E3 2018: Microsoft XBOX Press Conference Recap, Trailers & Cyberpunk 2077

11 iunie a fost o zi bogată în conferințe cu aromă E3 2018, iar după o conferință EA Play care a cam dezamagit prin lipsa ei de energie și anunțuri surpriză, este lesne de înțeles că am așteptat cu nerăbdare oferta Microsoft.

Și nu am fost dezamăgit. Fără trăncăneală, conferința a debutat cu un teaser pentru Halo Infinite, din care nu am aflat cine știe ce, cu excepția faptului că o mână de infanteriști spațiali și o cască de Spartan pot decora cu succes o pajiște, iar Slipspace este motorul care îi dă viață. Phil Spencer, capu’ lu’ XBOX, a urcat apoi pe scenă și a început să vorbească despre întoarcerea lui Master Chief într-o nouă aventură, pe parcursul căreia va trebui să salveze lumea din nou. Două vorbe, trei surcele, după care a informat audiența să se înarmeze cu răbdare, pentru că urmează să se vorbească despre 50 de jocuri, 18 exclusivități și 15 premiere mondiale. În acest moment, soneria de la ușa apartamentului a sunat, au intrat câteva studente, iar eu am lăsat vizionarea conferinței pe ziua următoare. Glumesc, a fost una singură.

Înapoi la conferință acum. În cele ce urmează vom parcurge o „scurtă” recapitulare a acesteia, scoțând în evidență anunțurile și trailer-ele care mi s-au părut a fi cele mai importante. Restul informațiilor vă sunt disponibile la finalul articolului, în înregistrarea integrală a evenimentului.


CYBERPUNK 2077

Trailer-ul pentru Cyberpunk 2077 a picat la finalul conferinței de presă, luându-i pe toți prin surprindere, și este atât de cool, încât nu puteam începe altfel.

Anunțul final din cadrul conferinței a picat ca din senin. Animațiile de pe ecrane au dispărut brusc, iar în locul lor a apărut o amestecătură de mesaje în stil DOS, ce au creat impresia ca un hacker a preluat comanda. Audiența s-a relaxat când a băgat de seamă că nu este altceva decât un trailer pentru Cyberpunk 2077. BĂ, EȘTI NEBUN?

Creatorii seriei The Witcher ne-au oferit nu numai primele detalii „palpabile” în legătură cu Cyberpunk 2077, ci și un real festin vizual. Noul joc al celor de la CD Projekt Red este o aventură narativă de tip role-play mai ambițioasă decât The Witcher 3, cu un spațiu de joc impresionant din punct de vedere vizual, mai mare, mai viu colorat și mai animat decât orice altceva atât pe orizontală, cât și în plan vertical. Night City este un oraș periculos, în care majoritatea locuitorilor trăiesc sub pragul sărăciei, iar bandele și megacorporațiile fac legea.

Eroul principal al jocului este V, legendă urbană în devenire care se află la primul lui contract. Arme sofisticate, cyborgi, crimă organizată, grozăvii tehnologice și un decor urban cât se poate de cyberpunk, într-un trailer de zile mari.

Trailer-ul ascunde o serie de secrete, ce pot fi descoperite rulând anumite segmente cadru cu cadru. Altfel, dacă ați fost unii dintre cei care au urmărit în direct conferința și v-ați întrebat ce sunt șirurile alea de coduri ce s-au derulat pe ecran înaintea începerii trailer-ului, aflați că erau coduri penru The Witcher 3.

Cyberpunk 2077 fi lansat când va fi gata, iar toate expansion-urile și DLC-urile ce îi vor urma vor fi gratuite. Microtranzacțiile, la rândul lor, vor lipsi cu desăvârșire.


HALO INFINITE

Peisaje sălbatice, rinoceri cu două coarne și diverse alte animale ce seamănă izbitor de mult cu cele de pe Pământ, dau viață unui decor incredibil de detaliat. La un moment dat, în scenă apar patru trupeți și Master Chief (mai exact, casca lui), iar teaser-ul de 2 minute ia sfârșit.

Ceea ce ați văzut mai sus este tot ce am primit în cadrul conferinței legat de Halo Infinite – o demonstrație tehnologică și un nume. Site-ul Xbox ne informează că vom avea parte de o experiență cu totul nouă, ce va continua povestea seriei, și confirmă că Master Chief va fi din nou în centrul atenției. De asemenea, am fost informați că în trailer au fost ascunse câteva secrete. Fanii înrăiți ai francizei sunt invitați să sape.


GEARS 5

Pe lângă noul Halo, fanii au așteptat de la Microsoft un nou Gears of War, iar anunțul a venit sub forma unui trailer cinematic, ce include și secvențe de gameplay. În trailer, personajul principal al jocului, Kait, bocește la căpătâiul unui prieten sfârtecat în luptă. Avem parte de o dispută între ea și căpitanul grupei din care face parte, după ce dezvăluie că a primit mesaje îngrijorătoare de la bunica ei, prin intermediul unui colier ceva mai special. Și duși au fost după ea… Mă rog, o parte dintre ei.

Gears 5 va fi disponibil cândva în 2019, pe Xbox One și PC-uri cu Windows 10. Campania va putea fi parcursă solo sau în compania unui prieten, în mod cooperativ online sau local, în fața aceluiași ecran. Rezoluție 4K Ultra HD în toate modurile de joc, HDR cât cuprinde și 60 de cadre pe secundă. Can’t wait.


GEARS TACTICS & GEARS POP!

Oferta Gears of War este completată de Gears Tactics și Gears Pop!. Primul este un joc de strategie dedicat exclusiv PC-urilor cu Windows 10, în care acțiunea brutală întâlnește tacticile aplicate pe ture. Un fel de XCOM a cărui acțiune este plasată în universul Gears of War. În Gears Tactics jucătorii își vor putea crea propriile echipe de războinici, într-o perioadă de timp ce o precede pe cea exploatată de franciza Gears până acum. Realizat în colaborare cu Splash Damage, jocul va dispune și de o componentă narativă, echipe și arme personalizabile, și va abunda în elemente emblematice pentru serie.

Teaser-ul pentru Gears Pop! nu oferă prea multe detalii, dar ne dă de înțeles că personajele sale vor fi figurine Pop create de Funko, miniaturi ale personajelor din Gears of War. Este primul Gears dedicat platformelor mobile și se anunță a fi o țăcăneală.


CRACKDOWN 3

Un nou trailer pentru action-ul open-world Crackdown 3 era de așteptat, dar și o dată de lansare, pe care să o respecte de această dată.

Actorul Terry Crews este o bombă în sine și ne face cunoștință cu diverse abilități speciale, în combinație cu tot felul de explozii. Nimic despre noul mod multiplayer Wrecking Zone, deocamdată.


FORZA HORIZON 4

Forza Horizon 4 a fost anunțat în mod oficial, iar trailer-ul prin care o face ne trimite în diverse locații rurale cu accent britanic. În rest, mașinuțe, multe mașinuțe.

O noutate notabilă pentru serie este Route Creator, un mod în care putem realiza propriile circuite și să le dăm și altora, iar despre introducerea anotimpurilor, ce schimbă radical experiența de joc, puteți afla din înregistrarea integrală a conferinței, la finalul articolului. Forza Horizon 4 va fi lansat în data de 2 octombrie pentru Windows 10 și Xbox One, iar jucătorii vor putea alege dintr-o selecție de 450 de bolizi.

1 Comentariu

  • cg1700
    Publicat iunie 13, 2018 3:20 pm 0Likes

    Trailer-ul ala la DMC 5 m-a uns pe suflet.

Adaugă un comentariu