CO-REVIEW: Yaga (Vlad Costea, Mihai Dimache)


Încă o parte predominantă din joc este legată de obținerea de materiale și obiecte magice, precum și făurire de arme (crafting). Aceste obiecte și materiale pot fi găsite în măruntaiele oricărei creaturi, mică sau mare – deși cele mari se pare că au apucat să înghită destul de multe giuvaiere la viața lor.

Tot jucând, vrând nevrând vei obține destule obiecte încât să te întrebi ce poți face cu ele. Există materiale de bază care te ajută la îmbunătățirea armelor și uneltelor tale (precum fierul, aurul și cuprul), care îți oferă un bonus diferit în momentul utilizării prin crafting.

https://youtu.be/r6xsX0RJRnI


De asemenea, mai sunt și obiecte magice adiționale care oferă armelor tale diverse abilități care fac luptele mai interesante. După ce treci prin destule aventuri și misiuni oferite de către personaje, vei căpăta și un număr considerabil de talismane care îți îmbunătățesc și mai mult experiența de joc. Din punctul acesta de vedere am văzut sistemul de crafting ca fiind unul foarte bine echilibrat, lăsându-te să alegi doar 3 obiecte magice pe care le poți adăuga unui upgrade.

Astfel s-au ivit destule combinații posibile, care oferă noi modalități de a experimenta măcelul de monștri. Și că tot vorbeam de arme și unelte, hai să vedem cum se descurcă Ivan în mânuirea ciocanului lui Thor. Arma sa principală este chiar unealta unui fierar, care poate primi diverse îmbunărățiri.

Dacă Făt-Frumos are barda și calul alb, atunci protagonistul nostru gras și chel este însoțit doar de ciocanul care-l ajută să ciopârțească și să făurească. În repertoriul său însă, se vor mai găsi și alte unelte utile. Aici vorbim tot de scule din debara precum lopata, secera sau cârligul improvizat dintr-un cap de greblă și un lanț. Toate acestea sunt utile la casa omului, dar Ivan mai greu le găsește noi aplicații practice în lupta împotriva forțelor întunericului.

Cât timp ciocanul a nimicit tot ce i-a ieșit în cale în câteva clipe, nu prea am avut motive să folosesc celelalte unelte din dotare. Arătau drăguț echipate pe ciotul mâinii stângi a lui Ivan, însă cam atât.

20 Comentarii

  • Cosmin
    Publicat mai 8, 2020 7:06 pm 0Likes

    Harap Alb

    • Vlad Costea
      Publicat mai 10, 2020 11:22 pm 0Likes

      Felicitări, ai câștigat! Verifică-ți mailul 🙂

  • Armin Naghi
    Publicat mai 8, 2020 8:46 pm 0Likes

    Nu pot sa aleg o singură poveste. Am doua favorite, „Punguța cu doi bani” și „Fata babei și Fata moșului” chiar daca aceste 2 nu sunt în zona fantasticului. Mi le spuneau bunicii, înainte de culcare, în copilarie. De aceea sunt preferatele mele.

    • Vlad Costea
      Publicat mai 10, 2020 11:26 pm 0Likes

      Verifică-ți mailul, ai primit un premiu 🙂

  • Andrei Vasilescu
    Publicat mai 8, 2020 9:42 pm 0Likes

    Harap Alb. Nimic nu poate bate intrebarea de la 12 ani: „Dar ce este acela un span?” Poate odata cu Yaga, as putea afla raspunsul Delay intre facebook si comentariul pe articol Greseala mea!

    • Vlad Costea
      Publicat mai 10, 2020 11:39 pm 0Likes

      Ai primit un cadou pe e-mail 🙂

  • cosmin ionut Barnea
    Publicat mai 8, 2020 10:11 pm 0Likes

    Făt Frumos cu în frunte

  • Allen Dobra
    Publicat mai 8, 2020 11:35 pm 0Likes

    Mai, basmul meu favorit e forever Povestea lui Harap-Alb, un adevarat fantasy rpg. Arhetipurile fomistului, betivului, aluia de vede tot etc is cele mai tari personaje ce ne pot reprezenta. M-am regasit in Setila.
    Va ofer un scurt fragment, descrierea lui savuroasa, adaptata:
    „o arătare de om băuse apa (berea) de la 24 de iazuri (sticle – o lada) și o gârlă (un flacon 2.5 l) pe care umblau numai 500 de mori și tot atunci striga în gura mare că se usucă de sete…Grozav burdăhan și nesățios gâtlej, de nu pot să-i potolească setea nici izvoarele pământului; mare ghiol de apă trebuie să fie în mațele lui! Se vede că acesta-i prăpădenia apelor, vestitul Setilă, fiul Secetei, născut în zodia rațelor (datului la ele) și împodobit cu darul suptului.
    — Râzi tu, râzi, Harap-Alb, zise atunci Setilă, căruia începu a-i țâșni apa (voma) pe nări și pe urechi, ca pe niște lăptoace de mori, dar, unde vă duceți voi, fără mine degeaba vă duceți” 😉

    • Vlad Costea
      Publicat mai 11, 2020 12:38 am 0Likes

      Verifică-ți mailul, ai primit un cadou 🙂

  • Marasescu Andrei
    Publicat mai 8, 2020 11:52 pm 0Likes

    Capra cu trei iezi

    • Vlad Costea
      Publicat mai 11, 2020 12:37 am 0Likes

      Felicitări, ai primit un premiu pe e-mail 🙂

  • Louie
    Publicat mai 9, 2020 1:15 pm 0Likes

    Greuceanu

    • Vlad Costea
      Publicat mai 11, 2020 12:37 am 0Likes

      Cam greu, dar ai primit un cadou pe e-mail 🙂

  • Argoth
    Publicat mai 10, 2020 12:21 pm 0Likes

    Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.

    • Vlad Costea
      Publicat mai 11, 2020 12:37 am 0Likes

      Verifică-ți mailul, ai primit un premiu 🙂

  • zucc
    Publicat mai 11, 2020 9:52 am 0Likes

    Greuceanu, desigur.

  • Bogdan
    Publicat mai 17, 2020 10:47 am 0Likes

    Puneti-l pe Steam, va rog, acolo imi colectionez eu jocurile.. Am mult peste 1000 de jocuri in acea colectie, nu vreau sa mai stau cu diverse programe instalate pe PC doar pentru un joc. Va multumesc!

    • Adrian Dobrescu
      Publicat mai 18, 2020 11:39 am 0Likes

      Ma, acum ca i-ai rugat frumos, sunt aboslut convins ca devii vor renunta la contractul cu Epic, ca na, daca Bogdan isi colectioneaza jocurile pe Steam, TREBUIE sa-l puna pe Steam. S-au cam suparat astia de la Epic, dar csf, n-ai csf, acolo isi colectioneaza Bogdan jocurile.

  • Futerix
    Publicat mai 17, 2020 6:24 pm 0Likes

    Punguta cu doi bani si Harap Alb erau favoritele mele.

  • LimboWalker
    Publicat mai 18, 2020 9:16 am 0Likes

    Daca ar fi sa aleg, as merge pe Punguta cu doi bani. Am adorat basmul ala de mic copil! 🙂

Adaugă un comentariu