Oculus Rift Disponibil În 2016

După o lungă perioadă de dezvoltare – susţinută în parte de o comunitate entuziasmată de perspectiva realităţii virtuale (also, VR porn) –, Oculus Rift urmează să fie disponibil pe scară largă începând cu Q1 2016. Anunţul a fost publicat pe blogul oficial al proiectului, împreună cu promisiunea că mai multe detalii despre specificaţiile tehnice şi suportul pentru gaming vor fi făcute publice în curând – cel mai probabil la conferinţa E3.

Am avut oportunitatea să încerc sistemul Oculus la gamescom 2013 şi în cadrul evenimentului Dreamhack Bucharest 2015, dar creierul meu a refuzat cu neruşinare să evite răul de mişcare. Habar nu am dacă această problemă poate fi depăşită, însă presupun că eu voi rămâne adeptul monitorului pentru o vreme.

Voi ce spuneţi? Aţi avut ocazia să probaţi tehnologia VR?

2 Comentarii

 • dmxgordon
  Publicat mai 7, 2015 12:05 pm 0Likes

  Am avut pana de curand DK2-ul. In simulatoarele auto este incredibil de imersiv. De cand l-am vandut (aveam nevoie de un update de GPU urgent) nu am reusit sa stau in nici o cursa pana la final.
  Am incercat tot felul de demo-uri si genuri de jocuri. Pot sa spun ca tehnologia este clar pasul urmator. Pur si simplu iti pacaleste creierul si te face sa crezi ca esti acolo.

  Cred ca in combinatie cu tehnologia sonora binaurala Oculus (dar si concurentii acestuia ca HTC) va inlocuii cu succes monitoarele mai ales pe partea de gaming.

  Puteti testa demo-uri tehnice binaurale pe youtube, folosindu-va de orice tip de casti, doar sa tineti ochii inchisi cat timp ruleaza.

 • mahri726
  Publicat mai 7, 2015 1:17 pm 0Likes

  Mai demult, existau sali de gaming. Se pare ca si in domeniul realitatii virtuale o sa apara ceva asemanator.
  THE VOID: http://youtu.be/cML814JD09g

  Pentru a nu te lovi de ziduri, ochelarii cred ca au senzori de proximitate…

Adaugă un comentariu