Game ON!

Weekend-ul trecut a fost, cel puțin din punct de vedere gaming, un weekend Blizzard mai ales, cu un pic de Activision stropit ca și condiment. Cu cel de-al 11-lea Blizzcon în plină desfășurare la Centrul de Convenții Anaheim din California și cu Game ON! chiar aici la noi în București, la Romexpo, fanii francizelor Activision – Blizzard au avut cu ce să-și umple timpul. Am fost și noi invitați la Game ON!, rulând fin pe un bilet virtual în paralel pentru Blizzcon, și ne dorim să împărțim cu voi impresiile și concluziile. Despre Blizzcon vă voi spune mai multe într-un articol separat, pentru că își merită pe deplin un spațiu dedicat, în cele ce urmează însă vă invit să vorbim despre Game ON! și să vedem unde a fost ON și unde OFF.

Game OFF:

Reacțiile publicului se află cumva la extreme. Posibil ca unii să nu fi înțeles pur și simplu ADN-ul evenimentului, venind cu așteptări greșite. Poate, au fost și ceva greșeli în definirea evenimentului în timpul perioadei de promovare? În orice caz, nemulțumirile sunt alcătuite în mare din argumente logice, precum lipsa merchandise-ului, sau profilul ceva mai redus (un pavilion doar, dedicat în exclusivitate gaming-ului live). Cumva pot înțelege și aceste puncte de vedere, într-adevăr, la asemenea evenimente hype-ul activează impulsul consumerist, mâna pleaca parcă singură spre portofel, vrei să cumperi ceea ce testezi.Intervine în ecuație și prețul biletelor. Dacă ți-ai dorit produse exclusive, sau mici promoții active doar la eveniment, fără participare la concursuri, și eventual cu doar un pic de gaming, atât cât recomandă bunul simț, prețul unui abonament de 60 de RON pentru trei zile, ți s-a părut absurd. În 30 de minute descopereai ca și vizitator fiecare colțisor din pavilion, făceai toate pozele, și apoi rămâneai un pic dezamăgit.

Game ON:

Pentru gameri însă, cei veniți acolo pentru a profita din plin de competiții, de standurile înțestate cu tehnologie, dedicate titlurilor Call of Duty WW2, Destiny 2, Overwatch, Heroes of the Storm, Diablo 3, Hearthstone, Starcraft Remastered, Guitar Hero Live și Crash Bandicoot, pentru cei care au venit cu așteptările potrivite, Game ON! a fost precum concertul formației preferate. Da, sigur, o poți asculta și acasă în căști, dar acolo, live, lângă prieteni sau oameni pe care abia i-ai cunoscut, schimbând focuri în LAN, sau încleștați în meciuri la fireside gathering-ul de Hearthstone și eventual plecând acasă și cu ceva goodies, a meritat fiecare lețcaie.

Spațiul generos a asigurat libertate de mișcare, o bună circulație a publicului vizitator, și expunerea excelentă a francizelor, cei câțiva cosplayeri au venit cu costume foarte profi, și au întețit și mai mult atmosfera. La WW2 m-am pus și eu pe testat, mai întâi să văd ce-i de capul multiplayer-ului, și mai apoi intrat “în zona” și jucând pur și simplu. Nu știu nimic despre joc decât ce am putut testa în 30 de minute la Game ON!, dar atât cât a fost, multiplayer-ul este antrenant și atmosferic, cu câteva lipsuri la mecanica și fizica armelor și level design. Însă, despre el vom afla mai multe de la colegul nostru Chester care l-a luat la puricat. Presupunând că există o progresie treptată în segmentul multi, cu deblocări de arme și eventual ceva mai multă adâncime și libertate de alegere pentru set-up, WW2 pare să livreze ceea ce a promis, aruncându-ne înapoi în timp, în atmosfera celui de-al doilea război mondial.

Adaugă un comentariu