NEXT LEVEL Podcast 57: Xbox Series X, Microsoft, Revista 1.5 și Alte Noutăți

Episodului 57 din NEXT LEVEL Podcast începe cu noutăți despre noua revistă la care lucrăm: și în ziua de duminică, 26 iulie, deja suntem am finalizat 2/3 din conținut.

Prin urmare, cei care ne fac donații pe Patreon se pot aștepta să primească varianta digitală a revistei în aproximativ o săptămână. Pentru mai multe informații despre proiect, citiți acest articol.

Principalul subiect de discuție din acest episod a fost evenimentul de prezentare „XBOX Games Showcase 2020”, care a lăsat multe de dorit. O bună parte dintre jocurile afișate nu au avut parte de scene efective de gameplay, iar Halo Infinite nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Cu toate acestea, am decis să discutăm despre strategia Microsoft și ceea ce gigantul din Redmond încearcă să facă pe piața de jocuri.

Unul dintre argumentele de bază este că Xbox marchează o modalitate mai accesibilă de a intra în peisajul de PC gaming – iar Microsoft nu încearcă doar să vândă mai multe console, ci să își mențină supremația pe PC și să își înfășoare tentaculele în jurul segmentului de cloud gaming (a se vedea proiectul xCloud).

Am căzut însă de acord că proiectul Xbox Game Pass este benefic pentru industrie, întrucât reușește să ofere acces nelimiat la titluri AAA atât pe Xbox cât și pe PC, în schimbul unui preț relativ modic de 15 dolari. Ținând cont de faptul că jocurile cumpărate individual ar costa $70 bucata (da, noua generație aduce o majorare de $10), am putea vorbi despre cel mai ieftin mod de a juca în mod legal ultimele lansări de pe platforma Microsoft.

Apoi am vorbit despre evoluția sistemelor de operare Windows, felul cum s-au schimbat anumite elemente de design și opinia noastră despre încercările Microsoft de a uniformiza platformele desktop și mobile (spoiler: nimeni nu este prea fericit de modificări).

Alte subiecte importante: prima conexiune la internet, telefoanele mobile de la începutul anilor 2000 și jocuri din epoci de aur de mult apuse.

Invitatul special din acest episod este Dragoș, cunoscut pe canalul nostru de Discord sub numele de Tirjon.

Adaugă un comentariu