajută mai mult decât mi-am închipuit și în Photoshop, Visual Studio etc. iar tastatul a devenit din nou o mare plăcere. Nu sunt mare expert în tastaturi mecanice, dar am senzația că n-ai cum s-o nimerești rău cu 700K.

  Mouse-ul e și el pe drum, mai ales că eram setat pe RAT 7 dar valul de plângeri despre bug-uri de senzor m-a făcut să mă uit la ceva similar.

 • Caleb
  Publicat noiembrie 3, 2015 7:42 am 0Likes

  Venit și mouse-ul, senzorul e un mare pas peste RAT7, dar cred că sunt mai degrabă în tabăra optică a șoarecilor, parcă nu mă satisface precizia nici măcar cu pad-uri bunuțe (s-ar putea să mă fi deformat M705, pe care-l folosesc 8 ore pe zi de vreo doi ani și care are senzor off-center, spre dreapta). În rest, e bine închegat și după ce-ți alegi plăcuța de spate optimă și reglezi înălțimea totul e accesibil imediat. Cu greutatea maximă nu mă prea împac, și cu toate adăugate mi se pare prea ușor (again, M705 are 2xAA și e mai greu, poate tot de la el mi se trage). Și RAT 7 are 150g fără greutăți, pe când 700M 130 fără și 150 cu, iar RAT-ul știu că l-am testat cu toate ganterele pe el și mi-a plăcut mai mult așa.
  Overall 700M > RAT7 dacă nu te supără faptul că e mai ușor, dar nu e nici pe departe la fel de WOW precum tastatura 700K, par din clase diferite de calitate (ceea ce nu ar fi fost de așteptat). Softanul merge bine și conlucrează bestial, dar mi-ar plăcea să văd un Cougar cu feeling de tanc rusesc.

Adaugă un comentariu