NEXT LEVEL Podcast 84: GameStart

GameStart stonks – privind situația în ansamblu, aceasta este singura expresie pe care o putem folosi pentru a descrie evenimentele de la începutul lunii februarie. Jocul numerelor, care anterior era al celor puțini, educați și bogați, a fost democratizat prin intermediul internetului, a platformelor de tranzacționare și a meme-urilor.

Și în toată aceste poveste cu eroi romantici anonimi care strigă „HOLD!” și promit îmbarcarea în misiuni de aselenizare, noi luăm partea lui Robin Hood… nu, nu platforma de tranzacționare! Ci acel ideal al piețelor libere care permite participarea oricui și garantează șanse egale. Dar dacă te lupți cu un balaur cu 7 capete care este salvat de fiecare dată când face o mișcare greșită, în timp ce ești Făt Frumosul care se expune unor riscuri ireversibile, povestea nu poate să aibă final fericit.

Poate măcar acționarii GameStop sunt suficienți de deștepți pentru a vinde la timp, astfel încât să putem avea parte de câțiva ani buni de jocuri vândute fizice și locuri unde le putem schimba sau achiziționa la preț redus la mâna a doua. Cine știe, poate că într-un univers paralel post-pandemic vom avea și un GameStop în România. GameStart, HODL gang!

Stai, cum? Ah, evident că am vorbit și despre jocuri. Am privit cu scepticism știrile despre remake-ul de Diablo 2, am încercat să fim ceva mai îngăduitori cu Ubisoft datorită calității decente a aventurii din Immortals: Fenyx Rising, am depănat amintiri despre moduri de Half Life și ne-am exprimat speranțele cu privire la un posibil nou titlu din seria Knights of the Old Republic.

Participanții din partea echipei sunt KiMO, Aidan, Adrian și Vlad. Și nimic din ceea ce spun nu reprezintă consiliere financiară și nu ar trebui să îți influențeze decizia de a investi sau nu în stonks (am mai văzut discuții de genul pe internet, am observat că nu ești profi decât dacă faci mențiuni denumite generic „disclaimer”).

Adaugă un comentariu