NOX REVIEW [RETRO]

CAPUL PLECAT SPELL-UL ÎL RATEAZĂ

Și că tot veni vorba de luptători, cred ca am putea discuta puțin despre clasele pe care ți le oferă Nox. Trei la număr, ca să respectăm până la capăt simbolistica populară, căci avem de a face cu un vrăjitor, un invocator și un barbar. Ne este atrasă atenția că fiecare dintre ei are un nivel de dificultate diferit, căci este mai ușor să treci prin Campanie cu invocatorul, modest pe toate planurile, deci pregătit în orice situație și destul de provocator cu vrăjitorul, ce are viața subredă, dar mana înfloritoare. Poate părea puțin la început, dar când le încerci pe toate pe rând aflii că au zone de pornire specifice clasei alese, diferite ca poveste și acomodare cu gameplay-ul fiecăreia, destul de substanțiale în conținut și durată, ce contribuie la partea de replayability a jocului.

nox_review_screenshot_nivelul2_02
L-am ales doar pentru cârlionții de la sabie

Cei trei eroi au la dispoziție vrăji care, în cazul primelor două clase, folosesc mana și în cazul barbarului sunt gratuite, dar sunt doar în număr de 5, au un cooldown mai mare și au întrebuințări mai degrabă utilitare. Despre acest Warrior nu sunt multe de zis. Bodybuilder în floarea vârstei, cu o sabie și un scut sau un warhammer masiv, dupa preferință, e pregatit să spargă cât mai multe capete cu propria lui frunte, nu degeaba are o abilitate dedicată acestui hobby. Însa de fiecare data când această abilitate își ratează ținta și nimerește un obiect de decor, jucătorul primește un buff ce mai poate fi numit și “mersul alcoolicului anonim la 3 dimineața”.

nox_review_screenshot_nivelul2_03
Stelele verzi (sau galbene) de rigoare, fiindcă prostia se plătește cu hp

Invocatorul, sau Conjurer, cum i se spune oficial, profită de abilitatea unică de a sufla viață în orice grămadă de praf, stâncă sau noroi, născând numeroase lighioane, de la un biet imp până la un înspăimântător Beholder. Asta numai dacă a fost atent la cursurile de invocare de la universitate (a se cumpăra și citi fiecare creature scroll de la vânzătorii ambulanți). Și daca nu era de ajuns, el poate și să convingă orice creatură întâlnită să i se alăture. De înțeles de ce e clasa cea mai ușor de jucat în Nox.

Wizard-ul nostru se folosește de vrăji puternice și sceptre magice pentru a căpăta un avantaj în această lume crudă ce îl vrea mort la tot pasul. Cu scutul magic potrivit, ai șansa de a rezista primului strănut inamic venit în direcția ta, dar asta ar trebui să fie de ajuns, căci în același timp îl poți arde, electrocuta, îi poți oferi o intoxicație alimentară și dacă nu era de ajuns, îl poți face să alerge direct în acea capcană proaspăt aruncată pe jos din tolba cu surprize. Poate exagerez puțin cu viteza de spellcasting, dar cu siguranță m-am simțit bine de fiecare dată când îmi ieșea un combo neașteptat.

9 Comments

 1. Jack aprilie 26, 2019
 2. Sol aprilie 26, 2019
  • ion00 aprilie 26, 2019
 3. Mihnea aprilie 26, 2019
 4. Michael Dime aprilie 26, 2019
 5. ion00 aprilie 26, 2019
 6. Bogdan aprilie 29, 2019
  • ion00 mai 1, 2019
 7. Lupin aprilie 30, 2019

Leave a Reply