Quake Live ajunge pe Steam sub o formă „casual”

Quake Live, shooter-ul old school și free-to-play al celor de la id Software, va fi disponibil cât de curând pe Steam. Jocul va dispune de un nou set de reguli care să faciliteze adaptarea noilor jucători. Noutățile vor consta în seturi prestabilite de arme, o pușcă nouă (Heavy Machine Gun), ammo drop-uri care vor conferi muniție pentru toate armele, precum și un mod de auto bunny hopping.

Adam Pyle, producător id Software, a motivat că aceste schimbări erau necesare, deoarece jucătorii noi nu puteau stăpâni mișcările esențiale supraviețuirii în joc, adicătelea strafing-ul. Pentru asta, jocul a fost modificat astfel încât, ținând apăsată tasta Space, vei putea face bunny hoping automat. Astfel, viteza ta va crește treptat, ajungând chiar să se dubleze. Pyle a spus însă că acest tip de bunny hoping nu îl va ajuta pe jucător să ajungă la aceeași viteză care se poate atinge prin strafing.

Prin introducerea seturilor prestabilite de arme, vom avea posibilitatea alegerii înainte de a intra în joc a unei arme principale, alături de una secundară. Totodată, durata de respawn a pachetelor de muniție a fost scăzută (de la 40 de secunde la 10). De asemenea, un timer de tip radial va fi introdus, rolul acestuia fiind acela de a le arăta jucătorilor cât timp a mai rămas până la următorul drop, fie el armură, armă sau alt obiect.

Cei care vor dori să rămână la vechile reguli vor putea să joace în continuare pe serverele cu ruleset-ul clasic (modul casual descris mai sus fiind o pregătire pentru Classic Duel, un meci de 1 vs 1 pe viață și pe moarte, testul suprem pentru orice jucător de Quake).

5 Comentarii

 • brutalistu (@brutalistu)
  Publicat august 28, 2014 10:17 pm 0Likes

  Când?

  • Aidan
   Publicat august 29, 2014 8:31 am 0Likes

   Prea tarziu?

  • ncv
   Publicat august 29, 2014 12:37 pm 0Likes

   am postat ca tembelu’ in alt articol:
   „cica:
   „Quake Live, a free-to-play first-person shooter from id Software, will show up on Steam „very, very soon,” Bethesda Softworks vice president Pete Hines announced today at QuakeCon.””

 • Ziskele
  Publicat august 29, 2014 10:11 am 0Likes

  Recomandat mangustelor. Defrag era modul meu preferat, dupa 5 ore de harti de DF faceam prapad. PRAPAD.

 • SrN
  Publicat septembrie 2, 2014 10:57 am 0Likes

  nici Quake-ul nu mai e ce a fost odata…

Adaugă un comentariu