Sony PlayStation 5: €500 și Zero Motive Să-l Cumperi în 2020

În seara zilei de 16 septembrie 2020, Sony a decis să dezvăluie prețul pentru noul sistem PlayStation 5. Astfel, consola va costa 500 de euro și va fi disponibilă din data de 19 noiembrie (am fi putut-o avea pe 12, dar noi facem parte din „rest of the world”).

Pe parcursul unui eveniment care a durat aproximativ 50 de minute, Sony ne-a delectat cu imagini din câteva jocuri (despre care am aflat deja în cadrul prezentării din luna iunie). Iar la final, gigantul nipon a transmis un mesaj clar pentru Microsoft: un nou război al consolelor a început, iar jucătorii din toată lumea vor avea o misiune mult mai dificilă în a alege dintre PlayStation 5 și Xbox Series S.

Prețul este identic, puterea de procesare este apropiată (Xbox are un mic avantaj care se zvonește că va ajuta în jocurile multi-platform), însă cantitatea de jocuri exclusive este disproporționată în favoarea PlayStation.

Mai intervine și bătălia dintre PlayStation 5 (varianta digitală) și Xbox Series S: aici Microsoft are avantajul prețului mult mai bun, în timp ce Sony oferă mai mulți teraflopi și mai multe jocuri exclusive.

Însă diferența de 100 de euro își poate spune cuvântul la raft, mai ales în contextul în care mulți jucători nu au făcut încă saltul la monitoare sau televizoare 4K și economia globală nu arată prea bine. Mai mult de atât, abonamentul Xbox Game Pass oferă mai multe jocuri decât PlayStation Plus, iar acest argument este esențial în a determina achiziția unui sistem care nu are unitate optică și nu va putea niciodată să ruleze discuri cumpărate la mâna a doua sau la reduceri/lichidări de stoc.

6 Comments

  1. Sol septembrie 17, 2020
    • Vlad Costea septembrie 17, 2020
  2. Razvan septembrie 17, 2020
  3. Sol septembrie 21, 2020
  4. Tsunami septembrie 24, 2020
  5. Tsunami septembrie 24, 2020

Leave a Reply