Review: XBOX Games Showcase 2020

Noul Fable, păstrat pentru final

Fable este una dintre seriile care au ajutat Microsoft și Xbox să demonstreze că reprezintă o forță în industrie. Primul joc din serie, deși nu s-a ridicat la nivelul promisiunilor făcute de creatorul Peter Molynux (care spunea atunci că lumea evoluează atât de tare pe parcurs încât o ghindă pusă în pământ va crește într-un stejar ceva mai târziu), a reușit să creeze o variantă simplificată și colorată de Gothic sau The Elder Scrolls.

Fable a fost mereu un RPG simplificat, bazat în mare parte pe alegeri și felul cum ele influențează firul narativ. La fel ca în Knight of the Old Republic, povestea evoluează în funcție de răutatea sau virtuțile personajului tău. La fel ca în The Elder Scrolls, NPC-urile interacționează cu tine în funcție de reputația pe care ți-ai făcut-o. La fel ca în GTA San Andreas, protagonisul devine mai musculos sau slăbănog în funcție de activitatea fizică pe care o desfășoară (un mânuitor de sabie va fi mai robust decât un arcaș sau magician).

Însă într-un stil caracteristic, Fable este cu mult simplificat și centrat mai degrabă pe parcurgerea unei povești cu elemente fantastice, unde destinul tău aparent neimportant ajunge să schimbe cursul lumii și istoriei.

Dar de data aceasta, Microsoft nu ne-a oferit decât un trailer care prezintă mai degrabă universul jocului. Nu știm dacă principiile și mecanice din restul seriei sunt în continuare aplicabile, nu știm despre ce va fi povestea sau dacă vom avea parte din nou de finaluri multiple și structuri decizionale complexe.

Iar în cronologia oficială a seriei, această lansare pentru Xbox Series X are trebui să se numească Fable 4. Dar cu toții știm că în industria de jocuri pe calculator oamenii nu prea știu să numere, așa că noul Fable se numește doar… Fable.

Asta înseamnă că vom avea parte de un remake al primului joc? Greu de spus pentru că Microsoft nu ne-a oferit niciun indiciu și nu a prezentat niciunul dintre elementele care au consacrat seria. Trebuie doar să știm că un nou joc Fable este într-un stadiu avansat de dezvoltare și va fi disponibil pentru Xbox Series X. Și dacă Playstation are Uncharted și God of War, pentru mine Xbox are Gears of War și Fable.

2 Comments

  1. Tsunami iulie 24, 2020

Leave a Reply