Cerul Nimănui sau Al Tuturor?

[Această recenzie a jocului "No Man's Sky" este scrisă de către Liviu FreeLancer și a fost înscrisă pentru concursul "Trimite-ne Un Articol și Poți Câștiga Revista NEXT LEVEL". Conform spuselor autorului, articolul a fost scris în 2016, în timp ce devenise nemulțumit de ritmul de lansare al revistelor NIVELUL2 și s-a gândit să pornească un proiect propriu]

18,446,744,073,709,551,616

Ce au în comun numărul 18,446,744,073,709,551,616 și 1 lună calendaristică? Păi cum nu au nimic în comun? De azi, 8 iulie 2016, a mai rămas 1 lună până când va fi lansat No Man’s Sky (NMS) – iar acel număr dubios de mare reprezintă cantitatea de planete explorabile din joc.

Și vorbim despre planete întregi de dimensiuni normale, nu doar porțiuni delimitate pline de pereți invizibili, care nu-ți permit să faci lucrurile pe care ți le dorești (da, jocuri moderne, mă uit la voi).

8

Luni, 8 August 2016, este ziua când mii de jucători vor porni de pe una din cele 180 de quintilioane de planete în calatoria lor spre centrul galaxiei… sau nu. Deși Sean Murray a zis că, în principiu, obiectivul fiecăruia este să afle ce se află fix în mijlocul acestui univers, a mai menționat și alte obiective personale pe care le poți stabili singur.

Poți să iei un rol de miner sau pirat, sau pur explorator… sau multe altele în care orice acțiune determină calea pe care vrei să o apuci, o cale pe care poți sau nu să o urmezi până la capăt. Totul depinde de tine.

1

Ca în orice joc, în No Man’s Sky ai o groază de dușmani – unii mai feroce decât alții. Ocazional, poți întâmpina adversari în spațiu sau roboți protectori pe planete. Dar acestea nu sunt singurele lucruri care îți pot face rău. Plante carnivore și specii de animale pot să te vâneze și să încerce să te omoare în timp ce tu îți vezi de treabă explorând planeta cu intenții pașnice.

Oricum, o leacă de Indiana Jones nu a stricat nimănui. Și totuși, ce este cu acel 1? Păi, Sean Murray a declarat că există o forță malefica în joc și reprezintă antagonistul poveștii. Pentru a adânci misterul, nu a oferit mai multe detalii și nu se știe ce sau cine este, sau măcar cum arată.

Adaugă un comentariu