BLIZZCON 2017

Hearthstone primește și el un nou expansion, “Kobolds and Catacombs”, care revitalizează jocul. Bine, între noi fie vorba, Hearthstone nu prea are nevoie de revitalizare. În cei câțiva ani de la lansare, jocul a primit foarte multă atenție, expansion-uri la intervale aproape regulate, cel mai recent fiind cel cu tematică Northrend, “Knights of the Frozen Throne”. Varietatea cărților puse la dispoziție, precum și cea a eroilor, este destul de mare încât să lase loc la o multitudine diversă de build-uri chiar și în forma actuală. Dacă la asta adăugăm numeroasele patch-uri care de-a lungul timpului au lucrat la echilibrarea cărților, devine evident că “Kobolds and Catacombs” nu este un expansion necesar, ci mai degrabă o binevenită și inovatoare îmbunătățire. Printre cărțile noi vor intra în joc armele legendare, cărțile elixir, precum și un quest care va simula, se pare, explorarea unui dungeon. “Kobolds and Catacombs” lovește retina în decembrie 2017, dar este deja disponibil la preorder.

https://www.youtube.com/watch?v=LG_SqrpZjl4

Un alt anunț important vine de pe meleagurile Starcraft II, unde “Wings of Liberty” devine free to play. O veste bună pentru cei care nu s-au avântat încă în cea de-a doua încleștare a zergilor, teranilor și protoșilor. Trebuie să recunosc, mașinăria de marketing de la Blizzard este eficientă. Până una alta, tot ce înseamnă profit din vânzarea titlului a fost deja încasat, deschizând însă porțile pentru nou veniți. Se stimulează simplu cumpărarea celorlalte expansion-uri, se mărește numărul de jucători activi fără nici o investiție, un scenariu win-win-win în care câștigă nu doar jucătorii deja activi și Blizzard precum, ci și jucătorii noi.

În Heroes of the Storm s-a anunțat venirea dragonilor. Mai exact, doi noi eroi își vor face simțită prezența pe meleagurile furtunii: Alextrasza (World of Warcraft) și Hanzo (Overwatch). Garnisiți cum se cuvine cu un trailer propriu, demn de ovațiile fanilor, cei doi sunt o binevenită adiție, deși nu-mi pot închipui cât de mult impact pot avea la un roster deja uriaș, dar sunt sigur că în timp putem afla ceva de la canale dedicate subiectului, precum LeyzarGamingViews.

https://www.youtube.com/watch?v=kKRq0ryM-F0

În sfârșit, Overwatch mai primește un erou de suport, misterioasa și întunecata geneticiană Moira, care răspunde nevoii reale de mai multe opțiuni pe acest segment.

https://www.youtube.com/watch?v=fYm7XEbjABw

Pe scurt, 2017 a fost un an bun pentru Blizzcon, chiar dacă nu toate expectativele au fost întâlnite. Pe lângă anunțurile de mai sus, panourile și interviurile cu dezvoltatorii au adus la lumină o sumedenie de detalii interesante despre procesele de development de la Blizzard, și mi-au reamintit câtă muncă intră în titlurile lor, sau, mai bine zis, cum reușesc să atingă un asemenea nivel de excelență în ceea ce fac. Începând cu Ian Hazicostas și sfârșind cu ghizii din pavilioane, Blizzard își ia munca foarte în serios, cu toții sunt jucători activi în jocurile lor și cunosc în detaliu fiecare pixel. Tocmai de aceea reușesc, an de an, expansion cu expansion, să surprindă și să inoveze titlurile proprietare și să exacerbeze publicul jucător cu anunțurile lor. Tocmai de aceea, Blizzard se află încă în vârful piramidei MMO, după 13 ani, timp în care jocurile altor case s-au înălțat și au dat cu posteriorul de asfalt, sau se zbat cu tot felul de modele de business Free to Play.

Și până una alta, tocmai de aceea există Blizzcon.

9.5 

+ Multe anunțuri și trailere exclusive
+ Blizzard goodie bag disponibil pentru biletele virtuale și cele fizice
+ Eveniment de mare anvergură organizat excelent
+ Concert Live MUSE
+ Panouri excelente de dialog cu dezvoltatori și designeri

- Nimic nou despre Diablo III

2 Comments

  1. NiRaSt noiembrie 8, 2017
    • KiMO noiembrie 10, 2017

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.