E3 2018: Microsoft XBOX Press Conference Recap, Trailers & Cyberpunk 2077


JUST CAUSE 4

Square Enix și Avalanche Studios au folosit conferința Microsoft pentru a prezenta în premieră noul capitol din seria de aventuri open-world Just Cause, cu un trailer cinematic. Asta după ce a fost „anunțat” în mod neoficial via Steam printr-o reclamă care chema la pre-comandă, iar duminică au transpirat primele imagini din joc.

Just Cause 4 se vrea a fi cel mai ambițios joc creat de Avalanche, cu un nivel al distrugerilor ce pot fi provocate de neegalat și stihii ale naturii duse la extrem, ce pot afecta gameplay-ul în moduri demente. Găselnița Extrem Weather pare că va duce experiența Just Cause la un nou nivel. Tornadele fac ravagii, smulgând poduri și sfârtecând avioane în plin zbor, transformând apoi resturile în proiectile ce vor fi aruncate cu furie în toate direcțiile. Tabloul va fi completat de furtuni de nisip, uragane și ploi torențiale, ce vor înghiți adesea terenul de joacă în veritabile furtuni tropicale, care îi pot favoriza sau îngreuna misiunile lui Rico.

Noul teren de joacă se numește Solis și include patru zone distincte, ce promit varietate continuă, oportunități de gameplay deosebite și numeroase personaje numai bune de descoperit.

La rândul lui, Rico se întoarce mai capabil de măcel ca niciodată, echipat cu parașută, costum-aripă și clasicul cârlig ce îl va ajuta să se agațe aproape de orice pentru a-și pune în practică cascadoriile. Trailer-ul ne oferă și data lansării – 4 decembrie 2018, pentru PC, Xbox One și PlayStation 4.


DYING LIGHT 2

Dying Light 2 este un joc în care alegerile jucătorului contează și ne reamintește tuturor de ce primul joc din serie ne-a plăcut atât de mult. Elementele parkour, aproape fără cusur în primul joc, au fost mult îmbunătățite. Alergatul, cățăratul și salturile de pe o clădire pe alta cu dezinvoltură rămân puncte forte ale francizei create de Techland, iar cafturile mano a mano din perspectivă first person, împotriva unor adversari ce seamănă cu cavaleri ai unei lumi post-apocaliptice, sunt la fel de brutale. Securile improvizate, în combinație cu atacuri speciale, dau concluzii viscerale într-un mod cât se poate de veridic.

Trailer-ul scoate în evidență modul în care facțiunile pe care jucătorul decide să le ajute sau să le combată transformă în mod vizibil orașul în care își duce veacul. În toate acțiunile sale pare că va exista un revers al medaliei, însă întunericul aduce un inamic comun pentru toată populația orașului. Ce e mai rău începe odată cu lăsarea serii…


METRO EXODUS

Deep Silver și 4A Games au venit la conferința Microsoft cu un trailer ce abundă în gameplay pentru FPS-ul Metro Exodus. Moscova post-apocaliptică imaginată de autorul rus Dmitry Glukhovsky este la fel de brutală, dar de această dată și mai „arătoasă”.

Trailer-ul scoate în evidență lupta pentru supraviețuire a lui Artyom și gașca sa de spartani într-un peisaj întins, pe măsură ce își fac culoar prin zona Volgăi, așa cum arată ea în primăvara post-apocaliptică rusească a anului 2036. Bandiți periculoși, sectanți fanatici și mutanți înfometați, cu toții vor să transforme micul grup în următoarea lor masă.

Acțiunea din joc se petrece la un sfert de secol de la devastarea pământului de către un război nuclear. Câteva mii de supraviețuitori încearcă să supraviețuiască sub ruinele Moscovei, în tunelurile metroului, luptând împotriva otrăvurilor, bestiilor mutante și ororilor paranormale ce i-au urmat. Mai mult decât atât, au trecut chiar și printr-un război civil. În Metro Exodus, Artyom este nevoit să părăsească tunelurile metroului și să își conducă spartanii într-o călătorie către estul continentului, în căutarea unei vieți mai bune.

Metro Exodus se anunță a fi o experiență intensă, cu o lume extrem de vastă și periculoasă deschisă aproape complet explorării, în care supraviețuirea, prin orice mijloace, este cheia. Lansarea jocului va avea loc în data de 22 februarie 2019, pentru PC, Xbox One și PlayStation 4, iar trailer-ul 4K de mai jos nu trebuie ratat.


THE DIVISION 2

Mă așteptam ca jocul să fie anunțat în mod oficial cu ocazia conferinței de presă Ubisoft, dar asta este mai puțin important.

În cadrul conferinței Microsoft am avut parte nu doar de trailer-ul care a anunțat următorul joc din seria produsă de Massive, ci și de gameplay, secvența înfățișând un grup de agenți care încearcă să obțină controlul asupra unui avion prăbușit lângă Colina Capitoliului din Washington D.C. Avionul se dovedește a fi Air Force One, iar Trump nu se află în el.

Povestea din The Division 2 o continuă pe cea a primului joc din serie, iar elementele de interfață nu par să se fi schimbat prea mult. Virusul revine în data de 15 martie 2019 pe PC, Xbox One și PlayStation 4.


FALLOUT 76

Una dintre surprizele conferinței a venit din partea celor de la Bethesda, sub forma unei noi premiere, și anume primele detalii vizuale legate de lumea din afara buncărelor din Fallout 76.

Acțiunea jocului ne va purta pe colinele Virginei de Vest, iar terenul de joacă va fi de patru ori mai mare decât cel din Fallout 4.

Din prezentare nu am aflat dacă Fallout 76 va fi MMO sau va putea fi jucat în mod co-operativ alături de alți jucători, cei de la Bethesda păstrând detaliile importante pentru propria conferință. Știm însă cu siguranță că viitorul începe în Buncărul 76, la țară.


DEVIL MAY CRY 5

Dante și Nero se întorc în Devil May Cry 5, prin intermediul unui alt anunț strigat în premieră pe scena conferinței Microsoft de la E3 2018.

Au trecut 10 ani de la lansarea lui Devil May Cry 4, dar obiceiurile celor doi nu s-au schimbat. Trailer-ul cinematic îi înfățișează pe Nero și compania casăpind demoni în moduri diverse și se încheie cu Dante, care se mulțumește să ne facă cu mâna de pe un motor.

Demonii s-au întors în Red Grave City, iar Nero și partenera lui, Nico, încearcă să afle pe unde hoinărește brațul lui demonic, sursa tuturor răutăților din oraș, dar mai ales unde este Dante. Din trailer, îmi pare că se distrează de minune și o duce foarte bine fără ei. Devil May Cry 5 se îndreaptă „cu viteză” spre PC, Xbox One și PlayStation 4, lansarea lui fiind programată pentru primăvara anului 2019.

1 Comentariu

  • cg1700
    Publicat iunie 13, 2018 3:20 pm 0Likes

    Trailer-ul ala la DMC 5 m-a uns pe suflet.

Adaugă un comentariu