Review: XBOX Games Showcase 2020

Tânăra speranță: The Medium

Jocul care mi-a plăcut cel mai mult și mi-a dat impresia cu adevărat că este ceva ce nu s-ar fi putut face pe Xbox One sau Playstation 4 se numește The Medium. Din ceea ce am putut observa, eroina are capacitatea de a vedea simultan ceea ce există în lumea noastră și ceea ce se petrece într-o dimensiune paralelă. Și datorită capacității crescute de randare, noi avem ocazia de a urmări simultan evenimentele care se întâmplă pe cele două planuri.

În timp ce lumea obișnuită este acaparată de un cotidian sec și fenomene care-și pot găsi explicații în legile fizicii, „partea cealaltă” este încărcată de prezențe demonice și creaturi interdimensionale. Geometria locurilor este identică, dar compoziția și cromatica prezintă diferențe contrastante. Și dacă The Medium este realizat cum trebuie, îmi imaginez că va reuși să spună o poveste memorabilă, să ne încânte vizual și să ne provoace să gândim dincolo de normele și mecanicile standardizate de genurile actuale de jocuri.

Dar din ceea ce am văzut astăzi, The Medium mă duce cu gândul la o combinație de Resident Evil și serialul Stranger Things. Dacă voi pune mâna pe un Xbox Series X, atunci cu siguranță va fi printre primele jocuri pe care le voi căuta.

2 Comments

  1. Tsunami iulie 24, 2020

Leave a Reply