CO-REVIEW: Yaga (Vlad Costea, Mihai Dimache)
Mihai Dimache – Ciocanul care se sparge în figuri
În mare parte din timpul pe care l-am petrecut jucând Yaga, m-am luptat cu tot soiu’ de creaturi: unele mai fioroase, altele dezgustătoare și scoase din legendele populare din zona noastră est-europeană. Aș vrea să am aventuri eroice de povestit, însă am simțit că această parte a jocului, pe care o consider vitală în crearea unei experiențe complete, a avut destule lipsuri.
Gameplay-ul e elementul care te ține ocupat, atras și îți oferă imersiune în poveste. În cazul Yagăi, mai multe elemente au avut părți negative mai evidente decât cele pozitive – și le voi lua pe rând ca să vedem ce le-a ieșit și ce mai merge îmbunătățit.
Orice explorator sau aventurier care se respectă dispune de o hartă care să îl ghideze prin lumea pe care o descoperă (sau nimicește, după caz). Am înțeles decizia de a nu avea o hartă generală care să te lase să călătorești prin toate zonele din Yaga, gândindu-mă că în felul acesta voi fi
purtat prin suita de quest-uri fără să mă abat prea tare de la drum.
Am zis că o înțeleg, dar nu sunt de acord cu ea. Aș fi preferat să îmi fie lăsată alegerea să revăd anumite zone când mi se năzare. Mă
gândesc că Ivan ar găsi drumul înapoi spre lanurile de grâu după ce le-a vizitat și curățat de invadatori în numeroase rânduri.
Aspectul nu cântărește foarte mult, având în vedere că spre final ți se oferă posibilitatea de a te reîntoarce în anumite zone pentru a obține mai multe obiecte magice sau experiență. Ceea ce mi-a atras prima oară atenția a fost faptul că nici în zonele de joc individuale nu deții o hartă care să îți arate pe unde ai fost.
20 Comentarii
Cosmin
Harap Alb
Vlad Costea
Felicitări, ai câștigat! Verifică-ți mailul 🙂
Armin Naghi
Nu pot sa aleg o singură poveste. Am doua favorite, „Punguța cu doi bani” și „Fata babei și Fata moșului” chiar daca aceste 2 nu sunt în zona fantasticului. Mi le spuneau bunicii, înainte de culcare, în copilarie. De aceea sunt preferatele mele.
Vlad Costea
Verifică-ți mailul, ai primit un premiu 🙂
Andrei Vasilescu
Harap Alb. Nimic nu poate bate intrebarea de la 12 ani: „Dar ce este acela un span?” Poate odata cu Yaga, as putea afla raspunsul Delay intre facebook si comentariul pe articol Greseala mea!
Vlad Costea
Ai primit un cadou pe e-mail 🙂
cosmin ionut Barnea
Făt Frumos cu în frunte
Allen Dobra
Mai, basmul meu favorit e forever Povestea lui Harap-Alb, un adevarat fantasy rpg. Arhetipurile fomistului, betivului, aluia de vede tot etc is cele mai tari personaje ce ne pot reprezenta. M-am regasit in Setila.
Va ofer un scurt fragment, descrierea lui savuroasa, adaptata:
„o arătare de om băuse apa (berea) de la 24 de iazuri (sticle – o lada) și o gârlă (un flacon 2.5 l) pe care umblau numai 500 de mori și tot atunci striga în gura mare că se usucă de sete…Grozav burdăhan și nesățios gâtlej, de nu pot să-i potolească setea nici izvoarele pământului; mare ghiol de apă trebuie să fie în mațele lui! Se vede că acesta-i prăpădenia apelor, vestitul Setilă, fiul Secetei, născut în zodia rațelor (datului la ele) și împodobit cu darul suptului.
— Râzi tu, râzi, Harap-Alb, zise atunci Setilă, căruia începu a-i țâșni apa (voma) pe nări și pe urechi, ca pe niște lăptoace de mori, dar, unde vă duceți voi, fără mine degeaba vă duceți” 😉
Vlad Costea
Verifică-ți mailul, ai primit un cadou 🙂
Marasescu Andrei
Capra cu trei iezi
Vlad Costea
Felicitări, ai primit un premiu pe e-mail 🙂
Louie
Greuceanu
Vlad Costea
Cam greu, dar ai primit un cadou pe e-mail 🙂
Argoth
Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.
Vlad Costea
Verifică-ți mailul, ai primit un premiu 🙂
zucc
Greuceanu, desigur.
Bogdan
Puneti-l pe Steam, va rog, acolo imi colectionez eu jocurile.. Am mult peste 1000 de jocuri in acea colectie, nu vreau sa mai stau cu diverse programe instalate pe PC doar pentru un joc. Va multumesc!
Adrian Dobrescu
Ma, acum ca i-ai rugat frumos, sunt aboslut convins ca devii vor renunta la contractul cu Epic, ca na, daca Bogdan isi colectioneaza jocurile pe Steam, TREBUIE sa-l puna pe Steam. S-au cam suparat astia de la Epic, dar csf, n-ai csf, acolo isi colectioneaza Bogdan jocurile.
Futerix
Punguta cu doi bani si Harap Alb erau favoritele mele.
LimboWalker
Daca ar fi sa aleg, as merge pe Punguta cu doi bani. Am adorat basmul ala de mic copil! 🙂