AORUS Thunder P3 Extended: Un Mousepad Exorbitant

Exorbitant, în interpretarea curentă „atât de mare încât ar putea părăsi orbita”. AORUS Thunder P3 este cel mai mare mousepad de gaming întâlnit vreodată de subsemnatul. Poate sună ciudat, dar când vorbeşti despre un obiect realizat din materiale textile şi cauciucate ce ocupă o suprafaţă de 1000mm lăţime şi 400mm lungime, trebuie să accepţi faptul că sunt create tot atâtea compromisuri pe cât sunt satisfăcute nevoi. Prin urmare, undeva în miezul paradigmei, trebuie să existe nişte nevoi serioase, imposibil de satisfăcut altfel – şi un birou pe măsură!

Thunder_P3_02
De la mic la mare.

Probabil că pe pământ, departe, există gameri nemulţumiţi de dimensiunea padului lor. Genul de oameni care au chef de un Quake 3, un StarCraft II sau un meci de League of Legends, însă nu pot face performanţă fiindcă sunt îngrădiţi de suprafaţa de alunecare rezervată mouse-ului. Pentru ei există Thunder P3 Extended, un mastodont cu proporţii greu de exprimat în cuvinte mici. Jucăria asta face parte din familia de produse exclusiviste AORUS – aflată sub aripa Gigabyte – şi nu acceptă provocări de la oricine. Credeţi-mă când spun că imaginile nu îi fac dreptate: varianta Extended este titanică!

Thunder_P3_03
Aha, deci aşa stă treaba…

Thunder P3 acomodează lejer o tastatură şi un mouse, oferind suport şi confort, alături de plăcerea estetică rezultată dintr-un aranjament all black masculin. Mai mult, tehnologiile utilizate în fabricarea mousepad-ului sunt pe măsură: materialul textil de pe zona de contact superioară este o micro-fibră hidrofobă, cu densitate ridicată a ţesăturii, care asigură mişcări precise şi uşoare ale mouse-ului, în timp ce suprafaţa inferioară utilizează o textură cauciucată antiderapantă. Grosimea nu depăşeşte 3mm, iar marginile sunt  cusute pentru  a împiedica uzura. Personal, aş fi preferat oricare dintre variantele S ,M sau L, cu dimensiuni mai apropiate de cele obişnuite. Testarea lui P3 a fost dificilă, căci abia am găsit în garsonieră un loc suficient de spaţios.

Totuşi, AORUS Thunder P3 s-a comportat excelent, indiferent de mouse-ul folosit în probe (Asus GX900, Roccat Kone XTD, Roccat Pyra, Speedlink Decus, Logitech Hyperion Fury şi un Genius generic), oferind o glisare impecabilă şi un nivel sporit de precizie. Cu toate acestea, l-aş recomanda numai gamerilor dornici să-şi creeze un cuib de joacă unic sau profesioniştilor care utilizează rezoluţii dpi ridicate şi monitoare mari. Pentru utilizatorul de rând, P3 Extended nu îşi justifică gigantismul, variantele mai mici fiind cu certitudine cele potrivite.

8 Comentarii

 • Mihai Ioan
  Publicat septembrie 18, 2014 9:50 pm 0Likes

  I would like that! 😀 Eu am un Gaming pad de 40 cm x 35 cm.

 • ZMe Ul
  Publicat septembrie 19, 2014 12:24 pm 0Likes

  niste preturi ceva? cine-l distribuie in .ro ?!

  • D3F3
   Publicat septembrie 19, 2014 2:28 pm 0Likes

   In .ro nu il distribuie nimeni inca. Pana si in America e un singur magazin care il distribuie deocamdata. Iar la pret e 39.99 de parai, in America.

 • D3F3
  Publicat septembrie 19, 2014 2:38 pm 0Likes

  Aici gresesti Aidan asta nu e doar Mousepad. E 2 IN 1 O combinatie uluitoare Mouse Pad si Pres de Yoga. Ti s-a intamplat vreodata sa stai la calculator si sa vrei sa devii omul covrig in acelasi timp? Acum poti, la umila suma de 39,99$ (Atentie: Taxa de hranit guvernul nu este inclusa).
  Si o alta chestie, din cate am aflat vor sa mai inventeze cateva combinatii ca acest Mousepad, cum ar fi: Mouse-ul Gantera, Ecranul Spalier, Scaunul de Alergat si Tastatura Sac de Box (jucatorii de ranked stiu de ce).

  • Aidan
   Publicat septembrie 19, 2014 2:59 pm 0Likes

   Dude, pe bune, daca scria „Welcome” pe el, il cumparam pe comanda :))

  • D3F3
   Publicat septembrie 19, 2014 3:37 pm 0Likes

   Cred ca acel feature va fi adaugat in viitor intr-un dlc.

 • Radu
  Publicat septembrie 19, 2014 5:23 pm 0Likes

  asta e bun si pentru pc build-eri, presupunand ca e antistatic.

  • Aidan
   Publicat septembrie 19, 2014 7:25 pm 0Likes

   Din cate stiu eu, P3 nu este antistatic, insa este realizat dintr-un material hidrofug.

Adaugă un comentariu