REVIEW: Bloodborne

Odată ajuns în Yharnam, ești întâmpinat de un bărbat misterios, în cărucior, care îți face o transfuzie cu sângele special. Astfel, contractul tău este semnat. Seek the Paleblood to transcend the hunt. Acesta este principalul tău scop. Astfel devii un vânător, iar tot ce trebuie să faci este să elimini bestiile care năpădesc orașul și să pui capăt efectelor bolii nemiloase care afectează cetățenii.

Pe măsură ce avansezi în explorare, devii conștient de existența unor ființe care au sălășluit în lumea noastră dintotdeauna, dincolo de percepția oamenilor. Descoperirea lor a fost motivul pentru care s-a ajuns la un adevărat conflict de ideologii între facțiunile din Yharnam.

Interacțiunile cu NPC-urile întâlnite îți oferă mai multe perspective asupra evenimentelor care se petrec în fața ochilor tăi. Acestea sunt, de cele mai multe ori, tragice – iar fiecare decizie pe care o faci în joc poate avea impact asupra finalului poveștii.

A se ține cont de faptul că narațiunea din Bloodborne nu are un mod de desfășurare clasic, în care ți se prezintă totul pas cu pas. Detaliile întâmplărilor din Yharnam le poți afla din dialogurile pe care le ai cu diverse personaje, explorarea zonelor și citirea descrierilor de la fiecare item peste care dai.

Cu alte cuvinte, totul este fragmentat, iar înțelegerea întregului context rămâne la latitudinea fiecărui jucător, neavând o concluzie bine definită.

Ăsta a fost unul dintre aspectele pe care le-am apreciat foarte mult la Bloodborne, libertatea de a avea propria interpretare, neexistând un scenariu bătut în cuie.

3 Comments

  1. Lucian iulie 26, 2020
  2. Micolash iulie 26, 2020

Leave a Reply