E3 2018: Sony PlayStation Press Conference Recap & Trailers

Dacă conferința Microsoft s-a axat pe o mulțime de anunțuri făcute în premieră, majoritatea lor multiplatform însă, și a pus accentul pe Xbox One ca platformă multilateral dezvoltată, conferința celor de la Sony a mers în altă direcție, punând accentul pe experiențele single-player inedite spre care tind viitoarele producții exclusive. Mai mult ca sigur, cel puțin una dintre ele nu va vedea lumina zilei pe PlayStation 4, ci pe următoarea generație a consolei. Death Stranding? Prezent, tovarășa învățătoare!


THE LAST OF US II

Ellie are acum 19 ani și trăiește în orașul Jackson. Pacea de care se bucură este destrămată de un act violent, ce o convinge să caute răzbunare în cel mai brutal și sângeros mod cu putință.

Decorul introductiv din noul trailer este cortul unei biserici. Trailer-ul începe cu un schimb banal de vorbe și un dans, continuă cu un sărut neașteptat (hiiii!), iar apoi ne aruncă fără menajamente în toiul acțiunii.

Ellie își începe demonstrația de forță înjunghiind un bărbat în gât. Continuă să se deplaseze prin pădure și dă peste un grup de demenți care tocmai spânzurau și înjunghiau în același timp un bărbat. Se ascunde, scoate arcul și se apucă să-i elimine în liniște, din umbră, pe rând.

Joaca de-a v-ați ascunselea nu ține până la ultimul om, căci Ellie este descoperită și ajunge să se lupte cu doi în același timp. Reușește să îi doboare, însă un al treilea o împușcă de la distanță în braț. Se ascunde din nou în iarba înaltă și ajunge sub o mașină, înainte să fie descoperită din nou. Norocosul încasează un glonț în bostan. Alege pistolul pentru a-i combate pe ceilalți, dar este din nou împușcată și fuge într-o clădire. Urmează din nou o combinație de furișat cu lupte brutale mano-a-mano, după care revenim la dans.

Trailer-ul a fost suficient de sugestiv pentru ceea ce urmează să primim în pachetul complet. The Last of Us II pare că va oferi metode multiple de abordare a confruntărilor, însă elementul surpriză dă semne că este mereu acolo, pentru un maximum de efect sângeros. Abordarea stealth pare să funcționeze numai până la un punct, altfel nu ar mai fi The Last of Us.

La final, cei care rămân în picioare se pupă.


DEATH STRANDING

Noul trailer pentru Death Stranding conține gameplay și cu greu l-aș putea descrie în mai mult de câteva cuvinte. I-aș putea da un nume: Curierii lui Kojima.

În trailer apare pentru prima dată personajul interpretat de Léa Seydoux (Spectre), care îl ajută pe Sam, interpretat de Norman Reedus (The Walking Dead). Este greu de prezis care va fi rolul ei în joc, știm doar că va fi una dintre eroinele lui. Finalul trailer-ului ne dezvăluie personajul interpretat de Lindsay Wagner (The Bionic Woman). Și cam asta a fost tot. Jocul lui Hideo Kojima rămâne învăluit în mister.

Porțiunile cu gameplay din trailer constau, printre altele, în eforturile lui Sam de a se strecura printre aberațiile din Death Stranding, folosind un aparat care îi indică poziția lor. Aparatul pare să fie conectat la coletul pe care îl transportă. Mai exact, la bebelușul din el.

Îl vedem pe Sam cum cară diverse colete (inclusiv cadavrul unui om) printr-un mediu de joc dominat de munți stâncoși, crevase și râuri repezi. La un moment dat, chiar pierde un pachet, iar eu încep să cred că curieratul ar putea fi un obiectiv în sine al jocului.

Sam este un erou atipic. Un om al muncii, dacă vreți, un profesionist care își câștigă cu greu pâinea într-un domeniu de activitate care este la mare căutare în lumea din Death Stranding. În orice caz, jocul ăsta continuă să mă intrige. Îl aștept cu interes pe PlayStation 5.


RESIDENT EVIL 2 REMAKE

Dacă The Last of Us II și Death Stranding vor fi exclusivități PlayStation 4, Resident Evil 2 Remake a fost deja confirmat și pentru Xbox One și PC.

Jocul a fost anunțat în urmă cu trei ani, iar prezența lui pe scena conferinței Sony la E3 2018 a fost o surpriză cât se poate de plăcută.

Conferința Sony a scos la iveală un titlu refăcut din toate punctele de vedere pentru a străluci pe sistemele din actuala generație.

Jocul folosește același engine ca și Resident Evil 7, însă nu este în întregime fidel originalului. Vor exista o serie de zone și misiuni noi, la care nici măcar fanii seriei nu se vor aștepta. Cel puțin așa susțin producătorii.

Resident Evil 2 Remake va fi lansat în data de 25 ianuarie 2019, cu o schemă de control regândită, perspectivă „peste-umăr” și grafică la zi, la prețul de 59,99 euro.


GHOST OF TSUSHIMA

Ghost of Tsushima, un action-adventure open world de proporții epice, își face apariția pe scena conferinței Sony de la E3 2018 cu îndelung așteptata demonstrație de gameplay. Demonstrația este captivantă și uimește prin modul genial în care baletul sângeros se îmbină cu decorul vibrant și atmosfera apăsătoare.

Acțiunea din Ghost of Tsushima se petrece în timpul invaziei mongole din 1274, în Japonia feudală. Este o perioadă măcinată de războaie, haos și schimbări violente. Eroul, Jin Sakai, este un samurai extrem de puternic care feliază cu măiestrie tot ce înseamnă inamic cu două picioare, iar jocul reflectă complexitatea societății japoneze din acea perioadă, pe care o combină cu elemente emblematice filmelor cu samurai, pentru a da naștere unei povești arătoase despre răzbunare, putere și speranță. Încă nu avem o dată de lansare.

Adaugă un comentariu